Voor de muzikale leiding van het harmonieorkest van St.Caecilia te Voorburg, is men op zoek naar een dirigent of dirigente die uiterlijk per 1 september 2024 beschikbaar is.

De dirigent(e) gaat op de dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur de repetities te leiden.

De repetitielocatie is De Groene Zoom 11, 2491 EJ te Den Haag

Het orkest is een afdeling van de muziekvereniging St. Caecilia uit Voorburg. Opgericht in 1906 is dit het ‘oudste’ orkest van de vereniging. In totaliteit bestaat de vereniging uit circa 16 leden verdeeld over 8 afdelingen, variërend van een harmonieorkest naar big band en een musical zanggroep. Een heel brede oriëntatie met als gemene deler de liefde voor muziek.

Het harmonieorkest bestaat uit 35 muzikanten met de meeste secties redelijk tot goed bezet met jongeren tussen de 19 en 85 jaar. Met ongeveer 6 tot 7 concerten per jaar op diverse activiteiten, is er een leuke agenda.

De optredens worden gehouden in het eigen gebouw, Marcanto, en natuurlijk op inspirerende plekken en evenementen zoals Koningsdag in de regio. Hierbij probeert men zoveel mogelijk met een pakkend thema het programma in te vullen.

Het orkest wordt begeleid door de begeleidingscommissie, waarmee je veel afstemming zult hebben. Daarnaast is er een aparte muziekcommissie, waar je als dirigent(e) onderdeel van uitmaakt.

Profiel
♪ Je hebt een afgeronde HAFA-directie opleiding en een aantal jaren recente ervaring als dirigent;
♪ Je communiceert gemakkelijk en duidelijk met optimisme en humor op zijn tijd;
♪ Je bent in staat op een open en constructieve manier aandacht en discipline te vragen;
♪ Je hebt een duidelijke aanpak over hoe het orkest en individuele muzikanten te enthousiasmeren;
♪ Je kunt goed omgaan met niveauverschillen tussen muzikanten en weet iedereen op zijn of haar niveau uit te dagen, met daarbij respect voor elke muzikant;
♪ Je kunt balans houden tussen een goede sfeer enerzijds en het kunnen communiceren over kritiek en verbeterpunten anderzijds;
♪ Je bent in staat goede aansluiting te vinden bij jong (<30) en meer ervaren;
♪ Je bent benaderbaar voor alle leden en bent een verenigingsmens;
♪ Je hebt een netwerk in de muzikale wereld en je bent bereid dit netwerk in te zetten.

Taken
♪ Je dirigeert het hoofdorkest;
♪ Je bent lid van de muziekcommissie en accepteert dat de muziekcommissie de muziekkeuze en muzikale programma’s bepaalt waarbij de dirigent(e) een belangrijke stem heeft;
♪ Als dirigent ben je verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het muzikale meerjarenplan voor de ontwikkeling van het orkest;
♪ Je toont actieve betrokkenheid bij de artistieke vormgeving van projecten en concerten.

Procedure
Natuurlijk ben jij enthousiast geworden! Dat is mooi!

Stuur je sollicitatie (motivatie en cv) daarom uiterlijk 15 juni 2024 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Het wordt op prijs gesteld als je zo mogelijk een video (of een link naar een video) waarin je te zien bent als dirigent, aan je sollicitatie toevoegt.

Na de ontvangst van de sollicitatiebrief worden er maximaal vier à vijf kandidaten geselecteerd die een uitnodiging krijgen voor een persoonlijk gesprek. Voor St. Caecilia is het belangrijk om een goede klik met de dirigent te hebben. Uit deze gesprekken worden twee dirigenten geselcteerd om een proefdirectie te verzorgen. Deze proefdirecties zullen plaatsvinden op een of meer dinsdagen in de maand september.

Meer informatie over het harmonieorkest is te vinden op de website www.stcaecilia.nl