Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
Arnold Brans, raadslid VVD Leidschendam-Voorburg, heeft een motie ingediend waarin de gemeente Leidschendam-Voorburg zich verplicht om de burgers niet alleen digitaal maar ook op papier te informeren via een verkorte versie in Het Krantje.  De motie is aangenomen en tevens heeft Arnold Brans gezorgd dat er pas na 1 juli  i.p.v. 1 maart deze verkorte versie op papier zal verschijnen.

Na de verlenging van Maurizio Ceccucci hebben ook zijn assistenten Jan de Jong en Patrick van Pruijssen direct hun contracten bij de Leidschendamse voetbalvereniging RKAVV met een jaar verlengd.

Ziggo maakt vanaf maart kabeltelevisie volledig digitaal in Den Haag en omgeving waaronder Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Zoetermeer en Delft. Ziggo startte in maart 2018 met gefaseerd per regio om te schakelen van analoge kabel tv naar digitale kabel tv. Na de regio’s Capelle aan den IJssel, Flevoland, Rotterdam en omgeving,  Amsterdam en omgeving, is het nu de beurt aan Den Haag en omgeving om deze overstap te maken.

Een slim detectiesysteem gaat trambestuurders helpen om aanrijdingen te voorkomen op het spoor in de drukke binnenstad van Den Haag. Het openbaar vervoerbedrijf HTM gaat met deze remhulp als eerste vervoerder in Nederland praktijkervaring opdoen in haar nieuwste stadstram. Een radarsensor en een speciale camera detecteren of mogelijk gevaar dreigt op een aanrijding met grote obstakels op het spoor.

Max van der Waals uit Wassenaar maakt dit jaar onderdeel uit van het succesvolle zonneraceteam van de TU Delft: het Vattenfall Solar Team.

De sneeuw van dinsdag leverde pittoreske plaatjes op in Leidschendam-Voorburg. Wijkvertegenwoordiger Ap de Heus trok langs diverse lokaties in Voorburg. Tom lek schoot een aantal plaatjes bij de Sluis in Leidschendam.

Op woensdagavond 23 januari in Midvliet Actueel de volgende onderwerpen:

- een gesprek met Wim Groot, hoogleraar gezondheidseconomie aan de Universiteit Maastricht, die vindt dat er voldoende ziekenhuizen zijn in de Haagse regio;
- de Leidschendamse huisarts Peter Ottengraf pleit nog steeds voor een terugkeer van een SEH en huisartsenpost in Leidschendam-Voorburg;
- Aad van Velzen en Rob Steltman van Velzen Rally Sport uit Stompwijk blikken terug op een zware, maar zeer geslaagde Afrika Eco Race.
- Tayfun Akkurt vertelt over de comeback van de SP in Leidschendam-Voorburg.

Midvliet Actueel is deze week een programma van Peter van der Aar (presentatie), Hans Biard (redactie), Irene Batelaan (regie), Robert de Bok (techniek) en Tom Lek (gastenontvangst).
De live-uitzending is woensdag 23 januari tussen 20.00 en 21.00 uur. De herhaling is vrijdag 25 januari tussen 18.00 en 19.00 uur. De uitzending is na afloop ook terug te beluisteren via de rubriek "Midvliet on demand" op www.midvliet.nl
Dit jaar organiseert Huygens’ Hofwijck voor de zevende keer de dichtwedstrijd ‘Dichter op Hofwijck’. De inzendtermijn sloot op 15 januari, waarna de jury zich boog over de rijke schat aan inzendingen. Zij koos de twintig mooiste gedichten voor de shortlist.

Op zondag 27 januari om 13:05 uur komt zanger Jos Bosma uit Leiden naar de studio van Midvliet om zijn nieuwe plaat ‘Want zij’ te laten horen. Jos Bosma zong vroeger zo nu en dan met vrienden op feestjes of in de kroeg. Vanaf 2017 heeft hij het zingen serieus opgepakt.Het opzwepende liedje ‘Want zij’ is veelbelovend, een heerlijk uptempo nummer wat je begin dit jaar al langzaam meeneemt naar het voorjaar en de zomer.

Jos Bosma houdt van muziek die je laat bewegen. Dat is dan ook precies wat hij wilde voor zijn nieuwe single. De zoektocht is uitgekomen bij de single ‘Want zij’.
“Als ik zelf in de kroeg sta vind ik het heerlijk om te luisteren naar muziek die je laat bewegen”, aldus Jos Bosma. Daarom is hij opzoek gegaan naar een single die dat effect met zich meebrengt.  ‘Want zij’ is de vijfde single van de Leidse zanger. De nieuwe single van Jos Bosma wordt uitgebracht onder Melody Music Sound van Frank van Etten. Ook is er een videoclip gemaakt die binnen enkele dagen al meer dan 1300 views noteerde.

