In Leidschendam-Voorburg wordt steeds meer schone energie opgewekt met zonnepanelen. Hoe meer zonnepanelen, hoe schoner het totale energieverbruik.

De coöperatie Zon op Leidschendam-Voorburg U.A. (Zon op LV) is het initiatief van een groep enthousiaste inwoners van onze gemeente. Zij zorgen er met hun projecten voor dat inwoners de voordelen van zonnepanelen kunnen ervaren. Ook als u geen dak heeft dat geschikt is voor zonnepanelen.

Deelnemen aan de coöperatie en projecten
Zon op LV organiseert projecten waarbij ze zonnepanelen leggen op grote daken in onze gemeente. Bijvoorbeeld van scholen of bedrijven. Bijna alle inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen meedoen. De zonne-energie die wordt opgewekt levert Zon in LV terug aan een elektriciteitsbedrijf. Dat bedrijf geeft hen daar een bedrag voor. Dat geld wordt weer verdeeld over de mensen die meedoen aan het project. U kunt meedoen door lid te worden van de coöperatie Zon op LV en 1 of meer certificaten voor een project te kopen.

Binnenkort start ‘Zon op De Star’
Zon op LV heeft al 2 succesvolle projecten in Leidschendam-Voorburg gerealiseerd. ‘Zon op Cascade’ in Voorburg (zonnepanelen op de sporthal van de basisschool) en ‘Zon op Akkerlust’ in Leidschendam (zonnepanelen op de boerderij). Binnenkort gaat een 3e project van start in Leidschendam-Zuid: ‘Zon op De Star’. Hier liggen de zonnepanelen op het dak van transportbedrijf Van Rijswijk.

Voordeel van meedoen
Er zitten voordelen aan meedoen met zonnestroomprojecten. Door meer schone energie te gebruiken helpt u om de opwarming van de aarde tegen te gaan en draagt u bij aan een beter klimaat. Daarbij komt dat het ook goed is voor uw portemonnee. Er is extra voordeel voor inwoners van de wijk Leidschendam-Zuid en voor huurders van sociale huurwoningen. Lidmaatschap van de coöperatie is voor hen gratis.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over Zon op LV en haar projecten? Kijk dan op zonoplv.nl. Wilt u meedoen met het project ‘Zon op De Star’? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Door: Peter van der Aar.
Bron: gemeentelijke website lv.nl.