Weer of geen weer draaien de wieken van molen De Vlieger bij voldoende wind hun rondje.

Ook de vrijwilligers van de molen trekken zich weinig aan van het weer en doen in de hitte of in de kou hun rondleidingen of hun werk in de molentuin. Daar zijn ze sinds kort ook heel goed op gekleed. Het bestuur van de molen heeft bij het Voorburgse bedrijf ViV Corporate Fashion voor haar achttien vrijwilligers een nieuwe set kleding aangeschaft, bestaande uit een poloshirt, een trui en een softshell jas. Dus voor ieder soort weer iets geschikts om aan te trekken.

De nieuwe kleding van de vrijwilligers is donkerblauw en aan voor- en achterzijde voorzien van een gestikt profiel van de molen. Datzelfde logo is bij vroegere kleding gebruikt, zodat die naast de nieuwe outfit kan worden gebruikt en er niets weggegooid hoeft te worden.

Molen de Vlieger is nog tot 1 november iedere woensdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur geopend voor bezoekers. Buiten die uren zijn rondleidingen op afspraak mogelijk. Nadere informatie daarover staat op de website www.molendevlieger.nl

Tot 1 april is de molen met winterreces, maar al in februari komen de eerste klassen van het voortgezet onderwijs uit Den Haag op bezoek voor een project over de Tweede Wereldoorlog, waarbij met name aandacht zal worden besteed aan de onderduikers in de molen.

Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Molen de Vlieger.
Tekst: Wim van Horssen.
Foto: de vrijwilligers in hun nieuwe kleding. De foto is gemaakt door Marian Turkesteen.