Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
Zondag 17 november is er weer een nieuwe uitzending van het kinderprogramma Midvliet KidzRadio met daarin de volgende onderwerpen:

Groep 8 van de Nutsschool uit Wassenaar had op vrijdag 15 november techniekdag. De kinderen hebben zelf radio en tv gemaakt bij Midvliet!
Je hoort een samenvatting van wat de kinderen allemaal hebben gedaan.

Verder hoor je hoe het was bij de intocht van Sinterklaas in Leidschendam en we hebben een leuke win-actie rond de nieuwe Disneyfilm Frozen 2.

Midvliet KidzRadio is zondagochtend van 09.00 tot 10.00 uur te beluisteren bij Midvliet FM. De herhaling is op woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur en de uitzending is terug te beluisteren via Midvliet On Demand.
De regenboogvlag wappert elke dag bij sportvereniging Stompwijk 92. Daar is op verzoek van de vereniging nu ook nog een veelkleurige regenboogbank bij gekomen. Tijdens de algemene ledenvergadering onthulde Wethouder Nadine Stemerdink de bank: "Sporten is voor iedereen en iedereen moet zich welkom voelen op een vereniging. Ik vind het ontzettend goed dat Stompwijk 92 hier op deze manier aandacht voor vraagt”.
 

Leidschendam-Voorburg kan niet zonder ondernemers. Zij dragen bij aan de levendigheid van de gemeente en zorgen er mede voor dat het prettig is om hier te wonen, werken en recreëren. Op vrijdag 15 november kregen politici uit Leidschendam-Voorburg een inkijkje in de ondenemerswereld tijdens de 'Dag van der ondernemer'.

Op maandag 18 november hoor je in Sporttribune de onderstaande onderwerpen:

Aandacht van 20.00 uur tot 20.30 uur voor Aikido, Japanse Krijgskunst. In de studio zijn te gast Henny van der Velden en Sandra Henny van der Velden. Ze zijn al heel lang betrokken lid bij de Aikidogroep van Budoclub Voorburg. 
Sinds enkele jaren assisteert Henny  hoofdleraar Aikido Els Keuris, onder andere  met Aikidoles aan de jeugd. Sandra is  aanwezig uit de Aikidogroep, die in Malaga successen hebben geboekt. 

Van 20.30 uur tot 21.00 uur zijn de coaches van dames 1 en heren 1 van Hockeyclub Groen-Geel uit Wassenaar te gast in de studio van Midvliet.

In het eerste uur (19.00 uur tot 20.00 uur) natuurlijk weer de nodige aandacht voor het voetbal uit onze regio.
Presentatie: Rob Hekman en René Marquard.

Jouw vereniging ook een keer te gast in de studio van RTV Midvliet? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Op vrijdag 15 november werd de naamdag van Sint Maarten gevierd bij het Sint Maartenscollege in Voorburg. Om middernacht vertrokken ruim zeventig leerlingen en docenten vanuit Zandvoort in de richting van het Sint Maartenscollege. Zij hebben 's nachts 42 km gewandeld (een marathon) voor het goede doel. Het was een zeer koude nacht en dat maakte de wandeltocht extra zwaar.

Op zaterdag 9 november vierde de Prinses Marianne Bridgedrive het vierde lustrum: 20 jaar bridgen voor goede doelen. Dit jaar waren dat Woej en KiKa.

Hoe maak je jouw digitale nalatenschap voor nabestaanden overzichtelijk? Wat gebeurt er met beveiligde accounts als iemand overlijdt? Een actueel thema nu steeds meer mensen steeds meer accounts hebben en we steeds meer dingen online regelen van bankieren tot belasting van kopen tot lenen.

Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar heeft op 11 november opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen.

Op maandag 18 november gaat de Vitaliteitsclub in Voorburg van start. De Vitaliteitsclub is een club waar iedereen, dus ook 50+, onder deskundige begeleiding laagdrempelig sporten en bewegen kan. Deelname is gratis. Elke week wordt er op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 11.00 uur eenvoudig en ontspannen gesport op de Fitplek in Park ’t Loo tegenover Basisschool De Driemaster.

