Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
D66 Zuid-Holland presenteert vandaag haar verkiezingsprogramma in gewone taal. Zo kunnen alle inwoners zich verdiepen in de plannen voor de provincie. Ook inwoners die liever makkelijke teksten lezen. Dit programma legt in begrijpelijke woorden de plannen van D66 uit, in maar vijf bladzijden.

De AWP Delfland vind het een kwalijke zaak dat dat de dijkgraaf van Delfand de tarieven wil laten stijgen. “Dit is een politieke uitspraak en dat past niet zo vlak voor de verkiezingen”, aldus Hans Middendorp. De AWP is van mening dat dit niet de dijkgraaf zelf is, maar aan het gekozen bestuur van het waterschap.

RKAVV is er opnieuw niet in geslaagd om goede zaken te doen tegen een concurrent. Op bezoek bij het lager geplaatste Vlissingen bleef het steken op een doelpuntloos gelijkspel. Iets wat gezien de verhouding op het veld een fikse tegenvaller was voor RKAVV.

Wethouder Astrid van Eekelen gaf op zaterdag 17 maart het startsein voor het molenseizoen bij de molen de Vlieger op het Voorburgse Essepad.

Forum Sport speelde afgelopen zaterdag tegen VV Brielle. De Voorburgers wonnen met 1-0.

De Leidschendamse basketbalvereniging CobraNova heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen BV Amsterdam moeiteloos gewonnen. Het leek vooraf een spannende wedstrijd te worden, de nummer twee tegen de nummer vijf uit de competitie. In de wedstrijd en de uitslag was hiervan uiteindelijk geen sprake.

Op woensdag 20 maart in Midvliet Actueel de volgende onderwerpen:

- een gesprek over de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen met politicoloog Remco Frerichs;
- een vooruitblik op de Nationale Opschoondag;
 
De live-uitzending is woensdag 20 maart tussen 20.00 en 21.00 uur. De herhaling is vrijdag 22 maart tussen 18.00 en 19.00 uur. 
De uitzending is na afloop ook terug te beluisteren via de rubriek "Midvliet on demand" op www.midvliet.nl
Midvliet Actueel is een programma van Hans Biard (redactie en presentatie), Tom Lek (gastenontvangst en fotografie), Irene Batelaan (regie) en Robert de Bok (techniek).
Vele vragen worden beantwoord als het gaat om natuurbescherming, vogelbescherming en bewustwording van mensen om ons heen dat de natuur één van onze grootste aandachtspunten is. U wordt voorgelicht door Alois van Mingeroet met ondersteunend schitterend fotomateriaal en instructief filmmateriaal.

Leer in drie lessen alles over het gebruik van uw iPad. In bibliotheek Wassenaar start op dinsdag 2 april de cursus iPad voor beginners. Deze cursus is bedoeld voor mensen die weinig of geen ervaring hebben in het gebruiken van een iPad. Leer tijdens drie bijeenkomsten alles over het gebruik van uw iPad. Wat zijn apps? Hoe werkt het toetsenbord op een tablet? Kan ik mailen met mijn tablet? Op al deze vragen krijgt u antwoord.

Op woensdag 27 maart gaan alle hens aan dek bij Lionsclub Voorburg Prinses Marianne. Die dag is de inmiddels befaamde Prinses Marianne Modeshow. Niet alleen worden de nieuwste modetrends geshowd, de gasten worden compleet in de watten gelegd. De modeshow is bij Mariëlle Mode in Voorburg, aanvang 18.00 uur. De opbrengst van de Modeshow is voor twee lokale doelen, Paragolf Leeuwenbergh en het Haags Instrumentaal Jeugdensemble.

Ondanks dat de Belastingdienst haar best doet het systeem zo makkelijk mogelijk te maken, is het nog wel eens een moeilijke klus. Daarom biedt Bibliotheek Wassenaar de mogelijkheid om met hulp van vrijwilligers van Kwadraad Maatschappelijk Werk en Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar de Belastingaangifte 2018 (kosteloos) in orde te maken.

