Raadslid en kandidaat-Kamerlid voor het CDA Liesbeth van der Heide: “Het is een ongemakkelijke waarheid dat onze veiligheid onder druk staat”.

In Zuid-Holland, met name in de regio Den Haag en Rotterdam, ziet het CDA de afgelopen tijd meer incidenten met bijvoorbeeld vuurwerkbommen en steekwapens. Criminelen worden jonger. Drugs en messen komen vaker voor op en rond scholen. Er is een zorgelijke vermenging van onder- en bovenwereld. Dit gaat volgens het CDA ten koste van de leefbaarheid van onze steden, wijken en buurten.  

Investeer meer in de positieve kant van veiligheid
Liesbeth van der Heide: “Veiligheid is meer dan alleen straffen, je wilt criminaliteit voorkomen en dat begint thuis. Veilig opgroeien draagt bij aan het maken van positieve keuzes. We moeten samen meer investeren in preventieve en integrale aanpak. Dit bevat vroegtijdige signalering van kwetsbare jongeren en gezinnen”. Hierbij hoort ook een einde aan de naïeve benadering van drugs en kleine criminaliteit. 

Bovendien draagt het investeren in voorzieningen zoals scholen, (sport)verenigingen en speeltuinen bij aan veilig opgroeien. Investeer in plekken waar we elkaar ontmoeten. Dit moet een stevige pijler zijn naast het inzetten op meer capaciteit en een harde aanpak, want ook dat blijft nodig.  

Aftrap verkiezingscampagne
Op vrijdag 27 oktober trapt CDA Leidschendam-Voorburg samen met regionale partners de campagne af voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Liesbeth van der Heide is raadslid voor het CDA in Leidschendam-Voorburg en staat op plek 21 voor het CDA bij de komende Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 22 november. 


Door: Karin van der Spek
Bron en foto: CDA Leidschendam-Voorburg