Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
Foto Atelier BW5 aan het Zwartepad 5 in Voorburg houdt zondag 23 juni van 15.30 tot 18.00 uur een Pink Drink, ofwel een Roze Borrel. Dit in het kader van de laatste dag van de foto-expositie Portraits en de Pride maand. Naast het netwerken is er voldoende ruimte om de fotoportretten te bekijken.

De Nierstichting is op dit moment haar nationale collecteweek van 15 tot en met 21 september aan het organiseren. Voor de wijk rondom de Bellesteynlaan in Wassenaar is de Nierstichting op zoek naar een vrijwilliger die voor de acht collectanten die in deze wijk gaan collecteren de collecte bussen wil gaan regelen.

Jon Hermans-Vloedbeld gaat aan de slag als informateur voor een nieuw te vormen college van Gedeputeerde Staten in Zuid-Holland. Sjoerd Vollebregt zal optreden als co-informateur. Zij zijn daartoe bereid gevonden door Floor Vermeulen (fractievoorzitter VVD Zuid-Holland). Vorige week legde Hans Wiegel zijn functie als informateur in Zuid-Holland neer.

Aida aan Zee is het best bezochte concert ooit van Festival Classique. De drie uitvoeringen op het Zuiderstrand van Scheveningen waren in no time uitverkocht en in totaal hebben 3600 muziekliefhebbers kunnen genieten van deze meeslepend strandopera. Festival Classique gaat nog door tot en met zondag 23 juni met concerten in het Kurhaus, in de haven, in de Lourdeskerk, op de boulevard en in het reuzenrad.

In het Prinsenhofpark in Leidschendam viel dinsdagmiddag iemand in het water. De persoon in kwestie kon door een voorbijganger uit het water worden gered. Dat meldt de website District8.net.

De gemeente Leidschendam-Voorburg gebruikt al sinds 1 juli 2017 mobiele telefoongegevens om het personenverkeer in het Voorburgse Huygenskwartier te monitoren. Dat meldt Vlietnieuws.

De woningbouw in de Leidschendamse wijk Klein Plaspoelpolder gaat door. Dat heeft het College van B&W besloten, zo meldt het Voorburgs dagblad.

Een fietser is maandagmiddag zwaar verwond na een aanrijding op de Prins Bernhardlaan in Voorburg. De fietser stak de weg over ter hoogte van de sportvelden.

Foodstock komt naar Voorburg. Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni kunnen bezoekers in het Notenboompark genieten van eten, drinken en muziek. De toegang is gratis.

Vanwege werkzaamheden bij de parkeergarage van de nieuwe ‘Mall of the Netherlands’ (nu Leidschenhage) in Leidschendam krijgt tram 19 tijdelijk een wijziging in de route. Tram 19 rijdt vanaf 18 juni 2019 van station Delft via de gebruikelijke route naar halte Weigelia nabij winkelcentrum Leidschenhage. Vanaf de halte Weigelia rijdt tram 19 terug naar station Delft. De tramhalten Leidsenhage en HMC Antoniushove komen voor tram 19 te vervallen.

Op zondag 23 juni is er bij Midvliet FM tussen 14:00 en 16:00 uur aandacht voor de Midzomertriatlon die op die dag gehouden wordt. Verslaggevers René Marquard en Hans Biard zijn bij de Midzomertriathlon aanwezig en zullen rechtstreeks in de uitzending verslag doen. Het bruisende en recentelijk opgeknapte sluiscomplex in Leidschendam vormt sinds 2018 de start- en finishlocatie van de Green Fit Midzomertriathlon. De startlocatie is gelegen aan de Leidsekade in Leidschendam. Met zijn vele terrasjes een prachtige locatie. Zwemmen langs zaagmolen De Salamander, fietsen rond de Leidschendammerhout en vogelplas Starrevaart en hardlopen langs het water.

Het zwemparcours is vanaf de sluis richting molen De Salamander en terug (jeugd 250 m, volwassenen 500 m). De Leidsekade zal tussen 9:00 en 17:00 uur volledig zijn afgesloten.

Tijdens de wedstrijd (13:00-16:00 uur) zal er een situatie van eenrichtingsverkeer gelden om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen. De route omvat de volgende wegen: De Star – De Tol – Stompwijkseweg – Kniplaan – Oostvlietweg.

Luister op zondag 23 juni van 14:00 tot 16:00 uur naar Midvliet FM en je hoort alles over de Midzomertriathlon.

