In Theater de Regentes in Den Haag vindt zondagmiddag 28 januari een uniek en éénmalige benefietvoorstelling plaats. 

De opbrengst van deze benefiet is voor Andre van den Berg en zijn vrouw Bep Wolff. Het doel is om te helpen hun droom waar te maken om terug te kunnen verhuizen naar Den Haag.

De benefietvoorstelling 'Retour Den Haag' wordt uitgevoerd door de Règâhs, Purper en Haagse Kringen. De voorstelling wordt aangevuld door de zangeressen Jeannette Scheffer, Meike van de Linde en Ria Tammer. Yvonne Keuls vertelt een Haags verhaal.

Andre en Bep 
De opbrengst van deze benefiet is voor Andre van den Berg en zijn vrouw Bep Wolff. Andre maakte deel  uit van het kwintet Haagse Kringen, was acteur/zanger en MC in voormalig Theater Restaurant Goldmund in Den Haag. Een unieke formule van theater en diner, opgericht door actrice Gepke Witeveen.

Andre van den Berg zijn carrière is begonnen in Theater In de Steeg, maakte deel uit van Cabaret Salvo van Inge Tielman. Als acteur was hij te zien in GTST, Theater van de Lach en Medische Centrum West en zanger bij o.a. Haagse Kringen. Bep Wolff had in de Badhuisstraat een kunsthandel, tevens cateringbedrijf en haringkraam en altijd aanwezig met Vlaggetjesdag aan de kade in Scheveningen.  

Theater Atelier
Tussen 2012 en 2016 woonden Andre en Bep in Voorburg en hadden daar een klein theatertje aan huis ‘Theater Atelier’ met 30 zitplaatsen en organiseerden op zondagmiddag voorstellingen. Na Voorburg, kregen zij de kans om naar een groot landgoed in Baarle Nassau te verhuizen, waar ze konden wonen, werken en theater konden maken.

Het bleek een te mooie droom te zijn en de zeepbel spatte uiteen. Binnen een jaar moesten ze er weer uit, hun contract bleek waardeloos te zijn, ze zaten zogenaamd in een anti-kraak pand. Na vijf jaar en vele omzwervingen, komen deze Paradijsvogels berooid en ziek terug naar Den Haag. Hun collega’s in theaterland boden spontaan aan om belangeloos mee te doen om hun droom waar te maken om terug te kunnen verhuizen naar Den Haag.

Frans Mulder en Erik Brey van cabaretgroep Purper, kenden Andre nog uit hun beginperiode in Theater In de Steeg in het Westeinde. Johan Frauenfelder, Marcel de Graaf en Roy de Rijke van de Règâhs kennen Andre uit hun gezamenlijke Haagse optredens. Hans Steijger, mede initiatiefnemer, oprichter van ‘Haagse Kringen’, liedjesmaker, componist etc. vroeg aan Jeannette Scheffer, zangeres/cabaretière, Meike van de Linde, één van de zangeressen uit ‘Haagse Kringen’, maar ook perfomer, presentator en Ria Tammer, bekend van o.a. Het Smartlappenkoor De Smarties, om vocaal de voorstelling te versterken met hun eigen en gezamenlijk repertoire. En Yvonne Keuls bood spontaan haar medewerking te verlenen tegen zoveel onrecht en leed.

Kaarten voor dit unieke benefiet zijn verkrijgbaar via www.theaterderegentes.nl


Retour den haag 28 januari 2024
Door: Karin van der Spek
Foto's: Maria van Loon en Hans Steijger