Onderwerpen:
Wat als een kat veel drinkt en afvalt, is dat dan suikerziekte of nierklachten?
Hoe bepaalt de dierenarts of er tanden en kiezen getrokken moeten worden bij een gebitsbehandeling?

Wethouder Marcel Belt in Baanbreker

In deze podcast van Baanbreker op Midvliet kun je gaan luisteren naar het beroep van Marcel Belt.
Marcel is in Leidschendam Voorburg de wethouder voor Duurzaamheid, Gezondheidszorg, Burgerkracht, Openbare Ruimte en Cultuur.
En in podcast heeft hij van alles over dit werk verteld.
Hoe zien zijn werkdagen als wethouder er uit?
Welke studie heeft hij gevolgd om dit werk te kunnen doen?
En wat vind hij zelf zo leuk aan zijn werk?

Op deze en nog veel meer vragen krijg je het antwoord te horen wanneer je luistert naar deze podcast van Baanbreker op Midvliet.

Nico Dijkshoorn staat op zaterdag 28 januari 2023 in theater Ludens in Voorburg met zijn muzikale programma Dijkshoorn Durft. Hij wordt begeleid door The Hank Five. Aan Max Nierstrasz vertelt Nico Dijkshoorn wat de mensen kunnen verwachten.
Cabaretier Lotte Velvet speelt op za 28 januari 2023 haar voorstelling Ondergrond in Het Veur theater in Leidschendam. Max Nierstrasz sprak met haar over dit programma en laat ook een liedje hieruit horen.
Buurtbewoners rond de beoogde bouwlocatie aan de Vlietweg hebben onlangs een petitie met 558 handtekeningen aangeboden aan wethouder Bremer.
Het bouwplan voor jongeren aan de Vlietweg in Leidschendam houdt de gemoederen inmiddels al een jaar lang druk bezig.
Sommige ondernemers weten het echt lang vol te houden, ook na hun pensioen. Een goed voorbeeld daarvan is Aad van den Akker met zijn wasserij- en stomerijbedrijf in Leidschendam. 
Gregor Rensen was te gast in Midvliet Actueel. Na zijn raadslidmaatschap was hij van 2006 tot 2014 wethouder in Leidschendam. Aansluitend werd hij burgemeester van Brielle. 

Paraveterinair Anouk Steggerda in Baanbreker

In deze podcast van Baanbreker op Midvliet kun je het beroep van Anouk Steggerda beluisteren.
Deze Voorburgse werkt als paraveterinair bij Dierenkliniek Parkweg in Voorburg.
Ze vertelt je hoe haar werkdagen er uit zien, maar ook welke opleiding zij heeft gevolgd om dit werk te kunnen doen.

Nieuwsgierig geworden naar het verhaal van Anouk?
Luister dan naar deze podcast van Baanbreker op Midvliet.

Bewoners van een appartementencomplex aan het Burgemeester Feithplein in Voorburg klagen over het slechte onderhoud van hun woningen door de verhuurder.
Mink Out, we kennen hem als columnist bij Midvliet, maar Mink is ook eigenaar van Café de Conckelaer in Voorburg. Door de coronacrisis kreeg hij een extra terras op het dak van een tegenoverliggend gemaal.
Oppositiepartijen PvdA en SP in Leidschendam-Voorburg willen een second opinion over het bouwplan voor ruim 200 recreatiewoningen in Vlietland-Noord.
Dinsdagavond was weer de eerste raadsvergadering van Leidschendam-Voorburg van dit nieuwe jaar. Oppositiepartij het CDA had voor deze vergadering een interpellatiedebat aangevraagd.
Het nieuwe jaar start voor GroenLinks meteen met een wissel in de gemeenteraad. Marie-Christine van de Gronde keert na haar zwangerschapsverlof niet meer terug.
Het Taalhuis is onderdeel van de Openbare Bibliotheek aan de Vliet en is bedoeld voor personen die beter Nederlands willen leren lezen en spreken.
Zakelijk tekenaar Bianca Berndsen in Baanbreker

Het maken van tekeningen is voor veel mensen een passie of een hobby.
Een zakelijk tekenaar daarentegen maakt tekeningen voor zijn of haar werk.

In Leidschendam vinden we Studio Leff van zakelijk tekenaar Bianca Berndsen.
En in deze podcast van Baanbreker op Midvliet verteld Bianca van alles over haar werk.

Voor wie maakt Bianca tekeningen?
Wat hebben organisaties of bedrijven aan de tekeningen die Bianca voor hen maakt?
En kunnen bijvoorbeeld tekeningen in het onderwijs een positieve bijdragen leveren aan de ontwikkeling van leerlingen en studenten?
 
Je komt het allemaal te weten wanneer je luistert naar deze podcast van Baanbreker op Midvliet.
Zondag 8 januari vond na 2 jaar corona de Meerhorstloop weer plaats. In de groene omgeving van het kerkdorp Stompwijk kon er dus weer lekker gejogd worden.
Wethouder Jeffrey keus heeft woensdag in Voorburg een nieuw Kindcentrum geopend onder de speciale naam De Telescoop.
Ophef over een terras in Voorburg, wat zelfs de landelijke publiciteit haalde. Een extra terras van café de Conckelaer, wat nu toch dicht moet.
Het nieuwe jaar start voor GroenLinks meteen met een wissel in de gemeenteraad. Marie-Christine van de Gronde keert na haar zwangerschapsverlof niet meer terug.
Vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd op de radio, televisie, in de kranten en in het digitale nieuws. De ‘vrouw in de media-award’ moet hier verandering in brengen.
Er zijn onderwerpen, die gewoon van het ene jaar naar het andere jaar overgaan. Een voorbeeld hiervan is het bouwplan voor de bouw van ruim 200 recreatiewoningen in Vlietland.
Interview over de meerhorstloop op zondag 8 januari 2023
Onderwerpen:
Peter vertelt wat je kan doen om een snotterende rat te helpen, iets wat vaak voorkomt.
Het Dolly Parton syndroom bij katten.
Een eencellige parasiet bij konijnen.