Met het uitbrengen van deze single ‘Want zij’ start 2019 voor Jos mooi en dit is nog maar het begin, want hij heeft nog grootse plannen voor dit jaar. Zijn wens is om een duet op te kunnen nemen met zanger Brace, waar hij sinds vroeger groot fan van is, maar nu eerst genieten van dit mooie nummer “Want zij”.

Op zondag 27 januari om 13:05 uur kun je in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met Jos Bosma uit Leiden en uiteraard hoor je zijn muziek.
Op zondag 27 januari om 12:30 uur is Rutger van Barneveld te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Rutger van Barneveld is weer terug en komt met zijn nieuwe single ‘Engel op aard’. Het is even stil geweest rondom zanger Rutger van Barneveld uit Maasbommel. De Betuwenaar is al vele jaren actief in de muziekwereld, maar door privéomstandigheden heeft hij een kleine periode rust genomen.

Inmiddels is hij weer druk met optredens en liggen er weer een aantal singles op de stapel. Het nummer ‘Engel op aard’ kun je zien als een decembernummer, maar Rutger vindt dat dit nummer eigenlijk het hele jaar door kan en zelfs misschien wel bij speciale familie-omstandigheden gedraaid kan worden. ‘Engel op aard’ is geschreven door Heidi Peters en is een rustig nummer wat een hele andere kant van Rutger van Barneveld is, maar waar hij zich zelf wel heel fijn bij voelt. De meeste mensen zullen Rutger van Barneveld kennen van zijn eerste single ‘Helena’, die het bijzonder goed heeft gedaan op radio en televisie, en bovendien is het nummer een absolute kroegenhit die nog veelvuldig te horen is.

Overal waar hij komt, wordt hij anno nu nog steeds gevraagd om dit nummer ten gehore ten brengen en wordt ‘Helena’ uit volle borst meegezongen. In december 2013 startte TV Gelderland de zeer succesvolle real-live soap ‘Ik geloof in mij’. Hieraan deed Rutger ook mee en door het succes van de soap kwam er eind juni 2013 een nieuwe single uit geschreven door René Le Blanc en Frank van Etten met de titel ‘Een dag uit duizend dromen’. Eind 2015 kwam er een vervolg op de successerie van omroep Gelderland genaamd: ‘Hoe is het nu met. Rutger heeft hier aan zijn medewerking verleend en de kijkers een blik achter de schermen gegeven. Iets wat voor de vele fans erg interessant was. In 2019 staat er een hoop op de planning. Met een verfriste look, steviger in zijn schoenen en een hoop enthousiasme is hij er klaar voor om een nieuwe, verrassende kant van hem te laten zien!

Op zondag 27 januari om 12:30 uur kun je in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met Rutger van Barneveld en uiteraard hoor je zijn muziek.
Afgelopen weekend zijn het bestuur van RKAVV en Maurizio Ceccucci een nieuwe verbintenis van een seizoen overeengekomen. Dat betekent dat Maurizio ook het seizoen 2019-2020 de hoofdtrainer van RKAVV is.

Basketbalteam CobraNova U14-1 uit Leidschendam-Voorburg speelde zaterdag 19 januari in Roosendaal tegen team Blauw-Wit. Na de wedstrijd van vorige week hadden de mannen van CobraNova de smaak te pakken: de jongens waren vastbesloten ook dit keer weer met hoge puntenscore naar huis terug te keren.

Staatsbosbeheer start vanaf maandag 21 januari met werkzaamheden in het Ganzenhoekbos in Wassenaar. Het bos wordt uitgedund om brandgevaar temperen en soortenrijkheid te bevorderen.

De Piano Man zoekt mondharmonicaspelers!

Voor de live-stream van The Billy Joel Experience zijn we op zoek naar zoveel mogelijk mondharmonicaspelers die de Piano Man, Alexander Broussard, gezamenlijk ondersteunen met het bekende lied Piano Man van Billy Joel natuurlijk.

De volle maan was vannacht goed waar te nemen in onze regio. Fotograaf Ger Ter Horst had zijn wekker gezet om de zogenaamde Bloedmaan vast te leggen. Rond 4.30 stond hij bij de Broekslootkade in Voorburg op het balkon op het Oosten.

