Ouderenzorgorganisatie Florence ging maandag 13 november met 550 werknemers, vrijwilligers en familieleden naar een theatervoorstelling over dementie.

De theatervoorstelling was in  het Circustheater in Scheveningen. Deze voorstelling van Teun Toebes gaf de genodigden een andere kijk op dementie.  Florence wil dat ouderen met dementie het leven kunnen leiden dat ze lief is.  

Teun Toebes en Florence ouderenzorg delen de visie om ouderen het leven laten leiden dat ze lief is. De jonge auteur en verpleegkundige Teun Toebes wil van elk verpleeghuis een ‘verpleegThuis’ maken. Tijdens de voorstelling daagt Toebes het publiek uit met vragen. Dit leidt tot verrassende gesprekken over dementie. Ellen Maat, bestuursvoorzitter van Florence: “Teun draagt als geen ander uit hoe je de unieke mens blijft zien en niet de dementie voorop zet. Dat sluit naadloos aan op onze visie. En hoe mooi is het dat we op zo'n avond als deze met 550 enthousiaste Florence collega's onze ervaringen delen en hierover met elkaar in gesprek gaan.”   

De voorstelling heeft de volgende insteek: Teun Toebes woont samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Als verpleegkundige in de ouderenzorg weet hij dat het leven een nachtmerrie kan worden wanneer de verbinding tussen hoofd en lichaam verloren gaat. Hij nam hij de beslissing om te wonen op de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Hij stelt zichzelf vragen die ons allen bezighouden: Hoe kunnen we er zijn voor iemand met dementie? Hoe kunnen we deel uitmaken van elkaars leven? En hoe willen we ons eigen leven inrichten als het moment daar is?