Donderdag 4 januari was de derde etappe verreden van de Africa Eco Race waar ook Van Velsen Rally Sport uit Stompwijk aan mee doet.

Het team begon op P1 aan deze etappe naar Oued Draa over 522.88 km waarvan 462.70 km special stage. Onderweg was de racetruck, genaamd Bram, tot drie maal vast komen te staan op een duintop. De coureurs en cabinepersoneel hebben de truck uit moeten graven en met behulp van luchtkussens is de truck weer vrijgemaakt. Hierdoor is er meer dan een uur vertraging opgelopen. Door deze vertraging is het team teruggezakt op de ranglijst naar P3.

In de nacht moest de onderhoudsploeg weer flink werken omdat er opnieuw een veerpakket gebroken was en vervangen moest worden.

Vrijdag stond in de Africa Eco Race, waar ook Van Velsen Rally Sport uit Stompwijk aan mee doet, de vierde etappe naar Fort Chacal op het programma over 472.41 km waarvan 467.36 km Special stage.

Het team begon de etappe op P3. Aad van Velsen (coureur) heeft met een hoog tempo gereden door het hobbelige terrein. Al na 80 Km waren beide trucks, die voor hun reden, ingehaald. Bij een rustpunt had het team 2 minuten voorsprong op de nummer twee in de etappe. Het laatste gedeelte van de etappe hebben ze in een hoog tempo gereden waardoor het team deze vierde etappe heeft weten te winnen met 10 minuten voorsprong. Het Van Velsen Rally Sport team staat nu op P2 in het klassement voor trucks. Dit keer werden er geen verenpakketten vervangen, maar wel alle banden.

Zaterdag 6 januari gaat de karavaan verder naar Dakhla over 592.6 km met een special stage van 404.06 km. Zondag is een rustdag.



Door: Nahira Martina

Tekst & foto's: 
Aangeleverd door Marcel Breeuwsma


Africa Eco Race Van Velsen.2e foto jpg



Africa Eco Race Van Velsen foto 03



Africa Eco Race Van Velsen foto 04



Africa Eco Race Van Velsen foto 05