Afgelopen donderdag droeg initiatiefnemer Igo van Bohemen namens de stichting de Damwachters de gelijknamige beeldengroep bij de sluis van Leidschendam symbolisch over aan de gemeente Leidschendam-Voorburg.

In samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg verzorgen Platform Gehandicapten Leidchandam-Voorburg en Stichting iDb op donderdag 21 november in wijkvereniging De Blauwe Tram een bijeenkomst voor alle inwoners van Leidschendam-Voorburg met als thema 'Inclusie door Ontmoeting'.

Op maandag 25 november zullen Lia Kok en Ben van Bokhoven een interessante lezing geven voor Groei en Bloei, afd. Leidschendam-Voorburg. Titel: 'In de winter naar het Noorderlicht'.

Bij mboRijnland Leidschendam wordt sinds vorig jaar de in Nederland unieke mbo-opleiding Internationaal Manager Retail & Hospitality aangeboden. Na een vliegende start wordt nu ingezet op een nauwere samenwerking met het groeiende aantal winkels in het toekomstige Westfield Mall of the Netherlands in Leidchendam. 

Op vrijdag 15 november waren de leerlingen van groep 8 van de Nutsschool in Wassenaar te gast in de studio van Midvliet. Daar leerden ze hoe een radioprogramma gemaakt wordt en hoe televisieprogramma’s tot stand komen. Ze ondervonden aan den lijve wat presentatoren, regisseurs, redacteurs, cameramensen, technici, nieuwslezers etc. doen. Dit alles in het kader van de jaarlijkse techniekdag.

In een woning aan de Oostdorperweg in Wassenaar is woensdag 13 november een hennepkwekerij aangetroffen met 480 hennepplanten. Agenten hielden een 37-man uit Wassenaar en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan.

Bij mboRijnland Leidschendam wordt sinds vorig schooljaar de mbo-opleiding Internationaal Manager Retail & Hospitality aangeboden. Na een vliegende start wordt nu ingezet op een nauwere samenwerking met het groeiende aantal winkels in het toekomstige Westfield Mall of the Netherlands.

Sport en Welzijn & Fenomeen Bovenveen starten maandag 18 november met de Vitality Club Voorburg. De Vitality Club Voorburg draagt bij aan een gezonde levensstijl voor iedereen. Dagelijks bewegen is goed voor de gezondheid, maar kan soms tekort doen vanwege andere verplichtingen.

Op dinsdag 26 november is Marcel Beukeboom te gast bij de Wassenaarse Klimaattafel. Marcel Beukeboom is klimaatgezant voor het Koninkrijk der Nederlanden. De Klimaattafel vindt plaats in Augerge de Kievit in Wassenaar en is gratis te bezoeken.

Het is ‘Movember’ en daarom bracht minister Bruins van Medische Zorg en Sport donderdag 14 november een bezoek aan het Anser prostaatnetwerk in HMC Antoniushove in Leidschendam. In Movember staat de zorg voor mannen met prostaatkanker extra in de belangstelling.

De CDA-fractie heeft met instemming de begrotingsvoorstellen voor 2020 van de gemeente Leidschendam-Voorburg gelezen. De opdracht die het College heeft om toe te werken naar een structureel evenwicht in deze collegeperiode getuigd van realisme en biedt mogelijkheden om goed beleid voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg te realiseren. Toch geeft het CDA het College ook een opdracht mee: assertiviteit biedt ook kansen, maak meer gebruik van de eigen mogelijkheden en van de kracht van en de kennis bij onze inwoners.

Het servicecentrum van de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft vanaf 1 januari 2020 nieuwe openingstijden voor het regelen van ‘burgerzaken’-producten. Denk hierbij aan het aanvragen van reisdocumenten, rijbewijzen, VOG’s, aangiften van verhuizen, geboorte, overlijden en naturalisatie. De aanpassing is een gevolg van de verwachte terugloop van aanvragen van reisdocumenten. Deze zijn sinds 2014 namelijk tien jaar geldig in plaats van vijf jaar. Daarnaast vragen steeds meer inwoners hun producten digitaal aan.

