Zit je in het laatste jaar van je technische vo-opleiding?

ROC Mondriaan verzorgt op de locatie van hbo Inholland in Delft al jaren mbo-opleidingen technologie en engineering. Daar vind je jouw toegangspoort tot de spannende wereld van mechanica, elektronica of robotica. Op woensdag 7 februari van 17.00 tot 20.00 uur staan de deuren van de locatie aan de Rotterdamseweg 141 in Delft open voor jou. Dit is jouw kans om te ontdekken hoe daar de toekomst van technologische innovatie wordt vormgegeven en welke mogelijkheden er voor jou zijn om te groeien in deze boeiende sector. Kom gewoon langs op de Open Dag want aanmelden is niet nodig!

Inspirerende en leerzame samenwerking met YES!Delft
Toen de derdejaars van de mbo-opleiding technologie en engineering onlangs na hun stage terugkwamen op school startten ze hun lesperiode met een kick-off bij YES!Delft.
YES!Delft is een hightech broedplaats waar studenten met een goed idee worden begeleid bij het starten van een eigen bedrijf. Via workshops en een adviestraject komen ze erachter of er vraag is naar hun product en hoe ze dit succesvol in de markt kunnen zetten. In multidisciplinaire teams van vier of vijf studenten gaan ook de derdejaars mbo-ers Delft de komende dertig weken werken aan verschillende opdrachten waarbij zoveel mogelijk externe bedrijven worden betrokken als kennispartner of opdrachtgever. Een enorm leerzame periode breekt aan! Aan dit soort projecten kun jij dus ook meewerken als je bij ons komt studeren.
Tijdens de kick-off was er onder andere een mobiele robotica-demo. Voor een opdrachtgever in de tuinbouw wordt onderzocht of de “robothond” Spot van Boston Dynamics een bijdrage kan leveren aan het monitoren van de groei en gezondheid van gewassen in de kas. Een robot kan dat preciezer en – vooral ook - veel vaker doen dan een mens en zo enorme hoeveelheden bruikbare gegevens leveren.

Technicus Engineering en de arbeidsmarkt
Een Technicus Engineering (mbo 4) ontwikkelt apparatuur en machines met behulp van mechanica, elektronica en ict. Tijdens je opleiding wordt gewerkt aan realistische projecten uit de dagelijkse praktijk van ondernemingen in Delft en omgeving. Op die manier werk je aan vraagstukken van duurzaamheid, voedselvoorziening, voedselveiligheid en een breed terrein van technische innovatie. Een van de studenten vertelt enthousiast over zijn opleiding: ‘’De opleiding zit vol met opdrachten om zelf uit te proberen. Je handje wordt niet altijd vast gehouden en dat je het zelfstandig moet oplossen is heel gaaf en leerzaam!’ De techniekbranche nu en in de nabije toekomst vraagt veel meisjes en jongens te komen werken in de moderne techniekwereld. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht staan creativiteit, ontwerpen, samenwerken en het kunnen gebruiken van ICT-toepassingen centraal in de opleiding die in Delft wordt gegeven.

Kom naar de Open Dag op 7 februari!
"Kortom, ben jij nieuwsgierig naar de toekomst van technologie en engineering en wil je zelf ervaren wat ROC Mondriaan in Delft te bieden heeft? Kom langs op onze Open Dag op woensdag 7 februari tussen 17.00 en 20.00 uur. Onze docenten, studenten en projecten staan klaar om je te inspireren en te informeren. Wij kijken ernaar uit om je te verwelkomen en samen met jou de grenzen van technologische innovatie te verleggen."