Op dinsdag 14 mei as opent het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg de deuren voor het thema: 'Ethische en andere dilemma’s rond dementie'.

Wat moet je doen als iemand met dementie niet gewassen wil worden, maar het wel hard nodig is? Of wat als een dierbare is overleden: vertel je dat aan de persoon met dementie, ook als hij / zij daar heel onrustig van wordt? En: hoe moet je kijken naar het levenseinde: alle medische middelen die er zijn inzetten of moet je soms van ophouden weten? Dit zijn voorbeelden van dilemma’s. Tijdens deze bijeenkomst ontdekken we welke dilemma’s bij dementie veel voorkomen. We gaan daarover in gesprek én u ontvangt handvatten om afwegingen te kunnen maken.

Op dinsdag 14 mei  om 19.30 uur, zal Johannes Belt, geestelijk verzorger, een toelichting geven over dit onderwerp. Uiteraard is er ook voldoende ruimte om vragen te stellen.

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Conny van Dam, voorzitter Alzheimer café: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar tel. 0622442139.

U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in woonzorgcentrum De Mantel, Klaverweide 54, 2272 BV Voorburg. De toegang is gratis.

Alzheimer Café Leidschendam- Voorburg
Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg is een lokaal ontmoetingspunt voor mensen met dementie, familie, naasten, hulpverleners, studenten en andere betrokkenen of geïnteresseerden. Maandelijks geeft een deskundige binnen een bepaald thema uitleg en beantwoordt vragen. Dit alles in een ontspannen sfeer. Verder is er informatie aanwezig over de mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening.

Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg is een samenwerkingsproject van Alzheimer Nederland – regioafdeling Haaglanden, Florence, Welzijn Oud en Jong (Woej) en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH)

Bereikbaarheid
Woonzorgcentrum De Mantel is bereikbaar met:
Tram 6 en 2, 4 en 3, 19, Metro E.
De Mantel beschikt over ruime parkeergelegenheid.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Alzheimer Café.