Op zondagochtend 14 januari, van 11.00 tot 12.00 uur, presenteert het Barokensemble Consort of Voices in het Huygens' Hofwijck het concert 'Rossignol Anversois.'

Het ensemble, bestaande uit Marlotte van ’t Hoff, Anna Lachegyi, Nelleke Boosman en André Poortvliet, neemt je mee naar het Antwerpen van de 17de eeuw. Ontdek het muzikale landschap van 1653, waar de familie Duarte aan de Meir huiskamerconcerten organiseerde, bezocht door de culturele elite van Europa. Francisca Duarte, bekend als de 'Antwerpse nachtegaal,' staat centraal in de muzikale uitwisseling van het 17e-eeuwse Europa. Consort of Voices brengt dit historische repertoire tot leven, verrijkt met voorgelezen brieffragmenten van Constantijn Huygens, Gaspar Fernandes Duarte, Nicholas Lanier en Henri Dumont.

Over Consort of Voices
Actief sinds 2010 en gevestigd in Middelburg, omarmt het Barokensemble Consort of Voices de principes van historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Door de benadering van muziek vanuit originele bronnen, uitgebreid onderzoek naar speelwijzen, en het gebruik van historische instrumenten of nauwkeurige kopieën, brengt het ensemble een authentieke klankervaring tot leven.

Praktische informatie
Inloop met koffie/thee vanaf 10.30 uur in de 17de-eeuwse keuken.
Begin concert 11.00 uur in de Pronkzaal van Huygens' Hofwijck.

Wil je genieten van dit bijzondere concert? Tickets zijn verkrijgbaar tegen een regulier tarief van €19,95, met een gereduceerd tarief van €17,50 voor vrijwilligers en leden van de vereniging. Reserveer je plek nu via de onderstaande knop of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Zondagochtendconcerten
De concertenreeks is teruggekeerd, met elke maand (tot maart 2024) op één zondag live klassieke muziek in de sfeervolle Pronkzaal van Huygens' Hofwijck. Hier vind je het programma.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Huygensmuseum.