Het is bijna Kerst. Net als de afgelopen jaren hebben Mirjam Stichter en haar dochter weer hard gewerkt om arme gezinnen een extraatje te bezorgen.

Deze week werden de pakketten aan de gezinnen gegeven.

Mirjam en haar dochter staan erom bekend in Voorburg en Leidschendam klaar te staan voor arme gezinnen. Door het jaar heen doen ze dat op verschillende manieren. Met basishulp, zoals voedselbonnen, kleding en verzorgingsmiddelen. En soms nog meer, bijvoorbeeld een fiets of computer voor school. En met noodhulp, wanneer mensen acuut hulp nodig hebben. Mirjam helpt op deze manier ongeveer 60 gezinnen – vaak alleenstaande ouders, of ouderen die juist alleen zijn. Met daar bovenop nog mensen die incidenteel om hulp vragen. Mirjam heeft daarvoor een netwerk aan mensen die helpen, zoals donateurs. Maar het is altijd afwachten of dat genoeg is.

Meerdere keren per jaar verzorgt Mirjam wat extra’s voor de mensen die ze helpt. Met Pasen aan een Paasontbijt voor het Suikerfeest mooie pakketten. In de zomer is dat bijvoorbeeld een leuk dagje weg. En met Kerst is dat een pakket met lekkere verzorgingsmiddelen, cadeaus, en lekkere hapjes en diverse bonnen. Het kost elke keer weer heel veel werk om de spullen daarvoor te verzamelen. Maar met haar netwerk, en hulp van mensen via Nextdoor, Twitter en Facebook, is het ook dit jaar weer gelukt. Er staan maar liefst 76 pakketten klaar.

Deze week zijn de pakketten uitgedeeld. Voor Mirjam en haar dochter weer een bijzonder moment. Na maanden hard werk en onzekerheid of het weer ging lukken, was het nu zo ver. Alle gezinnen konden geholpen worden. De dankbaarheid is dan ook groot: mensen die anders niks aan Kerst zouden kunnen doen, hebben nu wat extra’s. Het toont ook weer aan hoeveel ellende er is met de armoede. Veel mensen willen hun verhaal ook nog persoonlijk kwijt bij Mirjam. Dankbaar, maar fysiek en emotioneel zwaar werk. Volgend jaar wil Mirjam voor haarzelf extra hulp zoeken om de gezinnen weer te kunnen helpen. Zowel met spullen, alsook met een luisterend oor.

"Sponsors bedanken wij dan ook waaronder, ADO#Groen, AH, Hoogvliet, Maison Kelder, VanderValk Voorschoten, Zwembad De Fluit, Pavarotti, De Open Hof, Sport2000, Firoozi , Magnifique, Benue Apotheek, Lush, Visspecialiteiten Grootveld, Wijnkoperij van Dop, Guldemond Tuinen en alle vrijgevige wijkbewoners.
We ze zijn altijd bereid om meer informatie te geven over onze initiatieven: contact kan per e-mail gezocht worden met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.."

Kersthuis minima 2