Ter gelegenheid van de Boekenweek 2019 organiseert Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar in samenwerking met Boekhandel De Kler op donderdag 28 maart een lezing en signeersessie door Arthur Japin. Zijn lezing is gerelateerd aan het thema van de Boekenweek ‘De moeder, de vrouw.’

Het openbaar vervoer (trein, metro, tram en bus) heeft op maandagochtend 18 maart vanaf 6.00 uur (aanvang dienst) een werkonderbreking van 66 minuten. Dat betekent dat de bussen en trams pas vanaf 7.06 uur de straat op gaan. Deze werkonderbreking maakt deel uit van een grote landelijke actiedag die de vakbonden FNV, CNV en VCP hebben aangekondigd na het mislukken van het pensioenoverleg vorig jaar.

Op zaterdagmiddag verrichtte wethouder Astrid van Eekelen (onder andere van cultuur) de start van het molenseizoen 2019 voor de nog steeds werkende poldermolen en tevens museummolen: De Vlieger in Voorburg (anno 1621). Deze molen is dus over twee jaar vierhonderd jaar oud. Het waaide stormachtig daarom werd de vang, de rem van de molenwieken, slechts symbolisch gelicht in aanwezigheid van de wethouder, het molenbestuur, vrijwilligers en bezoekers.

Op vrijdag 15 maart opende wethouder Astrid van Eekelen van Leidschendam-Voorburg  onder grote publieke belangstelling in Museum Swaensteyn in Voorburg de tentoonstelling ‘Een stil geluk. Gerke Henkes, het Hollandse interieurstuk in de 19de eeuw’. Tijdens de opening maakte een van de bruikleengevers, Willem Bleuland van Oordt, bekend dat hij en zijn broers en zussen hun archief van Gerke Henkes aan het museum schenken.

De Franse Kerk in het Huygenskwartier Voorburg zat vol bij de Huygens Festival Amuse; het muzikale voorproefje van het Huygens Festival 2019 dat van 13 tot en met 15 september wordt gehouden. In het bijzonder afwisselende programma kwamen alle onderdelen van het Huygens Festival 2019 aan bod.

Op 28 maart houdt het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) een bijeenkomst in de Warenar in Wassenaar. Paul Doop, voorzitter raad van bestuur HMC, zal een toelichting geven op de voorgenomen koers van HMC en de sluiting van het Bronovo ziekenhuis in het bijzonder.

Taxichauffeurs uit hele land zijn boos. Dinsdag trekken ze massaal naar het Malieveld voor een protestmars door de stad Den Haag. Ze kunnen geen droog brood meer verdienen. Ze worden ongelijk behandeld. Er wordt niet goed gehandhaafd. En er gebeuren steeds meer ongelukken, wat er weer toe leidt dat de verzekeringspremies stijgen.

Sport en Welzijn (SenW) in Leidschendam-Voorburg organiseerde tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd (11 t/m 15 maart) diverse activiteiten op het gebied van gezond(er) eten en meer bewegen voor kinderen. Woensdag 13 maart stond er een inspirerende netwerkconferentie over een gezonde leefomgeving voor professionals op het programma. Wethouder Nadine Stemerdink verzorgde de opening in het Raadhuis. 

Op zondag 17 maart om 14:00 uur vindt de wedstrijd VC Vlissingen 1 -  RKAVV 1 plaats. Na het zeer teleurstellende gelijk spel van afgelopen zondag tegen Minor volgt er zondag voor voetbalvereniging RKAVV uit Leidschendam weer een wedstrijd met een heel groot belang. Vlissingen staat op dit moment onder RKAVV met acht punten minder, maar ook speelden zij twee wedstrijden minder.

De Wassenaarse wethouder Hubert Schokker (Dienstverlening) heeft op donderdag 14 maart voor het eerst een paspoort thuisbezorgd bij mevrouw Paridon. De gemeente Wassenaar bezorgt vanaf maart reisdocumenten op elk gewenst adres in Nederland. Inwoners hoeven dus niet meer naar het gemeentekantoor om hun nieuwe paspoort op te halen.

