Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Ziggo maakt vanaf maart kabeltelevisie volledig digitaal in Den Haag en omgeving waaronder Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Zoetermeer en Delft. Ziggo startte in maart 2018 met gefaseerd per regio om te schakelen van analoge kabel tv naar digitale kabel tv. Na de regio’s Capelle aan den IJssel, Flevoland, Rotterdam en omgeving,  Amsterdam en omgeving, is het nu de beurt aan Den Haag en omgeving om deze overstap te maken.

Een slim detectiesysteem gaat trambestuurders helpen om aanrijdingen te voorkomen op het spoor in de drukke binnenstad van Den Haag. Het openbaar vervoerbedrijf HTM gaat met deze remhulp als eerste vervoerder in Nederland praktijkervaring opdoen in haar nieuwste stadstram. Een radarsensor en een speciale camera detecteren of mogelijk gevaar dreigt op een aanrijding met grote obstakels op het spoor.

De volle maan was vannacht goed waar te nemen in onze regio. Fotograaf Ger Ter Horst had zijn wekker gezet om de zogenaamde Bloedmaan vast te leggen. Rond 4.30 stond hij bij de Broekslootkade in Voorburg op het balkon op het Oosten.

Cool Event Scheveningen blikt terug op een succesvolle editie met een recordaantal bezoekers van 160.000. De Haagse badplaats vormde de afgelopen twee maanden het winters decor met de iconische schaatsbaan, de ijssculpturenexpositie ‘Tales of Steam & Ice’ en de 30 meter lange roetsjbaan.

Op zondag 27 januari vindt in het kader van de week van het gebed voor de eenheid een gemeenschappelijke viering plaats van alle Rijswijkse kerken. Deze oecumenische viering van woord en gebed onder het motto ‘Wij geloven in Rijswijk’ begint om 10.00 uur in de Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg in Rijswijk.

Als één van de eerste grote Nederlandse steden krijgt Den Haag medio 2019 een zelfrijdende minibus. Aanvullend op het openbaar vervoer kunnen bezoekers en patiënten van het HagaZiekenhuis hiermee gratis de laatste paar honderd meter afleggen van de ov-halte Leyweg naar de ingang van het ziekenhuis. De zelfrijdende elektrische minibus met de naam ‘Haga Shuttle’ rijdt voorlopig voor een periode van vier jaar.

De Piano Man zoekt mondharmonicaspelers!

Voor de live-stream van The Billy Joel Experience zijn we op zoek naar zoveel mogelijk mondharmonicaspelers die de Piano Man, Alexander Broussard, gezamenlijk ondersteunen met het bekende lied Piano Man van Billy Joel natuurlijk.