De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft een fout gemaakt bij de uitbetaling van de energietoeslag 2023.

Ongeveer 160 inwoners van Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar kregen de energietoeslag, terwijl zij hier geen recht op hebben. 

Het gaat om inwoners jonger dan 21 jaar. En om inwoners die nog inwonend zijn en dus geen eigen energiecontract hebben. Door een fout in de selectie zijn hun gegevens meegenomen in de automatische uitbetaling.

Excuses
De gemeente Leidschendam-Voorburg betreurt deze fout en werkt aan een oplossing om zulke fouten in de toekomst te voorkomen. Inwoners om wie het gaat, krijgen van gemeente Leidschendam-Voorburg een brief met excuses en het verzoek om de onterecht ontvangen energietoeslag terug te betalen. De gemeente beseft dat het niet voor iedereen makkelijk zal zijn om het geld direct terug te betalen. Als het geld al is uitgegeven, dan wordt samen gezocht naar een oplossing. Als inwoners financiële problemen hebben, dan wordt gekeken naar mogelijkheden om te helpen.

5.174 keer uitbetaald
Er wordt hard gewerkt aan de uitbetaling van de energietoeslag 2023. In totaal is de energietoeslag ongeveer 5.174 keer automatisch uitbetaald. Uiterlijk 1 februari 2024 kunnen inwoners de energietoeslag aanvragen als zij hier recht op hebben, maar deze niet automatisch kregen.


Door: Karin van der Spek
Bron: gemeente LV