Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Foto's Gouden ei 2019

Alle nieuwsberichten
Uitgaanstips met dancefeesten in de regio met Denkmantel Soundsystem, Chocolate Puma, DJ Paul Elstak en Hot Since 82

Ook dit jaar zal tijdens de Koningsdag weer de gezellige Leidschendamse rommelmarkt in Venestraat en omgeving plaatsvinden. Dit jaar zijn er speciale gasten, te weten Paul en René Verlaan en enkele van hun gezinsleden. De familie Verlaan had in vroegere jaren een Limonadefabriek en drankhandel en waren een begrip in Leidschendam en omstreken.

Sinds deze maand rijdt een elektrische bedrijfsauto rond voor de afdeling Stadsbeheer van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Dat lijkt in deze tijd niet zo bijzonder, maar dat is het wel. Nog niet eerder in Nederland werd een Volkswagen Transporter T5 omgebouwd. Dit type voertuig bleek op de markt enkel in de dieselvariant leverbaar. Daarom is Stadsbeheer op zoek gegaan naar een duurzame oplossing.

Wethouder Astrid van Eekelen van Leidschendam-Voorburg tekende woensdag 24 april een overeenkomst voor plaatsing van 208 zonnepanelen op de sporthal in de Delflandlaan. De coöperatie Zon op Leidschendam-Voorburg zal deze zonnepanelen financieren, plaatsen en exploiteren voor de komende 15 jaar.

In het eerste uur van WeekendKompas op zaterdag 27 april (tussen 10.00 en 11.00 uur) komt dierenarts Peter Bracht naar de studio. Met deze week als onderwerp: vaccineren van je huisdier.
In het tweede uur van Weekendkompas (tussen 11.00 en 12.00 uur) vertelt tuinspecialist Jan Blokland over de beheersing van onkruid.
Jessica Melis, meubelrestaurator, legt uit wat het verschil is tussen antiek, vintage en retro.

WeekendKompas is iedere zaterdag te beluisteren tussen 10.00 en 12.00 uur. Vaste onderdelen in dit programma zijn de uitagenda voor het weekend, het weekendweerbericht en nog veel meer.
Tussen deze items door word je op 27 april op de hoogte gebracht van alle activiteiten die op deze Koningsdag worden gehouden.
Heb je een vraag aan de dierenarts Peter Bracht, tuinspecialist Jan Blokland of meubelrestaurator Jessica Melis? Mail je vraag dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel op zaterdag ochtend naar 070-320.2266.
Op vrijdag 26 april is het The Life I Live Festival. HTM brengt festivalgangers graag per bus of tram van en naar het centrum van Den Haag. Wel rijden trams 1, 9, 15, 16, 17 en bussen 22, 24, 25 en 28 een iets andere route. Na 20.00 uur zet HTM extra bussen in.

WZH Schoorwijck in Leidschendam verzorgt op donderdag 16 mei een  scootmobieltocht voor inwoners van Leidschendam-Voorburg.Deelnemers worden tussen 13.00 en 13.15 verwacht bij WZH Schoorwijck van waaruit om 13.30 uur de tocht start. De route blijft evenals voorgaande keren een verrassing.

Op zaterdag 4 mei om 11:00 uur verzorgt Nivon een wandeling langs de herinneringsroute Atlantikwall in Den Haag (de bunkerroute). De wandeling wordt geleid door Jack Kroes. De start is om 11:.00 uur voor de ingang van Madurodam, George Maduroplein 1, 2584 RZ Den Haag. De wandeling eindigt bij de Goudsbloemlaan, waar men met bus 24 terug kan.

De bloeddruk is een duidelijke graadmeter om te checken hoe gezond het lichaam is. Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen verzorgt daarom iedere eerste woensdag van de maand gratis bloeddrukmetingen. Woensdag 1 mei bent u tussen 10.00 en 15.00 uur welkom in de winkel in Wassenaar, gevestigd aan het Kloosterland 16. Een afspraak maken is niet nodig.