Er wordt hard gewerkt om de verankering van de kademuur van de Delftsekade langs de Vliet in Leidschendam te vernieuwen. Met groot materieel wordt de nieuwe verankering aangebracht.

Met nieuwe afspraken tussen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en HTM komt 33 miljoen euro beschikbaar voor investeringen in het openbaar vervoer (OV) in de Haagse regio. Dit bedrag gaan MRDH en HTM gebruiken om de kwaliteit van het OV te verbeteren, o.a. met de reeds geplande aankoop van nieuwe, ruime en toegankelijke trams en de investeringen in haltes, infrastructuur en opstellocatie die daarvoor nodig zijn. Verder reserveert de MRDH 5 miljoen euro voor extra tramritten vanaf 2021 om zo de reizigersgroei al op korte termijn voor een deel op te kunnen vangen.

Steeds weer zijn er incidenten met vissterfte in de regio Delfland. Vaak is ‘roekeloos maaien’ de oorzaak. De aannemer gaat dan met een maaiboot door een ondiepe sloot. Als de vissen niet tijdig weg kunnen komen uit het riet, worden ze dodelijk geraakt door de draaiende messen van de maaier.

D66-fractievoorzitter in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg Jacco van Maldegem is bang voor de financiële gevolgen van het coalitiebeleid: "De coalitie van VVD-CDA-PvdA-ChristenUnie/SGP slaagt er niet in financieel deugdelijke keuzes te maken." Van Maldegem wees in het begrotingsdebat van de gemeenteraad Leidschendam-Voorburg op het tekort van ruim 13 miljoen euro de komende vier jaar. "Dat is een situatie die niet eeuwig kan voortduren. En dat ondanks een enorme verhoging van de gemeentelijke belastingen met 8,5 procent."

De gemeenten Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar bieden de gemeentepolis vanaf 1 januari 2020 aan in samenwerking met zorgverzekeraar Menzis. Inwoners met een laag inkomen kunnen met deze collectieve zorgverzekering betaalbare zorg krijgen.

De meerjarenbegroting voor de jaren 2020 tot en met 2023 is door de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg goedgekeurd. Er werd tijdens de raadsvergadering van 12 november ook bekend dat het tekort van 2018 van 19 miljoen euro in dit jaar nog 9,5 miljoen euro telt. Net als het vorige jaar vloeit het tekort voornamelijk voort uit externe factoren.

Op zondag 17 november verzorgt stadsecoloog Melitta van Bracht tijdens de High Tea in de Koningkerk te Voorburg (hoek Bruinings Ingenhoeslaan-Koningin Julianalaan) een dialezing over de Spinozahof, georganiseerd door de werkgroep Kerk en Buurt. De thee staat klaar om 14.00 uur en de lezing begint om 15:00 uur. Om 16:30 uur wordt afgesloten met een hapje en een drankje. De toegang is gratis.

Op vrijdagochtend 15 november wordt om 08.00 uur de vernieuwde Aldi-vestiging aan Monseigneur van Steelaan in Voorburg feestelijk heropend. De opening wordt verricht door filiaalleider Wilco Broekman. Het wordt een bijzondere gebeurtenis. De geur van afgebakken brood is een heerlijke binnenkomer. Daarnaast is het assortiment verrassend en vernieuwend.

Het wintervuurwerk is terug op Scheveningen. Op de zondagen 1, 8, 15 en 22 december vinden er om 18.00 uur winterse vuurwerkshows plaats op het strand ter hoogte van het Grand Hotel Amrâth Kurhaus. Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen organiseert dit jaar wederom in samenwerking met Xena Vuurwerk het Wintervuurwerk.

Vrijwel alle mbo-locaties van ROC Mondriaan in Den Haag, Delft/Rijswijk en Leiden houden een Open Dag op dinsdag 19 november van 15.00 tot 20.00 uur. Tijdens de Open Dag zie je de scholen in bedrijf en kun je kennismaken met de scholen , de studenten en de docenten. Kijk op rocmondriaan.nl welke locaties er precies open zijn en bestel daar ook je E-ticket.

