Voorheen bestond er op Koningsdag - en voordien Koninginnedag - een drukbezochte vrijmarkt in de wijk Essesteijn.

Deze vond jaarlijks plaats op het schoolplein van de Essesteijnschool aan de Elzendreef. Sinds dit jaar is er door de organisaties uit Polder Essesteijn een initiatief opgestart om weer aan de slag te gaan met een vrijmarkt, middenin de Polder. Dit jaar wordt op het erf van Kinderboerderij Essesteijn aan het Essepad namelijk weer een vrijmarkt gehouden waar kinderen (en hun ouders) hun kleedje kunnen uitstallen om tal van spullen te verkopen.

Van poppenhuizen tot racefietsen en bordspellen, alles wordt hier door de kinderen aan de man gebracht. Het verkopen vanaf een kleedje is gratis, maar om het in goede banen te leiden is het wel noodzakelijk om je aan te melden. Dat kan via de website van medeorganisator Hoeve Essesteijn (www.hoeve-essesteijn.nl/agenda).

Historische items uit de Molen
Eén van de kraampjes is in ieder geval medeorganisator Molen de Vlieger. Vanwege het vervangen van de historische rietenkap zijn er veel historische items naar boven gekomen. Zodoende zal ook Stichting Molen de Vlieger een kraampje bemannen met enkele van deze items. Op die manier krijg je een mooie blik in het verleden van Molen de Vlieger.

Over de Polder
Polder Essesteijn is een historisch rustpunt middenin Voorburg. Je kunt in de Polder terecht voor tal van activiteiten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Kinderboerderij Essesteijn of het museum van de prachtige monumentale Molen de Vlieger. Sluit jouw bezoek vervolgens af bij Brasserie Hoeve Essesteijn op het zonovergoten terras met uitzicht op ons unieke Polderlandschap. Naast de vrijmarkt organiseren de organisaties in de Polder regelmatig activiteiten voor jong & oud.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Hoeve Esseseteijn.

Vrijmarkt 1
Vrijmarkt polder Essesteijn 2
Vrijmarkt Vlieger 1 okt 2014
Vrijmarkt Vlieger 2012