Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Afgelopen weekend zijn het bestuur van RKAVV en Maurizio Ceccucci een nieuwe verbintenis van een seizoen overeengekomen. Dat betekent dat Maurizio ook het seizoen 2019-2020 de hoofdtrainer van RKAVV is.

Basketbalteam CobraNova U14-1 uit Leidschendam-Voorburg speelde zaterdag 19 januari in Roosendaal tegen team Blauw-Wit. Na de wedstrijd van vorige week hadden de mannen van CobraNova de smaak te pakken: de jongens waren vastbesloten ook dit keer weer met hoge puntenscore naar huis terug te keren.

Tot begin februari volgen kinderen van Brede School Prinsenhof in Leidschendam een cursus boogschieten, een nieuwe sport in het naschoolse aanbod van de Brede School. In de sporthal van De Waterlelie volgen kinderen uit groep 6 t/m 8 van Brede School Prinsenhof lessen boogschieten (Archery Tag).

RKAVV heeft de competitie hervat met een 1-1 gelijkspel tegen Halsteren. De Brabanders voeren de ranglijst aan maar toch overheerste aan Leidschendamse zijde een dubbel gevoel na afloop. Pas zes minuten voor tijd wist Halsteren de gelijkmaker te forceren. 

Bij een zwaar ongeval op het Oosteinde in Voorburg is zaterdagavond een ravage ontstaan; de veroorzaker is na het ongeval gevlucht, zo meldt de website Regio 15. De aanrijding gebeurde aan het einde van de Parkweg; ter hoogte van het station Leidschendam-Voorburg. Twee auto's kwamen met elkaar in botsing nadat één van de auto's volgens omstanders op de Parkweg een inhaalpoging deed met hoge snelheid.

Zaterdagmiddag januari heeft de politie in Leidschendam opgetreden tegen zogenaamde Irish Travellers. Op het Hooikamp in wijk ’t Lien waren ze bezig met werkzaamheden bij een huis. Iets verderop werd hun busje aangetroffen. De politie heeft de mannen en het voertuig gecontroleerd. Hierna hebben ze de wijk verlaten.

Vrijdag 18 januari is bij basisschool de Vijverhof in Voorburg door wethouder Juliette Bouw een heel bijzondere leesbank onthuld. Het ontwerp van deze bank is gemaakt door de leerlingen van groep 7 van deze school.
In 2018 heeft het Huygens Labs in samenwerking met het Platform Economie Onderwijs & Arbeidsmarkt (EOA) van de gemeente Leidschendam-Voorburg enkele projecten opgezet, waarbij ontwerpbedrijven gekoppeld werden aan een schoolklas bij het ontwerpen van een nieuw product, dat ook echt werd gemaakt.