De wedstrijden tussen Forum Sport en Die Haghe kenmerken zich altijd door strijd en passie.

Zo zijn er de laatste jaren veel spannende wedstrijden geweest waarin Forum Sport in totaliteit wat meer punten pakte. De stand op de ranglijst voorafgaand aan de wedstrijd was duidelijk. Forum Sport lijstaanvoerder en Die Haghe laag op de ranglijst. De wedstrijd trok weer veel toeschouwers naar sportpark 't Loo die benieuwd waren naar de tweestrijd.

In de eerste helft was niet zichtbaar in het veld wie er de betere ploeg was. In een wat rommelige wedstrijd op een door de vorst glad veld waren de hoogtepunten op een hand te tellen. In de 5e minuut kopte Erik Lever namens Forum Sport voorlangs het doel van Die Haghe keeper Justin van Look. In de 26e minuut scoorde Pjer Bom voor Forum Sport maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.
In de 36e minuut een scrimmage voor het doel van Die Haghe waarin ook de Die  Haghe doelman de winnaar was al floot de scheidsrechter voor een eerdere overtreding.

Aan de andere kant moest keeper Petter van Pruijssen handelend optreden bij een vlammend schot van Leroy Klootwijk. Petter tikt de bal uit de kruising en voorkwam een 0-1 achterstand. Maar er was weinig krachtverschil en de rust werd bereikt met een 0-0 stand.

Na rust een sterker Forum Sport dat het initiatief naar zich toe trok. In de 52e minuut was er op Forum Sport linkerspits Hayden Bergen binnen de 16 meter een stevige overtreding. Veel spelers en toeschouwers dachten aan een penalty maar scheidsrechter Gyuri Takacs zag het anders. Vijf minuten later een schot op de paal van Jop Postmus en een paar minuten later was opnieuw de paal een sta in de weg voor Sven Koppenol. Geen beloning dus voor Forum Sport. Wel voor Die Haghe dat in een van de spaarzame aanvallen een schot van Jelle Halsema via een been van een Forum  Sport verdediger in de goal zag verdwijnen. 0-1

Forum Sport zette alles op alles om de gelijkmaket te scoren. Goed keeperswerk van de uitblinkende Die Haghe doelman Justin van Look en opnieuw paal en lat stonden een goal in de weg. Ook een prima actie van Forum Sport spelverdeler Haitam el Marid werd net niet bekroond met een doelpunt.  De scheidsrechter voelde in de 2e helft de wedstrijd niet goed aan en strooide (hoe toepasselijk in de Sinterklaastijd) met gele kaarten in een uiterst sportief duel. Dat leidde tot veel discussies.

Het bleef 0-1 voor Die Haghe dat uiteraard erg blij was met de drie punten. Forum Sport had weinig fortuin deze wedstrijd en kon een goed 2e helft niet vertalen in doelpunten. Het beloonde zichzelf niet. Met een katterig gevoel achteraf.

De rangschikking in de 1e klasse C is nu als volgt:
Drie koplopers met 17 punten uit 9 wedstrijden. Forum Sport, Wippolder en Honselersdijk. Doordat Forum Sport het beste doelsaldo heeft staat het nog bovenaan.
Op de 4e plaats staat Valken 68 met 2 punten achterstand. En dat is nu juist de tegenstander van Forum Sport volgende week zaterdag in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dat belooft weer een spannende pot te worden.