Een Giga Kangoeroedag is een evenement voor de kleuters (groepen 1 en 2). Tijdens dit evenement staat brede motorische ontwikkeling centraal.

Er worden verschillende oefeningen en spellen gedaan, zoals: balanceren, bewegen op muziek, trucjes met de bal, tikspellen en korfbalspellen.
De Giga Kangoeroedag komt voort uit de Kangoeroe Klup, een initiatief vanuit het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbalverbond) bedoeld voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Succesvol project uit Den Haag
Uit onderzoek blijkt dat kinderen in Nederland in het algemeen achterblijven in hun motorische ontwikkeling. Volgens een onderzoek uit 2020 van de Haagse Hogeschool scoorde 30% van de kinderen in Nederland onder de motorische basisvaardigheden. Onder begeleiding van Stichting The Hague Korfbalmasters en Lectoraat Startvaardig, is een project opgestart dat zich volledig richt op brede motorische ontwikkeling (BMO). De metingen in seizoen 2021/2022 lieten zien dat dit project kinderen daadwerkelijk vaardiger maakt in de brede motoriek, waarna het project verder is geoptimaliseerd door lectoraat Startvaardig.

Korfbalvereniging VEO wil een positieve bijdrage leveren aan de motorische ontwikkeling van kinderen in Leidschendam-Voorburg. Dankzij subsidie van de gemeente Leidschendam-Voorburg, giften van Fonds 1818 en van het Van Ravensteyn Fonds kan VEO aansluiten bij dit project. Vanuit de gemeente is dit gefinancierd uit het Lokaal Sport Akkoord vanuit het onderdeel Vitale Sport- en beweegaanbieders en Focus op jongeren (<19 jaar).