Op de Voorburgse Erfgoeddag, zaterdag 13 april, geeft de Harmonie van muziekvereniging Forum Hadriani een dubbelconcert.

Forum Hadriani doet dit samen met muziekvereniging Apollo uit Brouwershaven.

Dit dubbelconcert is in de Oude Kerk, Herenstraat 77, Voorburg van 15.00 tot 16.30 uur. Toegang is gratis.
Het dubbelconcert in de Oude Kerk heeft als doel de herinnering levend te houden aan de Watersnoodramp van 1953, en aan de hulp die de gemeente Voorburg indertijd gaf aan Brouwershaven, dat zwaar getroffen was door de ramp. Met (financiële) hulp uit Voorburg zijn toen in Brouwershaven straten, scholen en de begraafplaats hersteld. De muziektent kreeg een nieuw dak en het plaatselijke Slingerbos werd in oude luister hersteld.
Ook richtten inwoners van Voorburg een actiecomité op. Dit comité heeft verschillende hartverwarmende hulpacties opgezet om de Brouwenaren een hart onder de riem te steken en Brouwershaven weer wat leefbaarder te maken. Zo heeft de Brouwerse muziekvereniging Apollo een optreden voor de inwoners van Voorburg verzorgd, om Voorburg te bedanken. Omgekeerd gaf Voorburgse muziekvereniging Forum Hadriani een concert in Brouwershaven.

Als onderdeel van de herdenking van de ramp, 70 jaar geleden, was Forum Hadriani september vorig jaar terug in Brouwershaven, waar zij samen Apollo een concert verzorgde. Forum Hadriani heeft nu Apollo uitgenodigd om ook in Voorburg weer een dubbelconcert te geven, net zoals 70 jaar geleden.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Forum Hadriani.
Forum Hadriani