Middin Connect Radio is de winnaar van de Special Media Award voor het beste radio station. Het is de eerste landelijke prijsuitreiking voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken.

Burgerinitiatief ‘Voorburg-West VerduurSamen’ heeft afgelopen zaterdag voor de eerste maal een 'duurzame huizenroute' gehouden. Zeventien inwoners van Voorburg-West bezochten elkaars huizen, waarbij de bewoners steeds vertelden met welke maatregelen zij hun huizen duurzamer hadden gemaakt. Het vormde een mooie manier om strategieën en tips uit te wisselen.

De waterscouts van de Voorburgse padvindersvereniging Hubertus-Brandaan hebben afgelopen zaterdag zwervuil opgeruimd in de omgeving van hun hoofdkwartier aan de Vliet.

Voorburg werd vierde maandagavond het jaarlijkse Sint Maartenfeest. Zo'n tweehonderd ouders en kinderen hadden zich verzameld bij de Sint Maartenskerk in Voorburg voor de traditionele lampionnenoptocht.

De Voorburgse Rugby-Club heeft afgelopen zaterdag zelf een alternatieve Rugbydag georganiseerd, nadat bleek dat ze achter het net viste met de inschrijving voor de officiële Bondsdag. Het evenement werd een verrassend succes. Niet minder dan 63 clubs meldden zich hiervoor aan. Zo'n zeshonderd jeugdige spelers lieten hun sportieve kunnen op de Voorburgse grasmat zien.

Alle Wassenaarse peuters van 2½ tot 4 jaar kunnen twee dagdelen per week naar een voorschoolse voorziening. Dit heeft de gemeenteraad van Wassenaar vastgelegd in de subsidieregeling Kindgebonden financiering peuteropvang. Het kan gaan om een plek bij de kinderopvang of bij een peuterspeelzaal.

Theatergroep Voorburg speelt de komedie 'De Goot' van Ton Davids in het eigen knusse AMCO theater in Voorburg.'De Goot' is een opvanghuis voor dak- en thuislozen. Vaste bewoners zijn Rika, Eduard, Wanda en Jotie. Rika is gewend om met haar winkelwagentje de vuilnishopen af te schuimen.

RKAVV heeft opnieuw het eigen publiek getrakteerd op een ruime overwinning. Tegen SDO, dat vooraf boven RKAVV stond, wonnen de rood-witten voor de vierde thuiswedstrijd op een rij. Ook tegen SDO vond RKAVV weer makkelijk het net, dit keer wist het echter ook de nul te houden en dat tegen een andere veel scorende ploeg. RKAVV startte zonder beide topscorers Lovette Felicia (ziek) en Jedsel Markes (op de bank vanwege een blessure). De aanvallers maakten dit seizoen allebei al zeven treffers en dus een flinke aderlating voor de ploeg van Maurizio Ceccucci.

Leidsenhage is sinds vrijdag een ijspaleis rijker. Bij restaurant De Volle Maan, naast de Mall of the Netherlands, staat tot 1 maart een overdekte ijsbaan.

Ter gelegenheid van de landelijke Kookboekenweek en de Fairtrade-week verzorgt Bibliotheek Wassenaar in samenwerking met de werkgroep Fairtrade Gemeente Wassenaar een lezing over GOED en Eerlijk eten.

Op zondag 17 november om 13:35 uur is Ferry Goorden te gast in Kakafonie om zijn nieuwe single ‘Zeg me, hoe heet je?’ te laten horen. Afgelopen jaren was het even wat rustiger omtrent de inmiddels 33-jarige Bredase zanger Ferry Goorden, omdat hij zich voornamelijk had gefocust op het plannen en organiseren van grote evenementen. Door zijn drukke agenda kwam het opnemen en uitbrengen van nieuwe liedjes op een lager pitje te staan, maar uiteraard gingen zijn optredens wel gewoon door. Hij stond dan ook regelmatig op feesten en partijen, maar ook op diverse grote podia zoals ‘Breda in concert’ en ‘Dutch Valley’.

