Er zijn veel mensen met psychische aandoeningen. Meer dan u denkt. Er bestaan beelden over deze mensen die vaak niet kloppen.
Leidschendam-Zuid verzet zich nog steeds fel tegen de komst van een kolossale flat voor 162 jongeren op de locatie Vlietweg 3, het voormalige pand van ‘Haalhout’.
De fracties GroenLinks-PvdA, BBB, D66, PvdD en SP roepen de gemeenteraad en gemeentebestuur van Leidschendam-Voorburg op.
Het Huygens Festival 2023 werd zondagmiddag 24 september afgesloten met een geweldig concert van het Constantijn Sinfonietta onder leiding van Ali Groen.
Zaterdag 16 september was het eindevenement van de Nationale Diabetes Challenge in Tilburg. Hier deden wandelteams uit Leidschendam-Voorbrug aan mee.
In de maand november zal het toneelstuk ‘On Golden Pond’ worden opgevoerd in het Amco theater op het Burgemeester Feithplein in Voorburg.
Op zaterdag 4 november zijn ouders en kinderen tussen 10:00 en 12:00 uur van harte welkom op de open dag van kinderdagverblijf Partou.

De locaties zijn: Burgemeester Roeringlaan 3 en kinderdagverblijf Partou Burgemeester Sweenslaan 2-4 in Leidschendam. Om de sfeer te proeven, even rustig rond te lopen en kennis te maken
met een aantal van de medewerkers.

Over Partou in Leidschendam
Bewegen, spelen en gezond bezig zijn staan voorop bij de gezellige kinderdagverblijven in Leidschendam. Hier kan je kind al z’n energie kwijt én nieuwe energie opdoen. De pedagogisch medewerkers zijn kampioen activiteiten verzinnen, waarmee de kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen en stapje voor stapje de wereld om zich heen ontdekken. Buitenspelen hoort daar natuurlijk ook bij. Dat wordt dan ook elke dag gedaan. Lekker rennen, fietsen en steeds weer iets nieuws ontdekken. Daar krijg je trek van. Daarom verzorgt Partou elke dag een gezonde, warme maaltijd. Zo ontdekken kinderen weer andere nieuwe smaken dan thuis en maakt Partou het ouders aan het einde van de dag wat gemakkelijker.

Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht kinderopvang Partou.


Partou
Het Van Ravesteyn Fonds steunt met een substantiële donatie de vervanging van het klimaatbeheersysteem van Hospice Het Vliethuys.
Sport verbindt, hoor je vaak en dat geldt zeker voor sportstad Leiden.
Schrijver Ali Rashid is met zijn bundel Richtingen Gedichten de winnaar van de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg 2023.
Bij de eerste wedstrijd van het seizoen voor ons 1e elftal was de 10 jarige Quinn van Versendaal pupil van de week.
De 1e competitiewedstrijd van het seizoen was tegen Nootdorp. Een streekderby die de afgelopen jaren veel spektakel bracht.
Woensdag 27 september is er wijkcentrum 'Ons Tolhuis'een inloopbijeenkomst over de bouwplannen van De Bres.
Op zaterdag 23 september werd Burendag gevierd bij 'Ons Tolhuis' in Leidschendam.
Het Huygens Festival 2023 heeft als thema ’dromen’. In totaal zijn er 25 optredens om sowieso bij weg te dromen of waar het thema dromen ook in de muziekkeuze is verwerkt.
De plannen voor recreatiewoningen in natuurgebied Vlietland blijven de gemoederen flink bezighouden. 
Op 4 oktober organiseren de gezamenlijke ouderen bonden van Leidschendam-Voorburg (KBO en PCOB) van 14 tot 16 uur een middag over mantelzorg
"Op vol volume klinkt de tune van een James Bond film als ik met Tutje (*1) aankom bij de inrit van een ondergrondse garage.
Red Bull Stalen Ros op zaterdag 23 september gaat niet door . Na overleg met de gemeente Den Haag heeft de organisatie dat moeten besluiten.
Op woensdag 20 september vond in Stadstuin Rusthout het vervolg plaats van de Green Challenge die de Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg dit jaar organiseert.
Het is weer tijd voor de maandelijkse gratis rondleiding langs ons Romeins verleden van Forum Hadriani, park Arentsburgh.
Haaglanden MC (HMC) heeft te maken met grote financiële problemen. Halverwege het jaar blijkt de prognose van het resultaat bijna gehalveerd ten opzichte van de begroting 2023.
Ook in het seizoen 2023/2024 komen muziekliefhebbers van vele genres weer helemaal aan hun trekken met de programmering bij Podium Aan Zee.
Op dinsdagmiddag 3 oktober om 15.15 uur wordt de Barbietentoonstelling geopend door wethouder Marcel Belt in de Bibliotheek aan de Vliet, locatie winkelcentrum Julianabaan in Voorburg.
Bij een aanrijding tussen twee auto's op de kruising Prins Bernhardlaan/Laan van nieuw Oosteinde zijn drie mensen gewond geraakt.
Op woensdag 20 september vond in Nieuwspoort in Den Haag het M50 evenement ‘Laat ons niet in de st(r)eek!’ plaats.
Sjoelen: veel Nederlanders, vooral 60-plussers zijn ermee opgegroeid. In het weekeinde, tijdens Oud en Nieuw, op verjaardagsfeestjes. kinderen en volwassenen hebben zich ermee vermaakt.
Op zondag 8 oktober is er in de Martinuskerk in Voorburg weer een Mariaconcert door het Parochiekoor Sint Maarten o.l.v. Jos Siebers en de sopraan Demelza van der Lans.
Op zaterdag 23 september van 12:00 tot 17:00 uur vindt het grootste gratis Korenfestival van de Haagse regio wederom plaats in het hart van Scheveningen: Zingen Aan Zee!
Dankzij zijn eigenzinnige beeldtaal, vol verwijzingen naar geschiedenis, mythologie en literatuur, groeide Anselm Kiefer (1945) uit tot een van de grootste kunstenaars van onze tijd.