Tijdens een drukbezochte kick-off in Hilton Hotel The Hague is donderdag het volledige programma bekend gemaakt van het Bevrijdingsfestival Den Haag op 5 mei  op het Malieveld. Ook het programma van de Haagse Vrijheidsweken werd onthuld.
Bevrijdingsdag wordt op zondag 5 mei gevierd met een breed scala aan concerten, lezingen, stand-up comedy, interviews en andere activiteiten op het Malieveld en in het gebouw van de Tweede Kamer.

In de derde lesperiode van de Brede School zijn leerlingen in Bovenveen in Voorburg gestart met de nieuwe cursus ‘Ontwerp je eigen game’. Iedere maandagmiddag bouwen de kinderen in Bibliotheek aan de Vliet in Voorburg aan hun eigen game. 
Bovenbouwleerlingen van basisscholen De Cascade (voorheen De Dijsselbloem) en De Driemaster volgen sinds half februari programmeerlessen in de bibliotheek.

Of ken jij een band die helemaal perfect zou zijn om het Wateringse festival op zaterdag 10 augustus te openen? Elk jaar wordt het Waterpop festival geopend door jonge talentvolle bands. Afgelopen jaar was dat Mama Franko uit Delft. Al meer dan 20 jaar biedt Waterpop op die manier lokaal talent de mogelijkheid om podiumervaring op te doen en zichzelf eens even flink in de kijker te spelen.

Voor de komende editie van de Peter Tetteroo Bokaal (Delftse popprijs ter stimulering van talent), heeft de commissie van de Peter Tetteroo Bokaal namens de organisatie van Westerpop in, 52 inzendingen uit de regio van Delft en omstreken, mogen beoordelen.

Op 16 maart opent het Servicecentrum van de gemeente Leidschendam-Voorburg haar deuren voor het eerst op zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. Wethouder dienstverlening, Nadine Stemerdink: “Werk, kinderen, sport, school. Alle dagen zijn druk. Door op zaterdag open te gaan maken we het voor onze inwoners makkelijker om zaken met de gemeente te regelen.”

Bewoners in het Damcentrum in Leidschendam vinden dat de gemeentelijke politiek onvoldoende luistert en niet doet wat ze belooft. Het vertrouwen in de politiek is op een dieptepunt. GroenLinks raadslid Floor Kist wil dan ook een raadsenquête naar de besluitvorming in het Damcentrum. “Tegenover wantrouwen staat vertrouwen, tegenover luid en ongenuanceerd politiek geroep staat transparantie en eerlijkheid,” zegt Kist,

Zaterdag 16 maart houden het HagaZiekenhuis en het Juliana Kinderziekenhuis een open dag. Bezoekers zijn van harte welkom tussen 10 en 15 uur op locatie Leyweg. Er zijn zo’n 50 kraampjes in de lichtstraat en de hal van het JKZ. Medisch specialisten houden boeiende presentaties in het auditorium over diverse onderwerpen.

Op zaterdag 23 maart is er weer  een mooi orgelconcert om 20.00 uur in de Oude Kerk te Voorburg. De organist die dit concert gaat geven is Aarnoud de Groen. Hij zal werken gaan spelen van o.a. Bach, Germani, Camilleri, Bédard en Schütz.
Alles bij elkaar een mooi geheel.

Op 7 april gaat het Projectkoor Rejoice om 15:30 de Marcus Passie van Hans Boelee uitvoeren. Deze uitvoering vindt plaats in de Messiaskerk, Zijllaan 57 te Wassenaar en begint om 15:30 uur. De opzet van deze Passie is als volgt: Het lijdensverhaal naar het evangelie van Marcus wordt verteld door de lector. De woorden van Jezus, Petrus, Pilatus enz. worden door solisten gezongen met begeleiding van musici.

