Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Met nog vier weken tot aan de aftrap van het driedaagse festival in Rijswijk, is de volledige line-up van het Strandwalfestival bekend. De programmering voor de nieuwe feestavond Strandwal Helemaal FRESH op 13 september is vooral op jonger publiek gericht en kent namen als Famke Louise en Caza. Ook op het zaterdagse Strandwal By Night staan dit jaar grote namen als Shirma Rouse, Maan en The Clarks.

Zaterdagmiddag 17 augustus vond in Den Haag de tijdrit van de Binck Bank Tour plaats. Het parcours van 8,4 km ging via de Bezuidenhoutseweg, de Laan van Nieuw Oost Indië, de Benoordenhoutseweg met een keerpunt in Wassenaar weer terug naar Den Haag met de finish bij het Malieveld. 

Sportvereniging DHL uit Delft houdt op maandag 23 september de jaarlijkse toernooienbeurs en nodigt alle voetbalverenigingen uit Leidschendam, Voorburg, Wassenaar, Stompwijk en Rijswijk hiervoor uit. De avond wordt gehouden in het clubgebouw  van SV DHL en begint om 20:00 uur.   

In een nieuwe samenwerking presenteren de Bibliotheek aan de Vliet en Theater Ludens in Voorburg hun filmprogramma voor de periode september tot en met december. In het Filmhuis Rijswijk (in de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101) is er iedere dinsdagmiddag weer een film te zien. En ook op de laatste zaterdagmiddag van de maand. Theater Ludens (Burg. Feithplein 95 in Voorburg) heeft de komende maanden zes films op het programma staan. Deze films zijn altijd op een donderdagmiddag of –avond.

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar vindt op zondag 15 september de tweede editie plaats van Poetry at Sea bij Manta Beach in Scheveningen. ‘Zowel het publiek, deelnemers als artiesten waren enthousiast over de combinatie van woordkunst en muziek, workshops en een open podium, dus die formule handhaven we,’ aldus organisator Noah van Klaveren.

Vanaf de eerste week in september is het peutervoorlezen weer terug in de Bibliotheek aan de Vliet en bent u met uw (klein)kind weer van harte welkom om te komen luisteren naar een mooi verhaal uit één van de prentenboeken.

Bij een poging tot woninginbraak op de Kerkweg in Santpoort-Noord zijn in de nacht van woensdag op donderdag drie verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen van 22 en 28 jaar uit Den Haag en een man van 26 uit Voorburg.