Er zijn veel mensen met psychische aandoeningen. Meer dan u denkt. Er bestaan beelden over deze mensen die vaak niet kloppen.
De fracties GroenLinks-PvdA, BBB, D66, PvdD en SP roepen de gemeenteraad en gemeentebestuur van Leidschendam-Voorburg op.
Zaterdag 16 september was het eindevenement van de Nationale Diabetes Challenge in Tilburg. Hier deden wandelteams uit Leidschendam-Voorbrug aan mee.
Het Van Ravesteyn Fonds steunt met een substantiële donatie de vervanging van het klimaatbeheersysteem van Hospice Het Vliethuys.
Schrijver Ali Rashid is met zijn bundel Richtingen Gedichten de winnaar van de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg 2023.
Op 4 oktober organiseren de gezamenlijke ouderen bonden van Leidschendam-Voorburg (KBO en PCOB) van 14 tot 16 uur een middag over mantelzorg
Op woensdag 20 september vond in Stadstuin Rusthout het vervolg plaats van de Green Challenge die de Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg dit jaar organiseert.
Op woensdag 20 september vond in Nieuwspoort in Den Haag het M50 evenement ‘Laat ons niet in de st(r)eek!’ plaats.
In de reeks "Muziek op de zondagmiddag bij Muziekvereniging St. Caecilia" verzorgt Nic's Bigband zondag 1 oktober een openbaar concert.
Verdeeld over de gemeente Leidschendam-Voorburg worden 25 openbare bankjes omgevormd tot 'praatbankje'. De bankjes nodigen uit om eens een praatje te maken met elkaar. 
Het burgerinitiatief Vlietland vraagt zich af waarom de gemeente Leidschendam-Voorburg niet reageert op het bezwaar dat zij eerder dit jaar indiende.
Voor vijftien woonhuizen in Voorburg, Leidschen­dam en Den Haag worden op 2 oktober 42 Stolpersteine in de stoep geplaatst.