Een aantal ondernemers in de Voorburgse Herenstraat zijn niet blij met het voornemen van netbeheerder Stedin om vlak voor de feestdagen werkzaamheden uit te voeren.

De netbeheerder heeft van de gemeente Leidschendam-Voorburg goedkeuring gekregen om de electriciteit donderdag 21 december in een deel van de winkelstraat tijdens openingstijden (tussen 09.00 en 14.00 uur) af te sluiten. Hierdoor missen 6 winkels in de Herenstraat belangrijke omzet, zo vlak voor de feestdagen. 

Onbegrijpelijk
Bij restuarant Osteria Elpidio zit men met de handen in het haar: 'In een tijd vlak voor de kerst dagen waarin wij, ondernemers, het geld moeten verdienen gaat de gemeente Voorburg een goedkeuring geven aan Stedin om de elektriciteit af te sluiten van 09.00 tot 14:00 uur. Conclusie: Wij moeten Osteria Elpidio sluiten tijdens de lunch!! Reserveringen stromen binnen maar wij kunnen ze niet aannemen. Dit druk bezochte tijdstip waar mensen in deze dagen graag nog een kerst lunch hebben met collega’s. Hoe absurd is dit en wat een inkomsten derving' zo meldt de ondernemer aan wijkvertegenwoordiger Ap de Heus. 


Door: Karin van der Spek
Bron: Ap de Heus 
Foto: Osteria Elpidio ter illustratie