Koud en winderig was het tijdens de 38e Meerhorstloop.

De lopers werden de laatste kilometers naar huis geblazen, wat het lopen een stuk aangenamer maakt zeker omdat de gevoelstemperatuur dan naar tropische waarden stijgt. Het aantal deelnemers was ongeveer gelijk aan die van het vorige jaar, wat voor de organisatie betekent dat de promotie voor de loop nog beter aangepakt moet worden.

De deelnemers hadden er wel zin in want op de verschillende afstanden werd stevig door gelopen. Onder andere door Robbert-Kees Boer op de 15 km (56 min. 16 sec.), op korte afstand gevolgd door Tim Baas en Peter Schrader. Victor Geraedts op de 10 km (40.59) Laura Oudenhoven eindigde als eerste dame in 43,02 en was 6e overall. Wouter Stuurman liep de 5,6km in 19.45min en verbeterde hiermee zijn eigen parcoursrecord uit 2020. Bij de dames kwam Emma de Jong in 26.08 als 5e totaal en eerste dame. En de nummers 3 en 4 Evie Overdevest en Nicole Lugtigheid, kwamen exact gelijk over de finish, wat voor hen elk een halve taart opleverde. Bij de jeugd was Isabel Luk het snelste meisje in 9.23min. En Jayden Muusers in 8.10min de concurentie te snel af.

Maar voor de meeste deelnemers was de tijd die ze nodig hadden niet echt van belang, zo gauw ze binnen het bereik kwamen van de commentatoren Jack en Frans Luiten en door hen naar binnen gepraat werden was er van afzien geen sprake meer en werden de laatste meters met een grote glimlach volbracht. De tijd werd compleet vergeten. Gelukkig wordt de tijd door de vrijwilligers aan de finish goed bijgehouden, en kan via www.stompwijk92.nl en dan bij evenementen, de Meerhorstloop aanklikken terug gezocht worden. Hier zijn ook links naar fotoreportages te vinden.

Er wordt teruggekeken op een geslaagde loop, mogelijk gemaakt door de vele onmisbare vrijwilligers zowel binnen in de kantine als buiten langs het parcours. En natuurlijk de sponsors die een en ander financieel mogelijk maken. Te weten: Scheria Pluimvee producten, LvM techniek Stompwijk, Boon supermarkt stompwijk , Zaal Administratie en belastingzaken, Luiten Staal en Mechanisatie, en leverancier Maatkado uit Rijswijk.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht IJsclub Nut en Vermaak.

Meerhorstloop 2
Meerhorstloop 3
Meerhorstloop 4
Meerhorstloop 5


.