Bewoners in Leidschendam zijn overvallen door de enorme verkeersoverlast in verband met het onderhoud aan de Sijtwendetunnel.

Dinsdag 13 februari is een petitie aangeboden in het raadhuis aan wethouder van verkeer Jeffrey Keus. De petitie werd namens de bewoners aangeboden door Arif Dominggus Gaspersz, bewoner van de Regthuysstraat.

De wethouder heeft begrip voor de situatie en neemt extra maatregelen. De monitoring kan verbeterd worden. Daarnaast worden verkeersregelaars gevraagd om het verkeer in goede banen te leiden. Als het goed is zullen de verkeersregelaars vanaf woensdagochtend 14 februari worden ingezet gedurende het resterende deel van de afsluiting van de Sijtwendetunnel. Ook zullen de BOA’s en de wijkagent extra kijken of de mensen zich beschaafd gedragen.

UPDATE: de BOA's en de verkeersregelaars zijn reeds op woensdag 14 februari om 07:00 uur ingezet. Dit had onmiddellijk effect. De chaos van de afgelopen weken was niet meer aanwezig en het was veel rustiger wat betreft het verkeer. Wethouder Jeffrey Keus kwam rond 09:00 uur op de fiets even kijken en zag met eigen ogen dat de snel genomen maatregelen werken.

Door: Peter van der Aar.
Tekst: Marcel Breeuwsma en Peter van der Aar.
Foto: Marcel Breeuwsma.
Video: Marcel Breeuwsma.