Tennisvereniging LTC Leeuwenberg organiseert voor alle tennisliefhebbers een open dag op zondag 26 maart. Er worden die dag heel veel leuke activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden.

Forum sport zoekt meiden die staan de trappelen om te gaan voetballen. Ze organiseren daarom vier ochtenden met voetbalclinics waarin je leert om de balcontrole te verbeteren en je leert waanzinnige voetbaltrucs. Maar je kan ook kennis komen maken met de balsport.

In het Veur theater in Leidschendam en in Theater Ludens in Voorburg kunnen kinderen tussen de 5 en 12 jaar meedoen aan de Jeugdtheaterschool. Dit wordt georganiseerd door Trias-centrum voor de kunsten. In de musicalcursussen van de Jeugdtheaterschool speel, zing en dans je onder andere stukken uit bekende musicals en in de theaterklas leert je de technieken van theaterspel.

20230318 Jeugdtheaterschool 3
20230318 Jeugdtheaterschool 2
NL Doet in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk. Het Oranjefonds organiseert vrijdag 10 en zaterdag 11 maart NL Doet ook bij ons in de buurt steken de inwoners hun handen uit de mouwen.

Demonstratieve wandeling in Vlietland om aandacht te vragen tegen de bouw recreantenwoningen in Vlietland.

Afgelopen woensdag 8 maart vond de internationale vrouwendag plaats. Er wordt die dag aandacht gevraagd voor thema’s rondom vrouwenemancipatie. Zondag 12 maart wordt in wijk-en dienstencentrum de Plint in Leidschendam internationale vrouwendag gevierd. Met onder andere een paneldiscussie en feest.
 
We praten hierover met Femke Janssen Sociaal werker Samenlevingsopbouw
van WOEI (Welzijn oud en jong)
IVN afdeling Den Haag en omstreken brengt het belang van natuur en milieu onder de aandacht van een groot publiek door activiteiten te organiseren in de natuur. Een van die activiteiten is het organiseren van wandelingen onder leiding van een gids.
Over deze wandelingen praten we met Rob Meyer.
Piet en Els van Steijn uit Voorburg tonen hun werk in Atelier Brugman. 
Piet maakt zinkplastieken van overgebleven drukplaten (clichés) uit de grafische industrie,
Els maakt beelden uit speksteen en samen maken ze landschappen in diverse technieken. In deze expositie hebben ze een selectie gemaakt van hun landschappen van onder andere de Waalsdorpervlakte en Meijendel.
De expositie is te zien van 4 tot 29 maart 2023 in Atelier Brugman, Herenstraat 125 in Voorburg.

Elk jaar is er rond drie maart een herdenking van het bombardement op het Bezuidenhout in de tweede wereldoorlog.

In de voorjaarsvakantie organiseert SenW veel leuke activiteiten voor de kinderen uit Leidschendam-Voorburg. In dit interview praten we met Sainah Reis, combinatiefunctionaris van SenW.
Interview met Wim de Groot oud prins van Gaandrie (Stompwijk) over old princes in harmony, een koor van oud prinsen. Ze treden de komende tijd op tijdens de Carnavals-mis in Heilige Laurentiuskerk Stompwijk maar ook in diverse verzorgingstehuizen.
foto Mark Kras, Staatsbosbeheer
We spreken met Astrid, boswachter van Staatsbosbeheer over een excursie die je twee keer per maand kan maken in het Haagse Bos. Je maakt een reis door de tijd en krijgt meer te horen over de rijke geschiedenis van dit bos en over de natuur en natuurbeheer.
Zondag 5 februari treden lokale podiumkunstenaars op in huiskamers verspreid over 22 gemeenten. Tijdens Gluren bij de Buren staan deuren door het hele land wagenwijd open voor buurtgenoten en cultuurliefhebbers. Een van de lokaties waar de deuren open staan voor publiek is te vinden in Stompwijk. Meer info over dit festival vind je op glurenbijdeburen.nl.
De Nationale Tuinweek 2022 van Groei & Bloei wordt in Leidschendam-Voorburg op zaterdag 18 juni van 10.00 tot 16.00 uur afgesloten met de traditionele Opentuinendag. 
Dit jaar stellen 6 tuinliefhebbers in Leidschendam-Noord hun tuin open voor belangstellenden. U kunt kennis maken met een aantal totaal verschillende tuininrichtingen waar u inspiratie kunt opdoen voor toepassingen in uw eigen tuin of gewoon kan genieten van hoe andere liefhebbers met hun tuin omgaan. De opentuinendagen zijn unieke momenten om andere tuinliefhebbers te ontmoeten en ervaringen te delen. 
Op zondag 19 juni verzorgt de Archeologische Werkgroep Leidschendam Voorburg (AWLV) van 13.00 tot 16.00 uur een middag vol Romeinse activiteiten naast Wijkcentrum Agora (Voorburg-West). Dit organiseren zij in het kader van de Nationale Archeologie Dagen die het hele weekend in het land plaatsvinden.

Er zijn die middag tal van activiteiten voor jong en oud, zoals de schervenquiz waarmee je meer leert over het Romeins aardewerk dat hier is gevonden. Er is een XXL-versie te zien van de Peuteringakaart, de Romeinse wegenkaart. Of neem een selfie verkleed als Romein of speel het Romeins molenspel. Kinderen kunnen een mozaïek maken of een speurtocht doen. En je kunt proeven van een Romeins wijnbroodje.
Om 13.30 en 15.00 uur start een rondleiding door Park Arentsburgh waarbij je meer te weten komt over de Romeinse stad die hieronder ligt. En wil je meer weten over archeologisch onderzoek in onze gemeente en wat je zelf kunt doen bij de werkgroep?