In 2024 gaat de gemeente Leidschendam-Voorburg samen met bewoners en verschillende organisaties aan de slag om van de wijk Bovenveen een ‘Gezonde Buurt’ te maken.

Op maandag 18 december begonnen de voorbereidingen voor dit initiatief waarmee wordt ingezet op meer groen, bewegen, sporten en gezondheid. Wethouders Astrid van Eekelen en Marcel Belt namen een kijkje bij de voorbereidende bijeenkomst.

Bovenveen Gezonde Buurt
Gezonde Buurt 
Leidschendam-Voorburg is één van de gemeentes is die in 2024 een Gezonde Buurt krijgt. Dat betekent dat er in de wijk Bovenveen (en in Voorburg-midden) en samen met kinderen en buurtgenoten wordt gewerkt aan een fijne plek waar ‘spelen, natuur en ontmoeten’ centraal komen te staan.

In de Gezonde Buurten werken Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG samen met bewoners, van jong tot oud, om een groene plek te creëren. Een plek waar kinderen creatief kunnen spelen, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar iedereen lekker kan bewegen en tot rust kan komen.

Jantje Beton gaat in 2024 van start in de buurt. De kinderen en andere buurtbewoners leren elkaar beter kennen met een leuke startactiviteit, onder begeleiding van een projectleider. Vervolgens ontdekken ze tijdens een buurtsafari hoe de buurt nu wordt gebruikt en beleefd en waar de behoeften liggen als het gaat over spelen, ontmoeten en natuur. Zo wordt de basis gelegd om samen met een professionele ontwerper de droom werkelijkheid te laten worden, een Gezonde Buurt!

Meer informatie over Gezonde Buurten



Door: Karin van der Spek
Bron: @marcelbelt via X