Iedere vrijdag kunnen 55-plussers meedoen aan de training Cognitieve Fitness op de Dobbelaan 4 in Leidschendam.

De training combineert fysieke inspanning met intellectuele uitdaging en maakt gebruik van bewuste ontspanning vitaliteit.
De training is een vervolg op de workshop ‘Cognitieve Fitness’, die tijdens de Sport en Cultuurproeverij begin januari werd gehouden. Deelnemers en de gemeente waren erg enthousiast over de training en wilde ermee doorpakken.

Het doel van de training is om de vitaliteit bij mensen met een hogere leeftijd te behouden of verbeteren: ‘gezonde hersenen in een gezond lichaam’. Cognitieve Fitness is een neuro-wetenschappelijk onderbouwde en onderzochte training gericht op het gezond krijgen en houden van onze hersenen. Dit biedt een aantal voordelen, zoals: verbetering van de lichamelijke coördinatie, verbetering van het reactievermogen, verbetering van het evenwicht en verbetering van de soepelheid in spieren en gewrichten. Deelnemers kunnen na de training een kopje koffie of thee drinken, dat is ook goed voor de sociale fitheid!
De cursus is gestart op vrijdag 22 maart, er is nog mogelijkheid om in te stromen begin april. De laatste les is op 12 juli. Meer informatie is te vinden op de Sport en Cultuurkaart www.sportencultuurkaart.net > sport evenementen.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht SenW.
De foto is gemaakt door Wilfried van den Eijnden - Wilfried4foto.