Op Bevrijdingsdag, zondag 5 mei worden in de Oranjelust (zijstraat Parkweg) en Zuyderloostraat in Oud-Voorburg weer de jaarlijkse Kinderstraatspelen georganiseerd.
De organisatie, die bestaat uit bewoners uit de straat zelf, nodigt voor de 40ste keer alle kinderen uit Voorburg en ver daarbuiten uit om gratis deel te nemen aan de spelletjes. De Straatspelen zullen ook dit jaar weer worden geopend door niemand minder dan de burgemeester van Leidschendam-Voorburg: Klaas Tigelaar.

Christien Hoek en Marlies Tiepel van Libertas Leiden kwamen op werkbezoek bij Woej de Kledingbank in Leidschendam-Voorburg. Christien is per september 2018 gestart met de Kledingbank van Libertas Leiden in Huis van de Buurt Morschwijck. Net als in de gemeente Leidschendam-Voorburg is de noodzaak voor een Kledingbank ook in Leiden groot. Christien werkt bij Libertas Leiden net als Woej met de Piezo-methodiek, waarbij wordt gekeken naar de talenten van deelnemers en vrijwilligers. Deze talenten worden ingezet voor de ontwikkeling van de deelnemers.

Voor het tweede seizoen van het televisieprogramma 'Jouw Stad, Ons Dorp' zoekt Tuvalu Media weer nieuwe deelnemers uit zowel steden als dorpen. Tuvalu Media produceert dit programma en vraagt mensen die geïnteresseerd zijn om mee te doen, zich aan te melden.

De provincie Zuid-Holland moet stoppen met praten over een betere bereikbaarheid van de Duin- en Bollenstreek en nu echt in actie komen. De verkeerschaos rond de Keukenhof tijdens het Paasweekend toont volgens de VVD-Statenfractie aan dat het zo niet langer kan.

Netbeheerders Dunea en Stedin gaan nauwer samenwerken, onder meer bij het vervangen van leidingen. Naast de gebruikelijke afstemming ‘in de straat’ zoeken de bedrijven meer synergie in planning. Dat beperkt kosten en hinder voor de omgeving.

Voorbereidingen in gang voor meer dan 60 optredens tijdens The life I live. De Hofstad maakt zich op voor het gratis toegankelijke muziekfestival The life I live op vrijdag 26 april en zaterdag 27 april aanstaande. De opbouw van de podia in de binnenstad is ondertussen gestart en achter de schermen worden de laatste voorbereidingen getroffen voor een van de grootste en meest gezellige muziekfestivals van Nederland tijdens koningsnacht en Koningsdag.

Bij een ongeluk op de A12 bij het Prins Clausplein in Den Haag zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vier mensen om het leven gekomen. De slachtoffers zaten in één auto, meldt de politie.

Op maandag 29 april, in de meivakantie, vindt de Jonger Oranje Talentendag met ADO Den Haag plaats bij voetbalvereniging Forum Sport in Voorburg. Je beleeft als deelnemer een fantastische voetbaldag, waarbij je heel veel wedstrijdjes speelt en ook nog eens kans maakt om gescout te worden door de Haagse profclub. Tijdens de Jonger Oranje Talentendag staat alles in het teken van plezier, vriendschap en talent(ontwikkeling).

Programma 4 en 5 mei in Wassenaar.

In het Wielemakersslop te Voorburg is dinsdagmiddag om vier uur brand uitgebroken in een bovenwoning. Toen de hulpdiensten arriveerden was er reeds sprake van een uitslaande brand. Het Wielemakersslop dat zich bevindt in het Huygenskwartier is een steegje dat de Parkweg verbindt met de Herenstraat.

Op zaterdag 27 april viert Nederland weer massaal de verjaardag van koning Willem Alexander. Natuurlijk zal het op Koningsdag ook bruisen van de festiviteiten in Leidschendam-Voorburg, Stompwijk en Wassenaar. Tussen 10.00 en 15.00 uur kun je op Midvliet FM luisteren naar sfeerimpressies vanaf de diverse feestlocaties. Ook Midvliet TV zal reportages maken, die later uitgezonden worden. Ook de lokale omroep brengt je dus volop in oranjesfeer.
Op zondag 28 april om 13:35 uur komt Martin Reitsma in Kakafonie bij Midvliet FM vertellen over diverse evenementen, onder meer in Wassenaar. Mogelijk neemt hij Peter Kok mee (bekend van Greenfeeld and Cook) die op kasteel Oud Wassenaar gaat optreden.
Zondag 5 mei wordt in heel Nederland de vrijheid gevierd. Er zijn in het land veertien officiële Bevrijdingsfestivals, waarvan één op het Malieveld in Den Haag. Gerard van den IJssel, werkzaam bij de R.G. Ruijs Stichting, is één van de organisatoren van het Bevrijdingsfestival in Den Haag en komt daar op zondag 28 april om 12:30 uur uitgebreid over vertellen bij Midvliet FM.

