Emmy Ackermans heeft zaterdag 4 november in de Stadsschouwburg Utrecht de eerste editie van de finale van het Regio Songfestival 2023 gewonnen.

Emmy vertegenwoordigde Limburg met haar nummer ''t Letste Rundje’ en eindigde daarmee op de eerste plaats. LIEN die de regio van Omroep West vertegenwoordigde is op plek twaalf geëindigd. 

Namens Omroep West vormden Dennis Weening, Céline Huijsmans en Menno Tamming de vakjury. 

Ontzettend genoten
Lien Cornelissen reageerde na afloop: “Het is jammer dat we niet zoveel punten hebben gekregen, maar ik ben tevreden met het optreden. Ik heb ontzéttend genoten van dit evenement en alles wat erbij kwam kijken! Het heeft enorm veel zin in mij aangewakkerd om nog veel meer op te gaan treden.”

De finalisten werden tijdens de finale toegejuicht door fans uit de regio. Vanuit alle regio’s vertrokken volle bussen en auto’s richting Utrecht om de finalisten aan te moedigen.

Succesvolle samenwerking
In samenwerking met alle dertien regionale omroepen werd dit jaar voor het eerste het Regio Songfestival georganiseerd. Met trots kijken de regionale omroepen terug op een succesvol project. Het niveau van de artiesten was boven verwachting en de reacties waren positief. 

Daarnaast bood dit unieke evenement de gelegenheid om iedere regio goed op de kaart te zetten. Vanwege dit grote succes is besloten dat het Regio Songfestival als jaarlijks event blijft terugkeren. Volgend jaar zal de finale plaatsvinden in de provincie Limburg, de regio van de winnaar 2023.

Terugkijken
De finale was zaterdag live te volgen via de tv-zenders van de regionale omroepen, waaronder TV West en de YouTube-kanalen van die omroepen. Je kunt de uitzending hier terugkijken.

Door: Karin van der Spek
Bron: mediapartner Omroep West