Op zondag 23 juni om 13:05 uur is Harjan Toutenhoofd te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Hoewel de titel van Harjan Toutenhoofd uit het mooie Uithuizen (Groningen) anders doet vermoeden ‘Ik kan het niet alleen’ gaat hij het toch solo proberen.Harjan (Toutenhoofd) begon al vroeg in de muziekwereld en komt nu met een heel verrassen nummer, een cover van De Dijk getiteld ‘Ik kan het niet alleen’, maar dan wel in een volledig nieuw jasje gestoken door Producer Martin Sterken.

Velen kennen hem van het Duo Dubbel-Fris waarmee hij in 2013 samen met Siebrand Pagters veel optredens door heel het land heeft mogen verzorgen, en als duo brachten ze in 2014 hun eerste liedje uit getiteld: 'Lachen is Leven'.  Deze werd door Radio NL meteen opgepakt en bij TV Oranje stonden ze zelf op nummer 25 van de top 1500 dat jaar. Er werd meteen een album opgenomen en kwam in november 2014 op de markt met als titel: ‘Eindeloos gezellig’.

De laatste single die is uitgebracht van het duo is ‘Meisje lief met je rode rok’. Deze werd in samenwerking met Feest DJ Maarten opgenomen. Jammer genoeg kozen de heren ervoor om in 2017 ieder hun eigen pad te volgen.Toen Harjan 14 jaar oud was draaide hij als DJ zijn eerste plaatjes al op een camping en vandaar uit groeide hij verder als DJ. In 2002 kwam hij Lucas Hulshoff van Lucas en Gea tegen en die inspireerde hem om te gaan zingen, Eerst hield hij dat nog heel kleinschalig omdat hij als DJ het te druk had.

Maar in 2007 kwam dan toch de eerste single getiteld: ‘Helemaal’; het origineel was van de band Midnight maar die zongen het in het Gronings. Daarna volgende er nog een drietal liedjes, ‘Jij wilt vrij zijn’ (2008), ‘Wat voor vrouw ben jij’ (2009) en ‘Ik ben verloren zonder jou’ (2010) en nu dan ‘Ik kan het niet alleen'.

Op zondag 23 juni om 13:05 uur kun je in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met Harjan Toutenhoofd en natuurlijk hoor je zijn muziek.
Op zondag 23 juni om 12:30 uur komt Pascal Pasch naar de studio van Midvliet om in Kakafonie zijn nieuwe single te laten horen.Pascal Pasch 36 jaar, getrouwd, trotse vader van twee kinderen, is geboren en opgegroeid in een volksbuurt in Arnhem, en is later verhuisd naar Dieren. Zijn vader had vroeger een succes volle  piratenzender ‘De Ramona’s’ dus de Nederlandstalige muziek is hem met de paplepel ingegoten.

Pascal geniet ervan om te zingen en dit is ook zeker een uitlaatklep. Hij is in het begin eerst erg zoekend geweest in wat voor stijl hij wilde zingen en heeft die nu gevonden in het nummer ‘Ik ga door het leven’Het nummer is tot stand gekomen in de studio Sonic Solition van Joris van Dijk. Deze is verantwoordelijk voor de tekst en muziek en het geheel wordt uitgebracht onder het label ANRO Productions van Roy Otters.

“Ik heb beschreven wat ik graag wilde in een nummer en toen de demo binnenkwam, was ik meteen verkocht. Het is een lekker vrolijk nummer wat heerlijk is om te zingen en wat bij jong en oud zal aanslaan en ook makkelijk is mee te zingen”, aldus Pascal Pasch.Zijn vrouw steunt hem in alles wat hij doet en staat altijd achter hem en zeker in de muziekwereld waar hij al geruime tijd doorbrengt. Want Pascal is een artiest die al een aantal eigen singles op zijn naam heeft staan: ‘Wat mij is overkomen’, ‘Omarm me verwarm me’ en ‘Niets op deze wereld’ en dan nu met het nummer ‘Ik ga door het leven’. Met deze nummers treedt deze zanger veel op in het land, natuurlijk hoopt hij dat dit nummer nog meer bekendheid zal opleveren, want hij leeft helemaal voor het artiest zijn.