Er is veel muziek op het Bevrijdingsfestival (waaronder één van de Ambassadeurs van de Vrijheid: Sam Feldt), maar het is veel meer dan een muziekfestival. Er is heel veel aandacht voor het vieren van de vrijheid. Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag zijn er veel activiteiten rond de thematiek van 5 mei, zoals lezingen, debat, theater en stand-up comedy onder leiding van het comedygezelschap Puur Gelul. Uiteraard is er ook weer een grote festivalmarkt en zijn er kinderactiviteiten.

Er worden zo’n 75.000 bezoekers verwacht op het Haagse Malieveld. Bevrijdingsdag wordt op zondag 5 mei gevierd met een breed scala aan concerten, lezingen, stand-up comedy, interviews en andere activiteiten. Wij beseffen op deze dag dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, dat het de verantwoordelijkheid is van iedereen om vrijheid in stand te houden en te delen.
 
Naast het hoofdpodium bestaat het Bevrijdingsfestival Den Haag uit het Sena Performers Stage, het Plein van de Vrijheid, het Vfonds Busplatform, de Haags Hiphop Centrum Area, de Den Haag Outoor Dance Area en het Tweede Kamer Podium. Het complete programma van het Bevrijdingsfestival Den Haag is te vinden op www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl.

Slotact op het hoofdpodium is dit jaar de groep Racoon.Op zondag 28 april om 12:30 uur vertelt organisator Gerard van den IJssel in Kakafonie bij Midvliet FM alles over het Bevrijdingsfestival dat op 5 mei wordt gehouden op het Haagse Malieveld.
Tweede Kamerlid Dion Graus (PVV) is in opspraak geraakt omdat hij fors extra vergoeding vangt op grond van wat naar alle waarschijnlijkheid een vals adres is. Volkskrant en EenVandaag kwamen met de onthulling.

De brandweer kwam op Tweede Paasdag in de avonduren in actie voor een gevaarlijk hangende tak aan het Vlamenburg in de naast Essesteijn gelegen Haagse wijk Mariahoeve. Met behulp van de hoogwerker kon de tak worden afgezaagd en was alle gevaar geweken.

De bekende televisiekok Rudolph van Veen gaf Tweede Paasdag een korte masterclass voedselbereiding in de Fresh!-afdeling van Leidsenhage.

Op tweede paasdag (maandag 22 april) hield Midvliet de traditionele paaseierzoekwedstrijd. De Midvliet-paashazen verstopten ’s ochtends vroeg in Wassenaar, Stompwijk, Voorburg en Leidschendam vele eieren. Elk ei had een nummer en bij het ei lag ook een brief met instructies. Wie een ei vond moest op tweede paasdag tussen 10:00 en 16:00 uur naar de studio van Midvliet komen om de  bij het nummer op het ei behorende prijs in ontvangst te nemen.

De Partij van de Arbeid in Wassenaar heeft wederom vragen aan het college van B&W gesteld over de fietsoverlast in de Langstraat. Volgens de sociaal-democraten verzuimt de gemeente haar handhavingsplicht.

VVV verloor dit weekend thuis van VTV met 4-6. De Leidschendamse tafeltennisvereniging degradeerde daardoor alsnog naar de derde divisie. De teleurstelling is groot bij de Leidschendammers. Vorig jaar speelde het team nog mee in de eerste divisie.

Een recordaantal van 75.000 bezoekers bezochten afgelopen weekend de Haagse kust voor het BonFire Beach Fest.

