Van Velsen Rally Sport uit Stompwijk heeft de tweede etappe gewonnen in de truck klasse van de Africa Eco Race.

Woensdag 3 januari is de tweede etappe verreden in de Africa Eco Race naar Mhamid. Het Van Velsen Rally Sport team uit Stompwijk kwam in deze etappe als eerste truck over de finish.

Michel van Velsen liet ons weten dat het erop leek dat er niet zo veel gesleuteld hoefde te worden aan de racetruck maar er bleken toch een aantal tijdrovende klussen te zijn. Arie Verhagen (monteur) heeft de hele nacht moeten doorwerken.

De tweede etappe door de duinen is goed verlopen voor het team waarbij ze tijdens de etappe een stuk moest terugrijden om een tussenpunt te vinden. Op een rustpunt had de leider van dat moment 10 minuten voorsprong. In het laatste gedeelte van de etappe hebben ze echter goed gereden en kwam het Van Velsen team als eerste truck over de finish.

Helaas had de monteur ook vannacht een flinke klus want er is een veerblad gebroken en die moest vervangen worden. Donderdag staat de derde etappe op het programma. Het is een lange etappe van naar Oued Draa over 522.88 km waarvan 462.70 km special stage.


Door: Peter van der Aar.
Tekst: Marcel Breeuwsma.

Van Velsen Ecorace 3