Tot begin februari volgen kinderen van Brede School Prinsenhof in Leidschendam een cursus boogschieten, een nieuwe sport in het naschoolse aanbod van de Brede School. In de sporthal van De Waterlelie volgen kinderen uit groep 6 t/m 8 van Brede School Prinsenhof lessen boogschieten (Archery Tag).

Cool Event Scheveningen blikt terug op een succesvolle editie met een recordaantal bezoekers van 160.000. De Haagse badplaats vormde de afgelopen twee maanden het winters decor met de iconische schaatsbaan, de ijssculpturenexpositie ‘Tales of Steam & Ice’ en de 30 meter lange roetsjbaan.

RKAVV heeft de competitie hervat met een 1-1 gelijkspel tegen Halsteren. De Brabanders voeren de ranglijst aan maar toch overheerste aan Leidschendamse zijde een dubbel gevoel na afloop. Pas zes minuten voor tijd wist Halsteren de gelijkmaker te forceren. 

Op zaterdag 9 maart van 10.00 tot 11.30 is de in Wassenaar zeer populaire inschrijving voor Spelenderwijs en de Poldercross! Spelenderwijs is maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 augustus 2019. Zoals altijd in de laatste week van de zomervakantie. De Poldercross is vrijdagavond 5 juli.

Op 30 januari is er een informatiebijeenkomst over leeskringen via de Bibliotheek in De Week van de Leesclub in Bibliotheek Wassenaar. Leest u graag en vindt u het interessant om over boeken te praten? Heeft u weleens gedacht aan het lezen in een Leeskring (Leesclub)?

Op zondag 27 januari vindt in het kader van de week van het gebed voor de eenheid een gemeenschappelijke viering plaats van alle Rijswijkse kerken. Deze oecumenische viering van woord en gebed onder het motto ‘Wij geloven in Rijswijk’ begint om 10.00 uur in de Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg in Rijswijk.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er tal van leuke activiteiten in de bibliotheek! Zo kun je op woensdag 23 januari om 15.30 uur in Bibliotheek Wassenaar komen luisteren naar Hylkia de Jong, zij leest voor uit haar eigen boek ' Maan moet ook een Kus' (gratis toegang).

Bij een zwaar ongeval op het Oosteinde in Voorburg is zaterdagavond een ravage ontstaan; de veroorzaker is na het ongeval gevlucht, zo meldt de website Regio 15. De aanrijding gebeurde aan het einde van de Parkweg; ter hoogte van het station Leidschendam-Voorburg. Twee auto's kwamen met elkaar in botsing nadat één van de auto's volgens omstanders op de Parkweg een inhaalpoging deed met hoge snelheid.

Zaterdagmiddag januari heeft de politie in Leidschendam opgetreden tegen zogenaamde Irish Travellers. Op het Hooikamp in wijk ’t Lien waren ze bezig met werkzaamheden bij een huis. Iets verderop werd hun busje aangetroffen. De politie heeft de mannen en het voertuig gecontroleerd. Hierna hebben ze de wijk verlaten.

Vrijdag 18 januari is bij basisschool de Vijverhof in Voorburg door wethouder Juliette Bouw een heel bijzondere leesbank onthuld. Het ontwerp van deze bank is gemaakt door de leerlingen van groep 7 van deze school.
In 2018 heeft het Huygens Labs in samenwerking met het Platform Economie Onderwijs & Arbeidsmarkt (EOA) van de gemeente Leidschendam-Voorburg enkele projecten opgezet, waarbij ontwerpbedrijven gekoppeld werden aan een schoolklas bij het ontwerpen van een nieuw product, dat ook echt werd gemaakt.

Drumschool Voorburg verzorgt één keer per maand op vrijdag samen met Theater Ludens het Voorburgse PopCafé. Lokale helden krijgen de gelegenheid om op te treden. De locatie was ook op vrijdag 18 januari weer in de gezellige foyer van Theater Ludens. Met een optreden van maar liefst zes bands van Drumschool Voorburg.

Op donderdag 7 februari wordt voor het eerst een concert gehouden op de Prinses Marianne vleugel in de Notariszaal van Museum Swaensteyn. In een unieke museale omgeving hoort u de prachtige muziekstukken, gespeeld door Julia Bronkhorst (sopraan) en Pablo Escande (piano). Tijdens dit recital wordt onder andere één van Prinses Mariannes eigen composities gespeeld.

