Op maandag 13 november vindt de Open Dag van mboRijnland plaats van 16.00-21.00 uur. Iedereen die binnenkort wil starten met een nieuwe opleiding is van harte welkom op een van de locaties in Leiden, Gouda, Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Woerden.

Over mboRijnland
mboRijnland is een onderwijsinstelling in regio Rijnland met 12 locaties in zeven gemeenten: Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Waddinxveen, Woerden en Zoetermeer. Naast middelbaar beroepsonderwijs verzorgt mboRijnland ook vavo (vwo, havo en vmbo-t voor volwassenen) via Next College. Verder biedt mboRijnland onderwijsinstelling Beroepshavo aan voor diverse opleidingen en maatwerk onderwijs.

Bij mboRijnland kan de student kiezen uit meer dan 120 opleidingen. Er kan een BOL-opleiding of een BBL-opleiding worden gevolgd. Daarnaast wordt in veel opleidingen onderwijs in de beroepspraktijk gegeven, dus in een hotel, bij een zorginstelling of een ander bedrijf. Zo ziet en leert de student meteen hoe het vak in de praktijk werkt. mboRijnland helpt om en opleiding te kiezen die bij de student past. 

Voorbereiding online
Het voorbereidende werk voor de Open Dag kan de student op verschillende manieren doen. Online kun deze zich alvast oriënteren, bijvoorbeeld via de virtuele tour. Per locatie kan men als het ware door de school heen ‘lopen’. Via voorlichtingsvideo’s ziet en hoort de student welke opleidingen op de bewuste locaties worden aangeboden en wat de opleiding precies inhoudt. Ook dan men vooraf de studiekeuzetools bekijken die de student helpen om een opleiding te kiezen die bij diegene past.

Sfeer proeven en ervaringen horen
De Open Dag is het moment om de sfeer op school te beleven, te praten met studenten, voorlichters en docenten. Deze staan klaar om de vragen van de student te beantwoorden, te vertellen over hun ervaringen en de student mee te nemen door de school.

Verschillende opleidingen geven demonstraties, zoals de bakkersopleiding of de opleidingen in de techniek waar de student zelf verschillende dingen kan uitproberen in de werkplaats. Er worden diverse spellen georganiseerd waaraan de potentiële student kan meedoen, vaak zijn deze zelf door de studenten van mboRijnland bedacht en gemaakt.

Mocht dit aanspreken, maar men op 13 november verhinderd zijn, dan is het mogelijk een proefles te volgen van in de week van 4 t/m 8 december. Ook kan de geïnteresseerde potentiële studenten komen binnenkopen tijdens het inloopmoment op 11 januari van 16.00-18.00 uur.
Op dit dag is het mogelijk op elke locatie binnen te lopen; voorlichters en docenten staan op alle locaties klaar om vragen te beantwoorden.

De voorlichingsmomenten kunnen bekeken worden op de website van mboRijnland. https://mborijnland.nl/  
Inschrijven kan ook via de website van MBO Rijnland. De geïnteresseerde bezoekers of potentële studenten mogen hun ouders meenemen.


Door: Nahira Martina
Foto: aangeleverd door mboRijnland