Ferry, de man achter de succesvolle en immer uitverkochte Brabant Spektakels (i.s.m. Café Ons Thuis), waar elk jaar de crème de la crème van de Nederlandse muziek optreedt, is nu weer helemaal terug met een zeer verrassende nieuwe single getiteld ‘Zeg me, hoe heet je?’. Eerder verschenen singles als ‘Kom bij mij bambina’, ‘Mañana’,‘Een wereldwonder’, ‘Als ik haar zo zie dansen’ en ‘Ooit was ik blind’, hebben Ferry Goorden afgelopen jaren stevig op de muziekkaart van ons land gezet.Het nieuwe liedje dat geschreven is door Colin Heikens is een vrolijk, pakkend en dansbaar nummer geworden met veel live instrumenten en Zuid-Amerikaanse invloeden, waar je niet zomaar op stil kan blijven staan.

Door tips van collega’s uit het vak kwam Ferry ditmaal terecht bij de studio van Sonic Solutions. Na goed overleg is dan ook besloten om de nieuwe productie door de mannen van Sonic Solutions te laten uitvoeren. “Ik ben meer dan tevreden met het schitterende eindresultaat,” aldus een super enthousiaste Ferry. Het klikte meteen, en voelde vertrouwd, dus wie weet komt er in de nabije toekomst een vervolg op deze samenwerking. Ferry en zijn team hopen dan ook dat het liedje goed wordt opgepakt, en binnenkort veel te beluisteren zal zijn op de lokale, regionale en landelijke zenders in België en Nederland.

‘Zeg me, hoe heet je?’ is digitaal uitgebracht via platenlabel JC Records. Naast de digitale verkoop via de welbekende downloadportals is de track eveneens via streaming te beluisteren zijn bij o.a. HitsNL, Spotify en Deezer.  De bijpassende videoclip is opgenomen door Breedbeeld.
De plugging is in handen van Jolanda Clement.

Op zondag 17 november om 13:35 uur kun je in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met Ferry Goorden en natuurlijk hoor je zijn muziek.
Op zondag 17 november om 13:05 uur komt Marlane naar de studio van Midvliet om haar nieuwe single ‘Ik wil je’ te laten horen. Een duidelijker statement dan de titel van de allernieuwste single van Marlane kan bijna niet! Opnieuw verrast Marlane met een liedjeskeuze die zowel heel aanstekelijk is maar tóch haar eigen sound waarborgt, dansbaar is en een hoog meezinggehalte heeft. Eigentijds is het zeker, zoals zij zelf gekscherend zegt: “Hollandse levens-pop” en daar slaat ze gelijk de spijker mee op de kop.

Deze mix van vertellen gecombineerd met een heel pakkende commerciële melodie, bewijst eens te meer dat Marlane een alleskunner is, die in samenwerking met arrangeur Hans Aalbers en producer Tom Peters in staat is op muziekgebied tot heel mooie dingen te komen.De single ‘Ik Wil Je’ vertelt het verhaal van een zelfbewuste vrouw die zélf de keuze maakt in de liefde … met daarbij een tikkie gewaagde clip die tot de verbeelding zal spreken.

Samen met NRGY Music is Marlane met de hits ‘We Gaan Los Vannacht’ en ‘Ik Ben Verliefd’ een succesvolle weg ingeslagen waarbij niemand meer om de zangeres heen kan.

Op zondag 17 november om 13:05 uur kun je nader kennismaken met Marlane en uiteraard hoor je haar muziek.
Op zondag 17 november om 12:30 uur komt Jason van Elewout naar de stuio van Midvliet. De 17-jarige Jason van Elewout brengt zijn nieuwe single ‘Compleet’ uit op het splinternieuwe label ‘Rood-Hit-Blauw–Talented’. Het label is door Ronald Visch in het leven geroepen om met name jong talent een kans te geven zich te ontplooien.Daarnaast krijgen ze professionele begeleiding om hun droom te verwezenlijken.

