Woensdagavond 25 oktober zal in de Oude Kerk in Voorburg de première van Visions of Goldberg plaatsvinden.

Dit bijzondere project brengt een geheel nieuwe, unieke ervaring van de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach (arr. D. Sitkovetsky) in een samenwerking tussen The Hague String Trio en digitaal kunstenaar Lisette Huizenga. Een verrassende combinatie van beeld en muziek ontstaat door middel van een stop motion animatiefilm die tijdens het concert geprojecteerd wordt als een bewegend decor op een scherm. Een voorstelling, geïnspireerd op en in dienst van de muziek van Bach, met een knipoog naar het werk van Escher, groot bewonderaar van Bach, wordt gecreëerd die voor het publiek fascinerend en verwonderend zal zijn.

Het concert begint om 20.00 uur en zal een korte pauze hebben. Voorafgaand aan het concert, om 19.15 uur, zal Lisette Huizenga een inleiding houden over het ontstaan van haar animatiefilms en het creatieve proces eromheen. Tussen de inleiding en het concert zal er tijd zijn voor een kopje thee of koffie en na afloop bent u uitgenodigd na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Informatie over de musici en kunstenaar

The Hague String Trio
The Hague String Trio is een internationaal strijktrio, opgericht in 2006 door Justyna Briefjes, Julia Dinerstein en Miriam Kirby. Na jaren van studie en werk in vele landen ontmoetten ze elkaar in Den Haag, en kwamen bij elkaar om hun liefde voor kamermuziek te delen. Sindsdien hebben zij zich tot een hecht ensemble gevormd en treden op in heel Nederland en het buitenland zoals Engeland, Duitsland, Zwitserland en Tsjechië. Hun cd-opnames van After the Darkness en Celebrating Women! waarin respectievelijk vergeten Joodse en vrouwelijke componisten centraal staan, ontvingen beide lovende recensies in de Nederlandse en internationale pers.

Lisette Huizenga
Lisette Huizenga is een digitaal kunstenaar die eerder bewegende abstractie in beeld heeft gebracht. Ze is altijd gefascineerd geweest door de verschillende soorten ruimten waarin ons bestaan zich afspeelt. Ze laat onverwachte maar toch natuurlijke overgangen zien tussen enerzijds tastbare ruimten, zoals een stad, een gebouw, mensen of een landschap, en denkbeeldige of illusionaire ruimten, zoals ideeën en fantasieën. Illusies en werkelijkheid worden samengesmolten en zo ontstaan nieuwe werelden. Al eerder werkte ze samen met musici en met een componist die muziek schreef n.a.v. haar animaties. Nu zijn haar beelden geïnspireerd op de muziek van Bach en is ze de dialoog aangegaan met de muziek.

Tickets zijn verkrijgbaar via deze link: https://visionsofgoldbergpremiere.eventbrite.nl


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht The Hague String Trio.