Op zondag 23 juni om 12:30 uur kun je in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met Pascal Pasch en uiteraard hoor je zijn muziek.
Oud-bestuurders ontvingen de afgelopen 5 jaar samen ruim 126 miljoen euro aan wachtgeld, blijkt uit onderzoek van het actualiteitenprogramma EenVandaag. .
Van de 355 gemeenten reageerden er 297 op de vraag naar de wachtgeldbedragen die ze van 2014 tot en met 2018 uitbetaalden aan oud-wethouders. In totaal ontvingen ruim 1500 wethouders een wachtgelduitkering.

Op woensdag 19 juni in Midvliet Actueel:

- een vooruitblik op de Wassenaarse klimaattafel van donderdag 20 juni met wethouder Lia de Ridder;
- hoe ring je jonge ooievaars? : Caroline Waltha van de Haagse Ooievaars weet het uit eigen ervaring;
- een gesprek met lifecoach Stephanie Osunwohkeh;
- Kirsten van Loon organiseert opnieuw een "Aan tafel-netwerkgesprek voor vrouwen".  
- een vooruitblik op de Midzomertriathlon in het sluisgebied;
en Dagblad Metro viert 20e verjaardag

Midvliet Actueel is er live woensdagavond 19 juni tussen 20.00 en 21.00 uur en in de herhaling op vrijdag 21 juni tussen 18.00 en 19.00 uur.
Het programma wordt deze week gemaakt door Hans Biard (redactie en presentatie), Irene Batelaan (regie), Robert de Bok (techniek) en Tom Lek (gastenontvangst).De uitzending is na afloop ook terug te beluisteren via de rubriek "Midvliet on demand" en dan Midvliet Actueel op www.midvliet.nl
De fracties van D66, GroenLinks en VVD in Voorschoten kunnen zich vinden in de jaarrekening over 2018 zoals die donderdag 13 juni door de gemeenteraad is vastgesteld. De fracties spreken in een gezamenlijk persbericht over een "realistische jaarrekening met oog voor de toekomst." 

De Voorburgse Rugby-Club (VRC) trad afgelopen zaterdag met vijf turven teams (6-7 jaar) ten strijde op het inmiddels bekende Bietsjtoernooi. Dit toernooi wordt georganiseerd door de Haagsche Rugby Club (HRC) tijdens de North Sea Beach Rugby dagen. Een van de teams wist zelfs de tweede prijs in de wacht te slepen.

Afgelopen zondag togen driehonderd ruiters, amazones en menners uit het hele land naar recreatiegebied Vlietland in Leidschendam om deel te nemen aan één van de meest spectaculaire paardensportevenementen in de regio Zuid-Holland. Het evenement werd georganiseerd door de Blesruiters en paardensportvereniging Koningin Emma.

Naast de samengestelde wedstrijd voor de ruiters en amazones was er ook dit jaar weer een officiële minimarathon georganiseerd voor paarden met span.

Een 15-jarige jongen uit Leidschendam is aanhouden nadat deze afgelopen donderdag in Zoeterwoude met een gestolen scooter op een auto knalde. Dat meldt omroep Unity.

De VVD in Leidschendam-Voorburg vindt dat er nog veel te veel afval op straat wordt gedumpt in de gemeente. De fractie wil de service aan inwoners verder verbeteren en tegelijk een actieve aanpak en lik-op-stuk beleid tegen afvaldumpers.

De belangengroep ‘Benutten zoals Bedoeld” roept de raadsleden op direct selectieve toegang in te voeren, samen met de andere benutten zoals bedoeld voorstellen. Invoering van het complete pakket aan verkeersmaatregelen heeft het meeste effect op het terugdringen van verkeersoverlast en leidt tot minder luchtverontreiniging.

Daarnaast wordt aan de raadsleden gevraagd tegen het voorstel van het College te stemmen om nog meer onderzoek uit te voeren naar een nieuwe brug over de Vliet.

Pastoor Bakker heeft zondag in de Petrus- en Pauluskerk in Leidschendam een parochiespeldje uitgereikt aan vrijwilliger Leo Valk. De heer Valk kreeg het speldje voor zijn jarenlange inzet voor de parochie in diverse taken, waaronder akoliet, collectant en coördinator van het thuisbezoek aan zieke en oudere parochianen. 

Niet alleen de muziekkiosk op het Burchtplein staat in de steigers, dat geldt ook voor het programma van Plein Musique, de enige vaste bespeler van dit podium.

Plein Musique, de organisatie van de reeks gratis toegankelijke openluchtconcerten, heeft ook dit jaar weer tal van bedrijven benaderd om het jaarlijkse evenement te sponsoren. Ook zijn inmiddels contracten gesloten met muzikanten, zodat het programma bijna rond is.