Met elk weertype is het heerlijk om eens lekker van de natuur te gaan genieten. Park Clingendael aan de Wassenaarseweg is hier uitermate geschikt voor. Loop mee met de natuurgidsen van  IVN  voor een heerlijke ontdekkingstocht in de natuur. We gaan eens zien wat er allemaal in het park bloeit, want de lente staat al om de hoek. Verder is dit park  bekend om zijn rijke geschiedenis en zijn bijzondere bomen.

p zondag 17 maart om 15.00 uur brengt de Amerikaanse pianist Andrew Wright een pianorecital met werken van Brahms in de Bonifatiuskerk in Rijswijk (Van Vredenburchweg 67, 2282 SE Rijswijk). Onder de titel All Brahms speelt Andrew de vier ballades op: 10 (I. Andante, II. Andante, III. Intermezzo. Allegro en IV. Andante con moto), Paganini Variations, op. 35 en Sonata in C Major, op. 1.

Het populaire cabaretduo Yentl en De Boer opent samen met de Marinierskapel het Bevrijdingsfestival Zoetermeer. Organisator Floravontuur Promotie Zoetermeer kondigde onlangs al aan dat het beroemde orkest van de Koninklijke Marine met een surprise act het spits zou afbijten. Na een succesvolle, uitverkochte tournee langs theaters en schouwburgen in het hele land, zullen Yentl en De Boer nu voor het eerst te zien zijn in deze verrassende combinatie.

Op 13 maart organiseerde de Stadscoalitie in samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg, het MBO Rijnland en het Platform economie/onderwijs/arbeidsmarkt het Verhalenhuis in Het Veur Theater in Leidschendam. Het thema was eenzaamheid en het doel mensen verbinden. De bijeenkomst bestond uit verhalen van sprekers en een schrijver, muziek, eten en speciale koffie. De bijeenkomst was druk bezocht en was ook een succes. Voor herhaling vatbaar dus.

Vader Jacob spelen voor trainer Fons Groenendijk van ADO Den Haag? Dat had Pim nooit durven dromen. Het bezoek van spelers, staf en mascotte Storky van ADO bezorgde de patiëntjes in het Juliana Kinderziekenhuis een onvergetelijke middag. En niet alleen hen!

Tussen station Den Haag Laan van NOI en het IJsclubpad Den Haag worden de komende maanden geluidsschermen langs het spoor aangebracht. De werkzaamheden duren tot en met oktober. Sommige weken gaan deze zelfs dag én nacht door.

De organisatie Nederland Zoemt heeft Leidschendam-Voorburg benoemd tot Bijvriendelijke gemeente. Ook de zoemende inwoners vinden onze gemeente een fijne plek om te wonen. Op 13 maart 2019 onthulde wethouder duurzaamheid, Astrid van Eekelen, het bord van Bijvriendelijke gemeente en een bijenhotel in pluktuin Spinozahof in Voorburg. Daarnaast plantte zij, op Nationale Boomfeestdag, een nieuwe tamme kastanjeboom. Voor de gelegenheid kreeg de wethouder hulp van groep 2 van basisschool De Driemaster.

Op vrijdag 15 maart zal de nieuwe tentoonstelling Een stil geluk - Gerke Henkes, het Hollandse interieurstuk in de 19de eeuw worden geopend in Museum Swaensteyn te Voorburg. Wethouder Astrid van Eekelen zal de tentoonstelling openen.

GroenLinks en de PvdA willen dat de provincie Zuid-Holland maatregelen neemt om de CO2-uitstoot van de industrie terug te dringen. Zij vragen het provinciebestuur te onderzoeken wat zij kan doen, bijvoorbeeld met CO2-eisen in vergunningen. Eind januari bleek uit onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving dat Nederland de gestelde klimaatdoelen van 2020 niet zal halen: de uitstoot van broeikasgassen zal dan te weinig gedaald zijn om aan het Urgenda-vonnis te voldoen, zo schreef onder andere de Volkskrant.

De huisartsenpost keert terug naar de locatie Antoniushove in Leidschendam. En dat is goed nieuws, vindt het CDA in Leidschendam-Voorburg. "Het leek er even op dat bewoners voor spoedzorg in de avonden en het weekend naar het Westeinde moesten gaan. Maar gelukkig hebben de huisartsen van HADOKS een heldere keuze gemaakt en openen ze een huisartsenpost in de voormalige SEH van Antoniushove", aldus Stijn Strous, raadslid voor het CDA.

