De gemeente en het COA hebben afspraken gemaakt over taken en verantwoordelijkheden bij de opvang van asielkinderen op Overgoo.

Deze afspraken staan in de bestuursovereenkomst. Nu deze is ondertekend kan het COA starten met het verbouwen van het kantoorpand.

Wethouder Bianca Bremer: ”Vanuit de spreidingswet ligt er een enorme opgave bij onze gemeente om opvang voor asielzoekers te regelen. Met de opvang van deze kwetsbare kinderen zetten we een belangrijke stap om aan onze verplichting te voldoen. Ik ben blij dat we goede afspraken gemaakt hebben en dat het COA nu daadwerkelijk aan de slag kan zodat we de kinderen straks een veilige plek kunnen geven.”

“We zijn vanuit het COA content met de constructieve samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg en haar partners en we kijken er naar uit om de eerste kinderen te ontvangen op deze locatie”, aldus Marleen Bakker, regiomanager AMV (Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen) bij COA voor Zuid-Holland.

Bestuursovereenkomst
Inwoners en de gemeenteraad hebben aandachtspunten meegeven voor de bestuursovereenkomst. In de overeenkomst staan de afspraken die de gemeente en het COA met elkaar hebben gemaakt over de duur van de opvang, de begeleiding, onderwijs, (jeugd)zorg, veiligheid en communicatie met de buurt.

Naast de afspraken in de bestuursovereenkomst wordt ook nog gekeken naar de inrichting van een trapveldje, de verlichting en het snoeien van bosjes in de omgeving.

De verwachting is dat het COA de eerste asielkinderen rond de zomer kan verwelkomen.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht gemeente Leidschendam-Voorburg.