Badmintonclub Voorburg vierde afgelopen zaterdag ter gelegenheid van de afsluiting van het seizoen het jaarlijkse smikkelfestijn.

Zaterdag 29 juni verzorgt Bibliotheek Wassenaar vanaf 08.00 uur een feestelijk voorleesontbijt voor de kleine lezers ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van Bibliotheek Wassenaar aan de Langstraat. Er wordt voorgelezen, er zijn leuke spelletjes en de kinderen nuttigen een feestelijk ontbijt.

Tim sings The Boss & The Billy Joel Experience. Op zaterdag 22 juni zal in het Haagse Zuiderparktheater een uniek concert plaatsvinden met Tim Akkerman & band en Alexander Broussard & 003. Het zal een bijzondere show worden waar beide bands hun eigen set spelen, met daarbinnen een aantal verrassende kruisbestuivingen van de twee topmuzikanten.

Op zaterdag 15  juni was er in zwembad Forum Kwadraat in Voorburg de jaarlijkse cursus ‘auto te water’. Vijf cursisten hadden zich aangemeld om te leren hoe te handelen als je met de auto in het water belandt. Ze kregen een uitgebreide instructie en moesten vervolgens in de auto plaatsnemen.

Er stonden op zaterdag 15 juni oldtimers op de Damlaan in Leidschendam. Er stonden er veel. Van rouwauto tot trouwauto, van klein tot groot, van oude koets tot cabrio of limousine en van oude vrachtwagen tot racemonster. Voor de autoliefhebbers waren allerlei modellen te zien.

Tijdens het voorjaarsconcert van de Wassenaarse Muziekvereniging Excelsior, op zaterdag 15 juni, reikte burgemeester Frank Koen van Wassenaar een gemeentelijke legpenning uit aan de dirigent de heer H. (Henk) Oenema. De heer Oenema ontving de legpenning voor zijn bijdrage aan het culturele leven van Wassenaar als dirigent van Muziekvereniging Excelsior gedurende twaalf jaar. Het concert stond zaterdag in het teken van zijn afscheid.

In en voor het Oude Raadhuis te Leidschendam werd zaterdag 15 juni door de gemeente Leidschendam-Voorburg het festival Samen Duurzaam verzorgd. Inwoners konden er kennis maken met wat de gemeente allemaal onderneemt op gebied van duurzaamheid.

Op zaterdag 22 juni is Marianne Nan te gast in Galerie Brugman Art aan de Herenstraat 125 in Voorburg. In november stond zij voor het eerst in Galerie BrugmanArt met haar voorstelling Meisje krentenbol. Haar cabaret viel zo in de smaak, dat ze graag terugkomt met haar optreden.

Op 14 september wordt de 33ste editie van de BankGiro Loterij Open Monumentendag gehouden, één van de grootste culturele evenementen van Nederland. Er worden in Leidschendam-Voorburg weer veel fraaie, unieke monumenten opengesteld. Daarnaast is men met het landelijk thema 'Plekken van Plezier' creatief aan de gang gegaan. Zo maakt men er voor jong en oud een interessante, ontspannen en plezierige Open Monumentendag van.  

Musicon en Stichting Popdistrict presenteren 5, 6 en 7 juli het Summertime Festival op de Grote Markt in Den Haag. Het programma bestaat uit jazz, wereldmuziek, klassieke muziek en roots-pop, de musici zijn grotendeels internationaal.

Een goochelshow over de magie van het lezen in Bibliotheek Wassenaar. Goochelaar Ollie Quist is gek op lezen en goochelen! Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van Bibliotheek Wassenaar aan de Langstraat brengt Ollie een speciaal bezoek en gaat hij aan de slag met letters en woorden tijdens deze vrolijke voorstelling.

Sinds Forum Hadriani tijdens het jaarconcert van 30 maart volledig in het nieuw is gestoken, heeft de Drumfanfare van deze muziekvereniging ook de nieuwe show The Legacy of Music mogen presenteren. De première vond plaats tijdens de taptoe in Noordwijk op 13 april En hier stopt de ontwikkeling niet. Het repertoire is dermate verfrist en verbreed, dat een nieuwe naam niet kan ontbreken.

