Zaterdag 4 november waren 200 scouts in de leeftijd van 7 tot 11 jaar uit Leidschendam, Voorburg, Rijswijk, Ypenburg en Leidschenveen in winkelcentrum de Bogaard in Rijswijk.

De welpen van de scouting in de leeftijd van 7 tot en met 11 jaar, kwamen samen om te speuren naar dieren door de Bogaard. 

De welpen ontmoette een ranger die wilde weten of het goed gaat met alle dieren in het dierenreservaat. De laatste tijd zijn er stropers actief in het reservaat en de ranger is bang dat er dieren zijn verdwenen. De welpen worden gevraagd om na te gaan of alle dieren nog veilig in het reservaat rondlopen.

De ranger ging in zijn auto samen met de welpen op pad. Met de lijst in de hand snel de Bogaard in en op zoek naar een tijger, schaap, kat, kameel, hond, flamingo, pinguin, vos, haas, leeuw, krokodil, panda, leeuw, eenhoorn, wolf, varken en een luipaard. Alle dieren werden gevonden en de ranger kon dus opgelucht adem halen.

Spelenderwijs samenwerken 
Het scoutingspel bestaat uit buiten diverse spellen spelen, toneelspelen of een katapult maken etc. waarbij spelenderwijs samenwerken wordt geleerd. De Jungledag brengt welpen in contact met andere welpen uit hun regio. Zo leren welpen samenwerken, ook met kinderen die ze nog niet kennen. Dit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de welpen, terwijl ze tegelijkertijd heel veel plezier maken. Scouting telt in Nederland 120.000 Scouts.

Een op de vijf kinderen is lid of lid geweest van scouting. Uw kind mag altijd komen kijken of scouting ook iets voor hem/haar is, bij één van de scoutinggroepen uit de regio. De adressen zijn te vinden via www.scouting.nl.


Door: Karin van der Spek
Bron en foto Scouting Satoko Kitahara