Op zondagochtend 11 februari, tussen 11.00 en 12.00 uur, geeft Ensemble Rossignol een zondagochtendconcert in het Huygensmuseum.

Opgericht door Alice Gort-Swintynk (klassiek zang/blokfuit) en Elly van Munster (chitarrone/gitaar), viert het ensemble zijn 25-jarig bestaan en put inspiratie uit de zang van de nachtegaal. Verwonder je over de zachte tonen van deze bijzondere vogel en stel jezelf de vraag: hoe kan er zoveel kracht komen uit zo’n klein keeltje?

Het programma – ‘Canta il Rosignolo’
Het programma omvat imitaties van nachtegaalklanken door stem, Odi quel Rosignolo (D'India) en op blokfluit, Engels Nachtegaeltje (Jonkheer Van Eyck). Composities als Adelaïde (Van Beethoven) belichamen de roep van de nachtegaal, vaak geassocieerd met hoop en verlies. De zangvogel, ooit leraar van liederen, brengt nu stilte, onbeantwoorde roepen en een scala aan emoties, van smoorverliefdheid tot verlangen. Instrumentale stukken van Tessarini, De Boismortier en een gitaarsolo van Coste complementeren het gevarieerde repertoire.

Praktische informatie
Inloop met koffie/thee vanaf 10.30 uur in de 17de-eeuwse keuken.
Begin concert 11.00 uur in de Pronkzaal van Huygens' Hofwijck.

Wil je genieten van dit bijzondere concert? Tickets zijn verkrijgbaar tegen een regulier tarief van € 19,95, met een gereduceerd tarief van € 17,50 voor vrijwilligers en leden van de vereniging. Reserveer je plek nu via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

De zondagochtendconcerten
De concertenreeks keerde terug in december, met elke maand (tot maart 2024) op één zondag live klassieke muziek in de sfeervolle Pronkzaal van Huygens' Hofwijck.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Huygensmuseum.
Foto: Ensemble Rossignol.