Desert Challenge De GINAF Rally truck van Aad van Velsen heeft opnieuw een rally met succes gefinisht. Acht etappes door het meest uitdagende landschap van Marokko hebben opnieuw het uiterste gevergd van mens en machine. Het team uit Stompwijk heeft meegedaan aan de grootste rally van Africa: De Morocco Desert Challenge waar maar liefst dertig trucks aan de start verschenen.

Een vrouw reed afgelopen zaterdag met haar auto het water in van de Broekslootkade te Voorburg. Dat meldt Nieuws op Beeld.

De toedracht van het voorval is onduidelijk. De bestuurder hield geen letsel over aan de hachelijke situatie. Het voertuig is door een berger op het droge getakeld.
Twee personenauto's zijn in de nacht van zaterdag op zondag met elkaar in botsing gekomen in de bocht van de Monseigneur van Steelaan en de Koningin Julianalaan in Voorburg. Daarbij liep één inzittende letsel op. Dat meldt de website District8.

Op Tweede Paasdag deelt de Partij voor de Dieren ‘s middags gratis biologisch bloemenzaad uit op de Paasmarkt op het Lange Voorhout in Den Haag. Tweede Paasdag valt dit jaar samen met de Landelijke Zaaidag, die voor de vijfde keer wordt gehouden. De Landelijke Zaaidag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de dalende aantallen insecten.

Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben op 27 juni 2018 een motie aangenomen om recreatiegebied Vlietland met extra bomen en struweel een kwaliteitsimpuls te geven. De eerste fase van het aanplanten is nu klaar, geheel volgens de planning.Samen met de gebiedspartijen heeft de provincie de uitvoering van de Motie 811, die een bedrag van 300.000 euro voor dit doel vrijmaakt, voortvarend opgepakt.

Jaarlijks halen lopers van Den Haag Marathon in de nacht van zaterdag 4 mei naar zondag 5 mei het Bevrijdingsvuur uit Wageningen, bij het Nationaal Bevrijdingsmonument. Een estafetterun van 135 km in ± 12 uur. In de middag van 5 mei wordt het Bevrijdingsvuur op het podium op het Malieveld aangeboden aan het lid van College van Burgemeester & Wethouders dat dit jaar de mega-grote fakkel van het Bevrijdingsvuur op het Bevrijdingsfestival daarmee aansteekt.

Op dinsdag 21 mei komt Wassenaarder en Golden Globe Race deelnemer Mark Slats in Bibliotheek Wassenaar een lezing geven over zijn non-stop solo wereldomzeiling zonder elektronische hulpmiddelen. Mark zeilde in 214 dagen de wereld rond in zijn Rustler 36. Mark neemt je op inspirerende wijze mee in zijn avonturen en de ervaringen die hij tijdens de Golden Globe race heeft opgedaan.

Donderdag 18 april vond het Open Podium plaats in een volle theaterzaal van Theater Ludens in Voorburg. De 1e klas van het ‘s Gravendreefcollege trad op met dans én zang uit hun musical. De Theaterklas onder leiding van hun talentvolle docente Annabelle van der Laar was een veelkleurig slot. Assistent Presentator Michiel Bakker, die zich als zeiler richt op de Olympische Spelen 2024, vertelde het publiek dat de leerlingen veel zin hebben in de komende jaren op hun school.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, is Bibliotheek Wassenaar op Koningsdag gewoon geopend van 10.00 tot 16.00 uur. De medewerkers staan met een kraam voor de bibliotheek om handtekeningen te verzamelen en mensen lid te maken.

Verhalen uit de Tweede Wereld Oorlog door Mevrouw van den Goorbergh. Mevrouw Van den Goorbergh heeft zelf de Tweede Wereldoorlog meegemaakt en kan dus als geen ander vertellen over hoe het er toen aan toe ging. Ze geeft geregeld les op basisscholen en middelbare scholen door de hele regio en kan als geen ander boeiend vertellen.

De Waterscouts van Scouting Hubertus-Brandaan in Voorburg zijn superblij met de nieuwe kano’s, waarvan  de aanschaf mede mogelijk gemaakt werd door het Van Ravesteynfonds. Al tijdens de Erfgoeddag en de opening van het Watersport- en toeristenseizoen zijn ze ingezet. De commissaris van de Koning opende het vernieuwde sluisgebied van Leidschendam.