Leerlingen van het Corbulo College in Voorburg maken sinds kort kennis met capoeira en graffiti. Sport en Welzijn (SenW) verzorgt in aanloop naar het Huygensfestival, dat in maart wordt gehouden, deze workshops zodat leerlingen deze kunsten kunnen vertonen tijdens de slotavond van het festival.

Een bijzondere verrassing voor Elly uit Voorburg. Zij is één van de winnaars van een gloednieuwe auto. VriendenLoterij-ambassadeurs Irene Moors en Gerard Joling verrasten Elly met het goede nieuws. Op uitnodiging van de VriendenLoterij werd Elly nietsvermoedend ontvangen bij het Apollo Hotel in Vinkeveen, waar haar samen met andere winnaars van de VriendenLoterij, een luxe luncharrangement stond te wachten.

In september is er door Stichting VitaFutura een informatieavond gehouden over de voorgenomen plannen met het perceel Virulylaan 50. Dit perceel (een voormalige varkenshouderij met woonhuis) ligt voor een deel (20%) in Leidschendam-Voorburg (woonbestemming) en voor het resterende deel in Den Haag (agrarische bestemming).

Lionsclub Voorburg Prinses Marianne beleefde onlangs een historische dag. De vrouwenclub verwelkomde die avond een groep van zeven nieuwe leden. Een unicum in Lionsland. En bovenal een bijzonder feestelijke gebeurtenis. Clubpresident Marianne Knijnenburg: ”De officiële installatie was wel een serieuze aangelegenheid. De zeven nieuwe leden onderschreven daarbij de Lions-erecode."

Na de bekendmaking van alle genomineerden voor de Sportprijs 2018 in Leidschendam-Voorburg is er een speciale website gelanceerd: www.sportprijs-lv.nl. Naast de nieuwe website is er nòg een vernieuwing: de samenstelling van de jury. De Sportprijzen worden uitgereikt aan sporters en sportteams uit Leidschendam-Voorburg die in 2018 unieke sportprestaties leverden. 

Op 26 januari vindt er een orgelconcert plaats in de Oude Kerk Voorburg. Hans Houtman gaat het concert verzorgen. Hans is cantor organist van de Oude Kerk. Hans gaat werken spelen van Guilmant, Wesley, Bach, Mendelssohn, Reger en Franck.
Na het concert biedt men u een drankje aan om nog met de organist na te kunnen praten.

De populaire Nederlandse artiest Lil' Kleine komt naar voetbalvereniging RKAVV in Leidschendam Dit is speciaal voor de jeugdleden en toegankelijk voor alle leeftijden. De populaire rapper verkocht vorige maand nog het ZiggoDome uit en komt op 17 februari naar RKAVV. De kaartverkoop vindt plaats op zondag 20 januari tussen twaalf en twee uur.

Op dinsdagmiddag 29 januari start in Museum Swaensteyn in Voorburg de cursus Kunst van de Gouden Eeuw. Dit is het vierde deel uit de chronologische serie, waarin de gehele westerse kunstgeschiedenis breed en compleet wordt behandeld. De cursus is heel goed apart te volgen.

Minister Bruno Bruins heeft donderdag de online petitie voor behoud van de ziekenhuizen Bronovo en Antoniushove persoonlijk in ontvangst genomen van René Dons en Bart Bakker, respectievelijk uitgever en journalist van Dagblad070 en Voorburgs Dagblad. "Op het moment dat de petitie officieel stopte, stond de teller op 29.296", aldus Bart Bakker, tevens initiatiefnemer van de actie.

Als één van de eerste grote Nederlandse steden krijgt Den Haag medio 2019 een zelfrijdende minibus. Aanvullend op het openbaar vervoer kunnen bezoekers en patiënten van het HagaZiekenhuis hiermee gratis de laatste paar honderd meter afleggen van de ov-halte Leyweg naar de ingang van het ziekenhuis. De zelfrijdende elektrische minibus met de naam ‘Haga Shuttle’ rijdt voorlopig voor een periode van vier jaar.

Tijdens de restauratiewerkzaamheden bij De Paauw in Wassenaar is ontdekt dat het met de bouwhistorie anders zit dan altijd is aangenomen. Nu blijkt dat de zijvleugels en de balzaal, de huidige raadzaal, in één keer zijn gebouwd. Met het verwijderen van de pleisterlaag is zichtbaar geworden dat het metselwerk van beide bouwdelen identiek is en doorloopt. Dat is de invloed van de Pruisische hofarchitect Wentzel, die was aangesteld door Prins Frederik.

