Op zaterdag 4 november houdt De Haagse Hogeschool een Open Dag.

Van 10.00 tot 14.00 uur staan de deuren van alle vestigingen in Den Haag, Delft en Zoetermeer open voor aankomende studenten.

Zij kunnen uitgebreid kennismaken met de hogeschool en ontdekken welke opleiding het beste bij hen past. Docenten, studenten en studiekeuzeadviseurs zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en aankomende studenten op weg te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze.

De Haagse Hogeschool heeft vier vestigingen; twee in Den Haag, één in Delft en ook in Zoetermeer één. Verspreid over deze vestigingen biedt de hogeschool een diversiteit aan opleidingen aan. Tijdens de Open Dag staan medewerkers en studenten klaar om een goed beeld te geven van de verschillende bacheloropleidingen en aankomende studenten te helpen kiezen voor een studie die bij ze past. De ontdekkingsreis van de toekomst begint namelijk vandaag, aldus De Haagse Hogeschool.

Ruim aanbod bacheloropleidingen

De diversiteit aan bacheloropleidingen is groot en deze zijn verdeeld over de vier vestigingen van De Haagse Hogeschool. Voor sommige opleidingen kunnen studenten bij meerdere vestigingen terecht, zoals HBO-ICT. Deze opleiding vindt in Den Haag, Zoetermeer en Delft plaats. Bij de hoofdvestiging aan het Johanna Westerdijkplein in Den Haag vinden studenten de meeste opleidingen. De Delftse vestiging biedt onder andere de opleiding Toegepaste Wiskunde en Technische Bedrijfskunde en -Natuurkunde. En in Zoetermeer kunnen studenten onder andere terecht voor de opleiding Applied Data Science & Artificial Intelligence. Aankomende studenten die geïnteresseerd zijn in de studie Sportkunde of International Sport Management zijn welkom bij het Sportcampus Zuiderpark.

Voorlichting en inspiratie
Op 4 november krijgen bezoekers alle gelegenheid om in gesprek te gaan met aanwezige docenten en studenten om meer te horen over de bacheloropleidingen waarin zij geïnteresseerd zijn. Ook studiekeuzeadviseurs zijn aanwezig om hierover mee te denken met aankomende studenten en ze goed voor te lichten. Voor hen die nog geen enkel idee hebben welke opleiding ze willen volgen, heeft De Haagse Hogeschool een ‘Inspiratiepad’ ontwikkeld om ideeën op te doen. Bezoekers doorlopen hier op een creatieve manier een aantal stappen om een basis te vormen voor een juiste studiekeuze. Het Inspiratiepad is te vinden in de Innovation Playground op de begane grond van de hoofdvestiging in Den Haag. Speciaal voor ouders en verzorgers bieden studiekeuzeadviseurs een paar keer per jaar een (online) oudersessie aan. Ouders en verzorgers spelen vaak een ondersteunende rol bij de studiekeuze van hun kind. De eerstvolgende online oudersessie is op 31 oktober 2023 van 18:30 tot 19:30 uur.

Aanmelden
Aankomende studenten die de Open Dag van De Haagse Hogeschool willen bezoeken, moeten zich hiervoor aanmelden. Dit kan via de website dehaagsehogeschool.nl/open-dag. Elke vestiging heeft een eigen programma met verschillende activiteiten die zijn afgestemd op de bacheloropleidingen die er plaatsvinden. Meer informatie over de Open Dag en de verschillende programma’s per vestiging zijn ook te vinden op de Open Dag-website. De openingstijden (van 10.00 tot 14.00 uur) voor de Open Dag op zaterdag 4 november zijn voor alle vestigingen gelijk.

Extra Open Dagen, spreekuren en studiekeuzeworkshop
Voor aankomende studenten die op 4 november niet in de gelegenheid zijn om naar de Open Dag te komen, organiseert De Haagse Hogeschool in 2024 nog twee keer een Open Dag. Deze vinden plaats op zaterdag 3 februari en vrijdag 5 april. Daarnaast kunnen aankomend studenten voor tips en advies voor hun studiekeuze gebruikmaken van een spreekuur dat op elke dinsdag en donderdag tussen 14.00 en 15.00 uur plaatsvindt. Tot slot kunnen zij zich via hhs.nl/studiekeuze inschrijven voor een studiekeuzeworkshop.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Haagse Hogeschool.