Tientallen dierenhelden van De BeestenBende uit de gemeente Leidschendam-Voorburg maakten woensdagmiddag samen met bewoners van woonzorgcentrum de Mantel in Voorburgallerlei paaskunstwerkjes. Ook wethouder Nadine Stemerdink (o.a. Openbare Ruimte, Water en Groen) was van de partij en beschilderde met jong en oud mooie paaseieren.

Het Delta Piano Trio legde zijn ziel in het laatste concert van het derde seizoen van Veur Klassiek (in Het Veur Theater in Leidschendam).  Het ensemble had een programma samengesteld met composities van Ludwig van Beethoven, de Armeense componist Tigran Mansurian en Antonín Dvořák.

Op woensdag 24 april verzorgen de fysiotherapeuten van Haaglanden Medisch Centrum voor het derde jaar een beweegbijeenkomst voor geïnteresseerden. Onder de naam ‘Iedereen in beweging’ is iedereen welkom om tussen 12.00 uur en 16.00 uur in de Beweegtuin van HMC Bronovo in beweging te komen.

Medewerkster Wies van Het Veur Theater doet in november dit jaar mee aan de marathon van New York voor het goede doel! Wies gaat de marathon rennen voor het Kika Fonds. Kika is een Nederlandse stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar kinderkanker. Het Veur Theater helpt graag mee en organiseert met Wies voor het Kika Fonds een speciale Pubquiz.

In de meivakantie (23 april t/m 3 mei) verzorgt kasteel Duivenvoorde te Voorschoten op dinsdag t/m vrijdag speciale familierondleidingen. De rondleidingen zijn voor families met kinderen van 6 t/m 12 jaar en hebben als thema ‘kasteelbewoners’. Kinderen mogen zich verkleden als ridders of baronessen en worden zo, als heuse kasteelbewoners, echt onderdeel van het verhaal van Duivenvoorde.

Tijdens de derde lesperiode van de Brede School Prinsenhof Leidschendam-Voorburg volgden kinderen uit de bovenbouw een nieuwe cursus: Acteren voor de camera! Onder leiding van filmcoach Rob namen de leerlingen hun eigen speelfilm op, waarin ze zelf de hoofdrol speelden.

De explosie in een appartement aan de Frans Mortelmansstraat in Voorburg dinsdagnacht is veroorzaakt door de bewoner zelf. Dat blijkt uit politieonderzoek. Dit meldt Omroep West. Bij de brand kwam de bewoner om het leven, omliggende appartementen werden kort ontruimd.

Het 'Nieuwe Inzamelen' heeft in de wijk Voorburg-Midden tot minder restafval geleid. Dit komt naar voren uit de evaluatie van Avalex. Met gemiddeld 115 kg restafval per inwoner per jaar komt Voorburg-Midden dichtbij de landelijke doelstelling van 100 kg per persoon per jaar.

D66-raadslid Charlotte Bos (Leidchendam-Voorburg) vindt poëzie de moeite waard om serieus te nemen. ‘Ik wil poëzie openbaren – letterlijk: tentoonstellen in het openbare stedelijke domein.’ Daarom gaat de D66-fractie een initiatiefvoorstel indienen om in Leidschendam-Voorburg gedichten op muren te laten schilderen. ‘We willen beginnen met een gedicht op een muur in het Huygenskwartier.

Sport en Welzijn verzorgt op maandag 29 april voor de eerste keer een Fortnite Real Life Knock Out Tournament, een Fortnite Battle Royale voor meiden en jongens (10-14 jaar) in sporthal De Fluit in Leidschendam. Tijdens het toernooi gaan de deelnemers de strijd tegen elkaar aan.

Onder maatschappelijke organisaties in Leidschendam-Voorburg heerst forse consternatie over een nieuwe wijze van subsidiëren die de gemeente wil invoeren. Maatschappelijke instellingen moeten voortaan zelf onderling aan 'subsidietafels' bedisselen waar samengewerkt kan worden en welke activiteiten prioriteit krijgen. De organisaties in kwestie voelen zich echter overvallen en niet gehoord.