Deze week is het boekenweek voor de jongeren in de bibliotheek aan de Vliet. Rosanna de Bie avn bibliotheek aan de Vliet vertelt welke drie gratis workshops je kan volgen onder andere een meet en greet met de winnaar van de boekenprijs voor jongeren Rama Orie.
Dit jaar bestaat de Laurentiuskerk in Stompwijk 150 jaar. Dat gaat gevierd worden met verschillende activiteiten. Morgen wordt er een Korenfestival georganiseerd met Stompwijkse koren. En zaterdag 10 juni wordt het gerenoveerde kerkbos geopend met een hele dag aan activiteiten. We praten hierover met Marianne Turk
In februari 2022 starten Maarten en Mariska van der Meer de Stichting Groen en Geluk in Stompwijk. Ze willen mensen betrekken bij groene activiteiten. En zo een plek creëren waar kennis gemaakt kan worden met de natuur. Daarnaast stellen ze moestuinen en paardenboxen ter beschikking. Er worden workshops georganiseerd en hebben ze een webshop.
Theatergroep Voorburg speelt in de maand april een bijzondere voorstelling. Ze bestaan dit jaar 75 jaar en om dit te vieren brengen ze het stuk 'Was er eens?' op de planken. Peter Zwaard is schrijver en regisseur van dit stuk en hij vertelt over dit toneelstuk.
Tennisvereniging LTC Leeuwenberg organiseert voor alle tennisliefhebbers een open dag op zondag 26 maart. Er worden die dag heel veel leuke activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden.

Forum sport zoekt meiden die staan de trappelen om te gaan voetballen. Ze organiseren daarom vier ochtenden met voetbalclinics waarin je leert om de balcontrole te verbeteren en je leert waanzinnige voetbaltrucs. Maar je kan ook kennis komen maken met de balsport.

In het Veur theater in Leidschendam en in Theater Ludens in Voorburg kunnen kinderen tussen de 5 en 12 jaar meedoen aan de Jeugdtheaterschool. Dit wordt georganiseerd door Trias-centrum voor de kunsten. In de musicalcursussen van de Jeugdtheaterschool speel, zing en dans je onder andere stukken uit bekende musicals en in de theaterklas leert je de technieken van theaterspel.

20230318 Jeugdtheaterschool 3
20230318 Jeugdtheaterschool 2
NL Doet in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk. Het Oranjefonds organiseert vrijdag 10 en zaterdag 11 maart NL Doet ook bij ons in de buurt steken de inwoners hun handen uit de mouwen.

Demonstratieve wandeling in Vlietland om aandacht te vragen tegen de bouw recreantenwoningen in Vlietland.

Afgelopen woensdag 8 maart vond de internationale vrouwendag plaats. Er wordt die dag aandacht gevraagd voor thema’s rondom vrouwenemancipatie. Zondag 12 maart wordt in wijk-en dienstencentrum de Plint in Leidschendam internationale vrouwendag gevierd. Met onder andere een paneldiscussie en feest.
 
We praten hierover met Femke Janssen Sociaal werker Samenlevingsopbouw
van WOEI (Welzijn oud en jong)
IVN afdeling Den Haag en omstreken brengt het belang van natuur en milieu onder de aandacht van een groot publiek door activiteiten te organiseren in de natuur. Een van die activiteiten is het organiseren van wandelingen onder leiding van een gids.
Over deze wandelingen praten we met Rob Meyer.
Piet en Els van Steijn uit Voorburg tonen hun werk in Atelier Brugman. 
Piet maakt zinkplastieken van overgebleven drukplaten (clichés) uit de grafische industrie,
Els maakt beelden uit speksteen en samen maken ze landschappen in diverse technieken. In deze expositie hebben ze een selectie gemaakt van hun landschappen van onder andere de Waalsdorpervlakte en Meijendel.
De expositie is te zien van 4 tot 29 maart 2023 in Atelier Brugman, Herenstraat 125 in Voorburg.

Elk jaar is er rond drie maart een herdenking van het bombardement op het Bezuidenhout in de tweede wereldoorlog.

In de voorjaarsvakantie organiseert SenW veel leuke activiteiten voor de kinderen uit Leidschendam-Voorburg. In dit interview praten we met Sainah Reis, combinatiefunctionaris van SenW.
Interview met Wim de Groot oud prins van Gaandrie (Stompwijk) over old princes in harmony, een koor van oud prinsen. Ze treden de komende tijd op tijdens de Carnavals-mis in Heilige Laurentiuskerk Stompwijk maar ook in diverse verzorgingstehuizen.