Lichtjesavond wordt dit jaar gehouden op woensdagavond 13 december van 18:30 uur tot 21:00 uur op de Oosterbegraafplaats aan de Rodelaan 64 in Voorburg.

Ieder jaar, op de tweede woensdag van december, organiseert de gemeente Leidschendam-Voorburg samen met vrijwilligers lichtjesavond. Dit is een avond om stil te staan bij het verlies van overleden dierbaren. Alle inwoners uit Leidschendam-Voorburg zijn hierbij van harte uitgenodigd.

Wethouder Marcel Belt (wethouder zorg): “Lichtjesavond is ieder jaar een bijzonder moment waarop nabestaanden hun overleden dierbare(n) kunnen gedenken op de prachtig verlichte begraafplaats. In stilte of samen met anderen. Ik hoop dat iedereen troost uit deze avond kan halen.”

Oosterbegraafplaats
Lichtjesavond wordt door veel mensen zeer gewaardeerd. Daarom wordt ook dit jaar aan iedereen die een dierbare verloren heeft de kans geboden om hierbij stil te staan. De begraafplaats is deze avond verlicht met fakkels. Er worden kaarsjes uitgedeeld aan bezoekers. Deze kaarsjes kunnen bij de graven of het urnenplein gezet worden. Ook kunnen er gedenktekstjes in de bomen achter de aula gehangen worden.

Kaarsje aanvragen
Iedereen die deze avond niet op lichtjesavond aanwezig kan zijn, kan een kaarsje voor een overleden dierbare aanvragen. De aanvrager kan op het kaarsje een korte persoonlijke herdenkingstekst laten plaatsen. Op lichtjesavond steken vrijwilligers alle aangevraagde kaarsjes aan en plaatsen die op een centrale plek op de begraafplaats. Er zijn geen kosten aan verbonden. Het kaarsje kan tot en met zondag 10 december aangevraagd worden via: www.lv.nl/lichtjesavond


Door: Karin van der Spek
Bron: gemeente LV