Het is al vaker gezegd: de competitie in de 1e klasse C is zeer spannend.

Zowel bovenaan als onderin. Wekelijks zien we verrassende uitslagen en ook deze zaterdag was een voorbeeld daarvan.

Forum Sport doet mee bovenin en zou bij winst goede zaken kunnen doen.TAC'90 daarentegen probeert onderin weg te komen. Deze week nam trainer
Robert Gieben het trainersstokje over van Arie van der Padt. En dat zorgt vaak voor een nieuwe impuls.

Trainer Bas Steffens kreeg deze week weer te maken met een afzegging in de spelersgroep. Sven Koppenol raakte op de training ernstig geblesseerd en staat voorlopig aan de kant.

Met prachtig lenteweer en onder veel belangstelling was het afwachten wie er na deze wedstrijd met de punten vandoor zou gaan.

Forum Sport begon voorzichtig en kreeg al snel waarschuwingen van TAC'90.Een technisch sterke ploeg die het initiatief nam en een paar keer
combinerend doorkwam en gevaarlijk werd.

In de 11e minuut werd Mohamed El Osrouti net buiten de 16 meter vrijgespeeld en zijn harde schuiver in de verre hoek was onhoudbaar voor Forum Sport doelman Petter van Pruijssen. 0-1. Forum Sport schrok wakker en toonde veerkracht. Het spel speelde zich nu vooral af op de helft van TAC'90 maar echt veel kansen leverde het niet op.

Wel twee vrije trappen van Haitam el Marid, elk op zo'n 20 meter, maar de TAC'90 muur stond goed. Het bleef 0-1 tot de rust.

Aan Forum Sport kant wat tactische aanpassingen en 1 wissel bij de start van de 2e helft.

Spits Soufiane Marfouk werd gewisseld voor Edoardo Saurwalt. Forum Sport zette een tandje bij en TAC'90 werd in de verdediging gedrukt,
al kwamen ze er een paar keer gevaarlijk uit. Countervoetbal op z'n best. Door de constante druk op het TAC'90 doel kon een doelpunt niet uitblijven.
Edoardo Saurwalt schoot in de 50e minuut namens Forum Sport de bal na een voorzet van rechts, half liggend, met een volley hard op doel maar de
uitblinkende TAC'90 doelman Dion van Wijk kon de bal met een reflex naast het doel werken.

Een paar minuten later toch de 1-1. Prachtige kopbal van Justin van Otterloo die de laatste wedstrijden steeds beter gaat voetballen! Dat liet hij
opnieuw zien toen hij een paar minuten na zijn goal een vlammend schot afvuurde op de TAC'90 goal. De bal ging via de lat over.

Forum Sport wilde meer en TAC'90 kreeg het verdedigend steeds lastiger. In de 70e minuut gaf scheidsrechter Arthur Ebink een penalty aan Forum Sport. Haitam el Marid nam de penalty, schoot hard en zuiver in maar opnieuw was doelman Dion van Wijk de man die TAC'90 in de wedstrijd hield.

In de 86e minuut opnieuw een vrije trap vanaf een meter of 20-25. Haitam el Marid weer achter de bal en ja hoor, driemaal is scheepsrecht, de bal ging
via de paal binnen. 2-1.

In de extra tijd kopte Edoardo Saurwalt een bal door naar de snelle Forum Sport spits Jerone Goodett die beheerst afrondde.3-1.

Wel een doelpunt met een buitenspel luchtje. De protesten van TAC'90 waren
voor de scheidsrechter aanleiding om 2 keer rood te geven zodat TAC'90 de laatste minuten met 9 man stond.

De stand bleef onveranderd. Forum Sport kon met deze 3-1 weer drie punten bijschrijven.

Forum Sport kwam door deze overwinning en de uitslagen bij de andere wedstrijden aan de leiding in de 1e klasse C.

TAC '90 zakte door de nederlaag naar de een na laatste plaats.

Door: Peter van der Aar.
Tekst: Jean Nederlof.
Foto's: Ap de Heus.