Donderdagmiddag rond half twee is als gevolg van een gaslek brand ontstaan aan de Weigelia in Leidschendam. Het gaslek is mogelijk ontstaan bij werkzaamheden in het winkelcentrum Leidsenhage. Het naastgelegen Fletcher hotel is ontruimd geweest. Ruim honderd mensen moesten het hotel verlaten.

Dinsdag 22 januari bent u van harte welkom in Bibliotheek Wassenaar voor de open dag van het Leercentrum. De vrijwilligers staan voor u klaar tussen 10:00 en 16:00 uur om uitleg te geven over de komende cursussen. U kunt kennismaken met de docenten en zich aanmelden voor de komende cursussen.

Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag zegt op Oudejaarsnacht geen aanleiding te hebben gehad om te denken dat de vreugdevuren op Scheveningen en Duindorp gevaar op zouden leveren. Krikke had alle adviezen en informatie vooraf besproken met de veiligheidsdriehoek in de regio. Van een negatief advies was geen sprake, zo liet zij woensdag weten tijdens een commissievergadering van de gemeente.

De bouwschacht van de RijnlandRoute is op zijn diepste punt beland. Hij is negentien meter diep. De bouwput vormt het startpunt voor de tunnelboor die de RijnlandRoute gaat boren. Aldus Omroep West.

In de vandaag gepubliceerde Uitvoeringsagenda Rijke Groenblauwe Leefomgeving beschrijft de provincie Zuid-Holland voorstellen en maatregelen die bijdragen aan een leefbaar, mooi en soortenrijk Zuid-Holland.
De Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, Natuurmonumenten, Het Zuid-Hollands Landschap en IVN Natuureducatie zijn blij dat de provincie werk wil maken van het beschermen en versterken van populaties van kwetsbare soorten, het bevorderen van burgerparticipatie en vrijwilligersondersteuning, het verduurzamen van de landbouw en het realiseren van meer groen in deze drukke leefomgeving.

Het Haage poppodium PAARD beleefde in 2018 het beste jaar uit haar lange historie. Het podium kraakte in haar voegen en trok met bijna 700 verschillende producties een kwart miljoen bezoekers en zette daarmee de stijgende lijn van de afgelopen jaren door. Ook het aantal uitverkochte shows was met 80 het hoogste ooit in het 48-jarig bestaan van de concertzaal. Mede hierdoor steeg het PAARD door naar de 8e positie van sterke culturele merknamen in Zuid-Holland.

Vandaag is het nieuwe wegdek van de Leidschendamse sluis ingehesen. Na veel ongemakken met de tijdelijke brug, is dan nu hopelijk de ellende voorbij. Het nieuwe wegdek ligt er in.

GroenLinks Zuid-Holland wil zo veel mogelijk goederen over water vervoeren, in plaats van over de weg. Dit werd duidelijk tijdens het debat dat branchevereniging Schuttevaer organiseerde in Alphen aan den Rijn.

Een unieke wereldprestatie heeft team Van Velsen uit Stompwijk neergezet in de Africa Eco Race. In het eindklassement werden de Stompwijkers met hun vrachtwagen vierde. Dinsdagavond was er bij thuiskomst van het team dan ook een groot huldigingsfeest. Aldus Omroep West.

Op 8 januari jl. is in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg opgeroepen tot een regionale actie tegen de mogelijke sluiting van het HMC Bronovo en het Antoniushove. De PvdA heeft hierbij brede steun ontvangen vanuit de fracties in de regio en PvdA-kamerlid Ploumen heeft de minister hier Kamervragen over gesteld.

Op 15 januari vond in een overvol restaurant Me Gusta, het afscheid plaats van Tiny van der Feltz als centrummanager van Wassenaar. Sinds 2013 heeft Tiny zich ingezet voor het aantrekkelijk houden en maken van het centrum van Wassenaar. De concurrentie van grote winkelcentra als de "Mall of the Netherlands" ligt op de loer en dit zou van grote invloed kunnen zijn op de Wassenaarse middenstand als er geen oog zou zijn voor de toekomst.

Wijkvereniging Leidschendam-Zuid verzorgt op zaterdagmiddag en -avond 2 februari weer een klaverjasmarathon in 'Ons Tolhuis', de Horre 1 in Leidschendam. Van 10.00 uur tot 22.00 uur worden er partijen gespeeld volgens het zogenaamde Rotterdamse systeem. Er zijn leuke prijzen te winnen.

De provinciale statenfracties van GroenLinks en CDA willen dat het Openbaar Vervoer in Zuid-Holland toegankelijk is voor iedereen en dat mensen in een rolstoel zonder problemen samen kunnen reizen.