De Partij voor de Dieren Leidschendam-Voorburg is officieel van start gegaan met een energieke kick-off in Voorburg. 

Op zaterdag 28 oktober vond in de Voorhof bij de Oude Kerk in Voorburg de oprichtingsbijeenkomst plaats van de werkgroep van Partij voor de Dieren Leidschendam-Voorburg. Ongeveer veertig geïnteresseerden woonden de feestelijke bijeenkomst bij.

Daniël Tempelman, coördinator van de werkgroep in Leidschendam-Voorburg, trapte af en stelde de werkgroepleden voor. Daarnaast was de Kandidaat-Kamerlid Martine van Schaik (nummer 7 op de lijst) aanwezig als spreker.
 
De reacties waren heel enthousiast en Tempelman was na afloop dan ook tevreden. ”Mooi dat we deze eerste mijlpaal met elkaar hebben bereikt. Er zit zó veel energie in deze werkgroep. Iedereen wil onze groene idealen uitdragen en ervoor zorgen dat deze gemeente ook meer aandacht gaat schenken aan dier, natuur en milieu.

De komende weken gaat de partij de straat op om stemmen te trekken voor de Tweede Kamerverkiezing. 

Van Schaik, nu fractievoorzitter in Leiden, had nog goede tips. “Leg contacten met bewoners en organisaties die dezelfde doelen nastreven. En werk samen met omliggende gemeenten. Zo kunnen we samen optrekken in ons verzet tegen de recreatiewoningen in Vlietlanden.”

De werkgroep organiseert allerlei activiteiten, waaronder clean-up-acties, filmavonden en politiek cafés. Neem voor meer informatie contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Partij voor de Dieren zet zich in voor een leefbare Aarde voor al haar inwoners. De partij wil het leven van mens, dier en natuur beschermen en verbeteren. Kernthema’s zijn dierenrechten, natuur, milieu en de klimaatcrisis


Door: Karin van der Spek
Bron: Partij voor de dieren LV