Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit is dinsdag 10 december opnieuw beëdigd. Minister van Binnenlandse Zaken Raymond Knops nam de eed af. Dit betekent voor Smit dat op 1 januari 2020 zijn tweede termijn begint als commissaris in Zuid-Holland.

Vanaf zondag 15 december gaat de nieuwe jaardienst 2020 in bij HTM. De vertrektijden van bus en tram wijzigen. Voor trams 2, 3, 6, 9, 11 en 12 zijn er daarnaast ook wijzigingen in frequentie. De routes en frequenties voor bus blijven ongewijzigd.

Hagenaar Jeffrey Jorissen speelt zijn eerste Grand Prix finale biljarten in zijn carrière en verslaat gelijk de nummer één van de wereld, Dick Jaspers. Vrijwel zeker mogen Jaspers en Jorissen naar het WK voor landenteams in Viersen; zeker speelt Jorissen met Raimond Burgman het Europees kampioenschap voor landen in Turkije in februari 2020.

De kersteditie van Straatnieuws Den Haag/Rotterdam is te koop. Om de verkopers tijdens de feestdagen iets extra’s te geven, krijgen ze een kerstbonus per verkochte krant. “Ondanks de dalende oplagecijfers, zijn we blij dat we toch een manier hebben gevonden om onze verkopers dit jaar iets extra’s te geven tijdens de feestdagen,” vertelt hoofdredacteur Natascha Frensch. Per verkochte krant verdienen verkopers nu 1 euro in plaats van de gebruikelijke 0,85 cent.

Een supermarkt aan de Steijnlaan in Den Haag werd op vrijdagavond 6 december rond 18:40 uur door twee onbekende mannen overvallen. De twee bedreigden medewerkers met wapens en gingen er met onbekende buit vandoor. Er raakte niemand gewond.

De politie hield tussen vrijdagavond 6 december en zaterdagochtend 7 december in Den Haag dertien personen aan, voor brandstichting, voorbereidingen daartoe en het gooien van zwaar vuurwerk. Alle verdachten zitten nog vast en worden gehoord door rechercheurs.

Schonere lucht in Zuid-Holland is hard nodig. GroenLinks in Zuid-Holland is daarom blij dat Zuid-Holland het Schone Lucht Akkoord omarmt. Statenlid Robert Klumpes (portefeuillehouder milieu van GroenLinks): "Op dit moment leven Zuid-Hollanders 10 tot 13 maanden korter door vieze lucht. In de Rotterdamse wijk Feijenoord zelfs drie jaar korter dan inwoners van het Gooi! Hoog tijd dus om werk te maken van schone lucht in Zuid-Holland."