Net wel of net niet nat van de regen druppelde iedereen “De Vrolijke Noot" binnen.

Koffie en oranje soesjes stonden klaar en zorgden voor een energieke start van deze mooie dag. Dit keer speelden De Blaasbalgen voor het eerst in de nieuwe appeltjes-groene polo van Visualprint, voor de gelegenheid aangevuld met oranje accessoires.

Met de bus richting de sluisj in Leidschendam waar parkeren toch wel een dingetje is. Gelukkig was een eindje verderop een plekje voor de bus en wandelden de leden naar de Venestraat. Hier aangekomen startten ze, zo goed als compleet, met wat muziekjes om de aanwezige “oranje feestvierders” te vermaken. Het is ook een feest van herkenning, een jaarlijks gedag zeggen aan bekenden met, vooral, een kort praatje want de muziek gaat door. Na een rondje rond het sluisgebied wandelden men terug naar de bus, op naar het optreden bij de zeskamp in Maurik.

De Blaasbalgen werden daar vriendelijk ontvangen door de voorzitter van de Oranjevereniging. Even de “25 jaar De Blaasbalgen” jubileum-button opspelden en al snel stonden er broodjes voor de lunch klaar. De Blaasbalgen stonden voor de grote feesttent en hen ons heen zijn teams druk bezig het beste uit zichzelf te halen om nog sneller, behendiger of sterker te zijn en zo een ander team de loef af te steken. Zij vermaakten de toeschouwers met muziek en spontane (muzikale) grappen en grollen. De laatste set die ze speelden is buiten, voordat de prijsuitreiking begint. Hierna namen ze afscheid van een mooi feest in Maurik waar de Oranjevereniging nog jong en oud enthousiast kreeg door  met elkaar een gezellig feest te vieren. Hulde!
Voldaan stapten de leden weer in de bus op weg naar huis en keken ze alweer uit naar het volgende optreden: 16 mei de avondvierdaagse in Zoetermeer.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht De Blaasbalgen.

De Blaasbalgen op koningsdag 2
De Blaasbalgen op koningsdag 3
De Blaasbalgen op koningsdag 4
De Blaasbalgen op koningsdag 5