Op 23 januari 2024 start na een lange voorbereiding de verkoop van de 37 duurzame woningen in De Herentuyn in het Huygenskwartier in Voorburg.

Er blijkt bijzonder veel belangstelling voor deze woningen. Op 23 januari wordt een bijeenkomst gehouden in Brasserie de Koepel; op deze dag kunnen maximaal 400 geïnteresseerden ontvangen worden. Binnen 24 uur nadat de uitnodigingen voor deze bijeenkomst waren verzonden hadden zich al meer dan 400 geïnteresseerden aangemeld. Om toch ook alle overige gegadigden in de gelegenheid te stellen om zich persoonlijk te laten informeren, wordt een extra informatiebijeenkomst gehouden op 30 januari. Gegadigden kunnen zich aanmelden via www.deherentuyn.nl

Door de realisatie van De Herentuyn krijgen de Raadhuisstraat en de Vlietstraat een kwalitatieve impuls. Wat nu dichte en versteende gevels zijn, worden straks voordeuren en woonkamers. De daken worden voorzien van dakterrassen en collectieve tuinen. De straten worden waar mogelijk van extra beplanting en bomen voorzien. De Vlietstraat krijgt daarnaast groene gevels en een openbare inrichting die ervoor zorgt dat het een fijne plek wordt om uit te rusten in de zon.

Het centrumplan bestaat naast de 37 woningen ook uit een parkeergarage met 97 ondergrondse parkeerplaatsen en een Hoogvliet Supermarkt. Alle nieuwe woningen in het plan krijgen één parkeerplaats, de overige parkeerplaatsen worden gekocht door de Hoogvliet Supermarkt. Deze 63 parkeerplaatsen worden openbaar en zijn bedoeld voor de bezoekers van de supermarkt en de rest van het Huygenskwartier. De nieuwe supermarkt wordt aanmerkelijk groter dan de huidige supermarkt en krijgt een breder assortiment. Daarmee wordt het Huygenskwartier niet alleen fraaier door de realisatie van dit plan, maar ook beter bereikbaar en aantrekkelijker als winkelgebied.

De start van de bouw is gepland in het derde kwartaal van 2024. De realisatie van het project zal circa twee jaar in beslag nemen. Voordat de bouw van start gaat, zal de huidige supermarkt zijn deuren sluiten. Tijdens de bouwperiode kunnen boodschappen online worden besteld via www.hoogvliet.com. De boodschappen worden gedurende deze periode gratis thuis bezorgd.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Waaijer Projectrealisatie B.V.
Foto: deherentuyn.nl.