Ruim een vijfde van de Nederlandse bevolking van 18 jaar of ouder beschouwt zichzelf als zeer gelukkig. Op een schaal van 1 tot en met 10 waarderen ze hun geluk met een 9 of 10. Hiertegenover staat een kleine minderheid van nog geen 3 procent die zichzelf als ongelukkig bestempelt (bron: CBS). Mooie cijfers allemaal, maar wat is dat nou eigenlijk, geluk? Welzijn op Recept probeert iets te doen aan het gevoel van ongelukkig zijn. Welzijn op Recept is een samenwerking tussen Woej en alle huisartsen in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Het Oranje Fonds houdt op 15 en 16 maart samen met duizenden organisaties in het land NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van veel organisaties en sociale initiatieven. Met de actie NLdoet wordt vrijwilligerswerk in de spotlights gezet en wordt iedereen uitgenodigd om kennis te maken met vrijwilligerswerk en te helpen bij een klus waar organisaties normaal gesproken niet aan toekomen.

Dit jaar kunnen 634 Zuid-Hollandse clubs en verenigingen rekenen op een extra bijdrage voor hun clubkas. De VriendenLoterij keert hen in totaal 1.276.504 euro uit. Dat is meer dan vorig jaar. De loterij biedt deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. De helft van ieder lot waarmee zij meespelen, gaat direct naar de clubkas.

Er is grote belangstelling voor de post van burgemeester van Wassenaar. Maar liefst veertien kandidaten hebben zich gemeld bij de commissaris van de Koning in Zuid-Holland.

Op de Marcellus Emantslaan en op het Oosteinde in Voorburg zijn rond de stortkokers van Avalex bloementapijten aangebracht. Dit in de hoop dat omwonenden ervan af zullen zien hun vuilnis en grofvuil naast de afvalcontainers te dumpen.

De HTM en de RET gaan de komende jaren nieuwe trams aanschaffen. Op 6 maart 2019 heeft de Bestuurscommissie Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag de topeisen voor die trams vastgesteld. Er komen binnen de gehele Metropoolregio snellere lightraillijnen, met hoge frequentie, grotere betrouwbaarheid en meer capaciteit, is de bedoeling.

Het CDA wil meer parkeerplekken in het Damcentrum in Leidschendam. Volgens de lokale fractie van Leidschendam-Voorburg is een extra openbare garage daarom noodzakelijk. Dit zal de partij inbrengen tijdens het raadsdebat van dinsdag 12 maart.

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft de Ontwikkelvisie voor het gebied Overgoo in Leidschendam gepubliceerd. Het overkoepelende plan achter de Ontwikkelvisie is de huidige kantorenlocatie om te werken naar een levendig gebied met een goed evenwicht tussen diverse soorten van bedrijvigheid, koopwoningen en sociale woningen.

Inwoners van Stompwijk mogen op 20 maart 2019 hun voorkeur uitspreken voor de toekomstige namen van de Verbindingsweg en de brug over de Nieuwe Vaart.

GBLV/Gemeentebelangen komt met een integrale visie op de verkeersproblematiek in het Damcentrum. De lokale partij in Leidschendam-Voorburg heeft deze afgelopen maandagavond gepresenteerd en besproken met vertegenwoordigers van de actiegroep Dambelang, het Ondernemersfonds en bewoners in het Damcentrum. Dinsdag 12 maart zal Marien van Wijk deze visie namens GBLV in de raadsvergadering inbrengen tijdens de discussie over de parkeerdruk in het hart van Leidschendam.

In de Voorburgse wijk Bovenveen heeft maandag tegen het einde van de middag wederom een personenauto in brand gestaan. Ditmaal vond de brand plaats in de Van Leeuwenstraat. De auto brandde volgens Omroep West niet geheel uit, maar het voertuig raakte wel flink beschadigd. Ook omdat de brandweer de auto gedeeltelijk moest demonteren om beter te kunnen blussen.