Ronald, die al meer dan 30 jaar ervaring heeft zegt hierover: “Er is zoveel talent en veel tv-programma’s waar deze talenten op tv een kans krijgen, middels het Talented label willen wij deze talenten (dus niet alleen zang, maar ook talenten in andere categorieën) graag begeleiden.”‘Compleet’ is niet het eerste nummer dat Jason op single uitbrengt. ‘Wat is het leven toch mooi’ en ‘Olé olé ola’ gingen hieraan vooraf. De microfoon pakken en het publiek vermaken is zijn ding. Z’n naamsbekendheid in de regio Breda groeit gestaag en meerdere optredens per weekend zijn geen uitzondering meer.

“Ik wist niet wat ik hoorde en voelde me vereerd. Ik besloot om contact op te nemen met Sonic Solutions in Roosendaal. Zij zitten dicht in de buurt van Breda en hebben een goede naam. Met producer Joris van Dijk besprak in mijn wensen. Ik wilde een vrolijk liedje waar lekker op gedanst kon worden en het moest gemakkelijk mee te zingen zijn. Dat is met het door Hans Louws geschreven nummer ‘Compleet’ zeker gelukt. Naast accordeonist Daniël Metz heeft ook de bekende gitarist Marcel Fisser een steentje bijgedragen”, glundert Jason.

Omdat ‘Compleet’ over een meisje gaat, nodigde Jason een leuk meisje uit om met hem te gaan picknicken in een park in Breda. Clipproducent Robert Vegt ( RTV Mediaproductie) heeft dat allemaal mooi op beeld vast weten te leggen.

Op zondag 17 november om 12:30 uur kun je bij Midvliet FM in Kakafonie nader kennismaken met Jason van Elewout en natuurlijk hoor je onder meer zijn nieuwe single ‘Compleet’.
Van 30 november (15.00 uur feestelijke opening) tot 31 december houden de vier samenwerkende fotoclubs bestaande uit Fotoclub Rijswijk, Leidschenveense Fotoclub, Fotoclub Diafragma en Fotoclub Leidschendam-Voorburg gezamenlijk de Expositie ‘Leegte’ in de Bibliotheek Ypenburg.

Zaterdag 9 november waren na een lange tijd van werkzaamheden het Damcentrum en de Nieuwstraat in Leidschendam officieel weer bereikbaar voor alle verkeer. Ondernemers, de burgemeester en wethouders verzamelden zich voor een kopje koffie bij De Heerlijkheid. Na een aankondiging van de stadsomroeper hield wethouder Nadine Stemerdink een welkomstwoord.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wassenaar brengt met enige regelmaat werkbezoeken aan organisaties en samenwerkingspartners in de gemeente Wassenaar. Dit keer aan de campus van The American School (ASH) gevestigd in Wassenaar. Het complete leadershipteam van ASH vergezelde hun directeur Courtney Low bij de rondleiding over de campus.

Alle Wassenaarse peuters van 2,5 tot 4 jaar kunnen twee dagdelen per week naar een voorschoolse voorziening. Dit heeft de gemeenteraad van Wassenaar vastgesteld in de subsidieregeling Kindgebonden financiering peuteropvang. Het kan gaan om een plek bij de kinderopvang of bij een peuterspeelzaal. Zo krijgt ieder kind de kans op een goede start op de basisschool.

 “Alles is er” bekroond met Poelifinario cabaretprijs, categorie Engagement 2019. “Wat een kracht, wat een oer… Een mooi uitgebalanceerd dramatisch programma dat je van begin tot eind op het puntje van je stoel houdt. Louise Korthals bewijst dat ze tot de absolute cabarettop behoort.’’, schreef De Telegraaf over Alles is er en bekroonde de voorstelling met maar liefst vijf sterren!

Twaalf jonge scholieren van zes verschillende basisscholen in Leidschendam-Voorburg grepen dit najaar de kans om samen kennis te maken met veilig vallen, respectvol werpen en slimme houdgrepen. Trots namen de deelnemers hun witte band met gele slip in ontvangst van leraar Kirby en examinator Raju.

Bij zijn afscheid van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) is de 66-jarige prof. dr. J. (Jarig) van Sinderen donderdag 7 november benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De Wassenaarse burgemeester Leendert de Lange reikte deze koninklijke onderscheiding uit in Pulchri Studio in Den Haag.