Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Vacatures

Nieuws uit de Regio

Op de coldcasekalender van 2020 staan zes zaken uit de Eenheid Den Haag. De zaken variëren van de moord op de 21-jarige Fatiha Hasnaoui in Den Haag in 1993 tot een in Wassenaar gevonden babylijkje in 2009. De politie hoopt dat de kalender tips oplevert die voor nabestaanden een eind aan hun onzekerheid maken.

Buslijn 386 tussen Oegstgeest en Den Haag is half december 2019 opgeheven en de provincie staat juridisch met de rug tegen de muur. Volgens het CDA in Zuid-Holland moet de provincie meer zeggenschap krijgen op het behouden van buslijnen.

De tips met dancefeesten tussen Leiden en Delft van vrijdag 17 en zaterdag 18 januari met drum n bass, acid techno, urban en guilty pleasure hits!

Zuid-Holland moet, samen met andere provincies, bij het Rijk pleiten voor een landelijk vuurwerkverbod. Nu de politieke en maatschappelijke discussie daarover volop gaande is, moet de provincie het ijzer smeden als het heet is, vindt de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland. Want de overlast en schade voor mens, dier, natuur en milieu zijn te groot om de verkoop en het afsteken van vuurwerk nog langer toe te staan.

Natuurlijk Delfland is op zoek naar 250 volwassenen die willen helpen bij de jaarlijkse paddentrek. Er zijn overzetlocaties in Bergschenhoek, Delfgauw, Delft, Hoek van Holland, Leidschenveen, Maasland, Maasluis, Monster, Nootdorp, Pijnacker, Vlaardingen en Ypenburg. In Delfland zullen tussen half februari en begin april weer vele padden, kikkers en salamanders van hun winterverblijf naar hun voortplantingsplaats trekken.

De Rekenkamercommissie WVOLV onderzoekt in 2020 de uitgaven voor jeugdhulp en de informatievoorziening hierover aan de gemeenteraden. Dit gebeurt samen met de rekenkamer(commissie)s uit de regio.

Begin 2019 kondigde HTM de invoering van een slim detectiesysteem (Advanced Driver Assistance Systems ofwel ADAS) aan, dat  trambestuurders helpt om aanrijdingen te voorkomen in onze drukke regio. Inmiddels is ruim 500.000 km afgelegd met dit systeem met positieve reacties. Trambestuurders gaven aan snel te wennen aan ADAS.

Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

 Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren

  Vacatures