Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Woej-directrice Willy Tiekstra en zo'n dertiental ouderen, mantelzorgers en vrijwilligers hebben wethouder Jan-Willem Rouwendal woensdagochtend op het Raadhuis in Leidschendam een petitie aangeboden om de Ouderen Soos te behouden. Deze sneuvelde onlangs aan de subsidietafel. Woej wist maar liefst vijfhonderd handtekeningen op te halen van inwoners die vinden dat de Ouderen Soos behouden moet blijven. 

De wethouder was onder de indruk, ook van de inbreng van de aanwezigen, maar blijft vooralsnog bij het standpunt dat er nu eenmaal financiële keuzes gemaakt moeten worden. Soms doen zulke keuzes pijn, aldus Rouwendal. Dit is ook voor hem zo'n geval. Hij blijft wel graag in gesprek om naar alternatieven te zoeken.

De gemeente Leidschendam-Voorburg doet een uiterste inspanning om het Veur Theater van de ondergang te redden. Wethouder Astrid van Eekelen (VVD) gaat vooralsnog uit van een opschorting van de programmering na de zomer van 2020.

Wethouder Juliette Bouw (CDA) heeft dinsdagavond een motie van afkeuring in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg overleefd. De voltallige oppositie van GroenLinks, GBLV en D66 hadden de motie ingediend, omdat de wethouder de informatie over het onderzoeksrapport voor een extra brug opnieuw heeft uitgesteld. GroenLinks had een interpellatiedebat aangevraagd. 

Burgemeester Klaas Tigelaar overweegt een samenscholingsverbod in het Damcentrum in Leidschendam. Dat was de conclusie in de raadsvergadering van dinsdag 10 december na de evaluatie van de ordeverstoringen van de afgelopen dagen in het Damcentrum. Verschillende fracties waaronder GemeentebelangenLV (GBLV) en de VVD hadden aan Tigelaar opheldering gevraagd na de ongeregeldheden.

Maandagavond brachten diverse bewoners uit Leidschendam Centrum en Leidschendam-Zuid een bezoek aan de inloopavond over de locatie Leidsekade.
Op deze locatie zal woningbouw en een parkeerterrein verrijzen.

De bovenbouwleerlingen van het Sint Maartenscolleg in Voorburg liepen in verband met Maartensdag een nachtelijke marathon en de onderbouw leerlingen liepen om de school om geld op te halen tijdens een sponsorloop. Inmiddels zijn alle sponsorformulieren ingeleverd en is de opbrengst bijna geteld.

Op zondag 15 december kunt u in de Voorburgse Koningkerk luisteren naar een mooi lunchconcert verzorgd door het Vocaal Vrouwensensemble Vox Clara uit Voorschoten onder leiding van Maria Rosenmöller.  Op het programma staat “A Ceremony of Carols” van Benjamin Britten (1913-1976).