Ter gelegenheid van de jubileumfeestweek, verzorgt de Wassenaarse kunstenares Lux Buurman op dinsdag 25 juni een lezing over de klassieke schilderkunst. In 2017 kwam haar boek over klassieke schilderkunst uit, waarin de schilderes haar schat aan technische kennis wil doorgeven. In haar lezing vertelt Lux over de wonderlijke ontstaansgeschiedenis van het schilderboek.

Speciaal voor alle enthousiaste filmliefhebbers heeft Filmhuis Wassenaar een aantrekkelijk aanbod: toetreden tot de Vriendenclub van Filmhuis Wassenaar. Voor € 30,-- bent u een jaar lang Vriend van Filmhuis Wassenaar en ontvangt u een vriendenpas met privileges.

Voor het burgemeesterschap van Voorschoten hebben vijf kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting medio oktober 2019 in functie treden. De sollicitanten – drie vrouwen en twee mannen – variëren in de leeftijd van 42 tot 60 jaar.

Mooi nieuws aan het Scheveningse drumfront: drummer en drumdocent Barry Kruik van De Scheveningse Muziekschuur heeft het concept ‘World's Fastest Drummer The Netherlands’ overgenomen. Op Vlaggetjesdag, zaterdag 15 juni, kun je getuige zijn van of meedoen aan de kick-off van dit uit Amerika overgewaaide fenomeen. Wie wordt de snelste drummer van Scheveningen?

Het interne kampioenschap van de Schaakvereniging Voorburg is gewonnen door Adrey Caljé. Hij bleef Atul Vaishampayan nipt voor. Na 20 ronden was de voorsprong anderhalf punt. Maar ook om de derde plaats werd hard gevochten. Uiteindelijk wist Rob van der Kamp de laatste plek op het podium te bemachtigen. De ondankbare vierde plaats was voor de dit seizoen goed spelende Al Patty.

Buitenspeeldag 2019 gaat de boeken in als ‘Buienspeeldag’. De regen kwam woensdag 12 juni met bakken uit de hemel zetten. Dat mocht de pret in de Prinsenhof in Leidschendam gelukkig niet drukken! Nienke van Dijk en SpongeBob -bekend van Nickelodeon- verzorgden op enthousiaste wijze de kletsnatte opening van de Buitenspeeldag op de Krajicek Playground.

Op 24 juni barst het feest in Wassenaar los. De bibliotheek van Wassenaar is dan al tien jaar gevestigd aan de Langstraat. Gedurende de hele week organiseert de bibliotheek daarom een groot aantal feestelijke activiteiten.

Op zondag 30 juni stelt Dunea van 10.00 tot 15.00 uur de Kikkervalleien in Meijendel (Wassenaar) open voor publiek. Dit Natura2000 gebied is maar eenmaal per jaar toegankelijk.

Het vierde onderzoek naar de bereikbaarheid van het Damcentrum in Leidschendam, uitgevoerd door onderzoeksbureau Antea, laat zien dat selectieve toegang de enige oplossing is waar overschrijdingen van de verkeersnormen worden voorkomen.

Interieurwinkelketen CASA opent op 19 juni de deuren in Leidschendam. De internationale winkelketen met zo’n 500 vestigingen in 8 Europese landen, zet daarbij de lancering van CASA in Nederland voort.

Het Samsam Team van de Roparun heeft bijna 11.000 euro opgebracht. Dit zei deelnemer Ray David woensdagavond tijdens Midvliet Actueel. De Roparun vond tijdens het Pinksterweekend plaats.

Op vrijdag 21 juni houdt voetbalvereniging SEV uit Voorburg voor de derde keer een Walking Football toernooi met deelname van 16 enthousiaste teams 60 plus voetballers uit binnen – en buitenland.

Het is gelukt. In het Zuiderparktheater in Den Haag hebben 110 mondharmonicaspelers 'Piano Man' van Billy Joel gespeeld. Dat meldt Omroep West.

Het hoofdgebouw van de Provincie Zuid-Holland wordt de komende jaren gerenoveerd en verduurzaamd. Het gebouw vraagt om modernisering en de renovatie moet leiden tot een energieneutraal gebouw. Daarmee geeft het project invulling aan de ambitie van de provincie om al haar gebouwen klimaatneutraal te maken.

'Show- en Marchingband Forum Hadriani' is de nieuwe naam voor 'Drumfanfare Forum Hadriani' uit Voorburg.

Bewoners van het buurtschap de Drie Molens in Stompwijk zijn tegen de bouw van een uitkijkplatform nabij de drie molens.