Na tientallen jaren komt er helaas een einde aan een van Voorburgs bekendste koren: Kamerkoor Voix Jolies houdt op te bestaan.

Het koor werd in 1996 opgericht als voortzetting van het Voorburgs Jongerenkoor dat vanaf 1966 dertig jaar lang onder leiding stond van dirigent Ad de Groot.

Vele leden en oud-leden komen samen voor het allerlaatste concert ‘Adieu VJ’, waarbij de toppers uit het bijna zes decennia omspannende repertoire worden gebracht. Dirigent is Frank de Groot, zoon van de oprichter en zelf ook jarenlang als dirigent verbonden aan VJ. Met een strijkorkest voert het koor Due Madrigali van Hendrik Andriessen uit. Verder divers a capella repertoire van o.a. Byrd, Strategier, Distler, Scarlatti, Monteverdi, Sweelinck en de Klerk. Het wordt een feest voor koor én publiek!

Het concert is in de Oude Kerk, Herenstraat 77, Voorburg, op zaterdag 24 februari 2024. Aanvang 16.00 uur (tot ong. 17.15 uur); de kerk is open om 15.30 uur. Toegang is gratis; na afloop kunt u een vrijwillige bijdrage doen ter bestrijding van de onkosten. U bent van harte welkom!

Meer over Voix Jolies
In 1966 werd het Voorburgs Jongerenkoor opgericht met Ad de Groot als dirigent, die dertig voor het koor stond. Na het dertigjarig jubileum ging het koor verder onder de naam Voix Jolies, gekozen vanwege dezelfde afkorting: VJ. Het koor werkte achtereenvolgens met de dirigenten Frans Huijts, Benjamin Bakker, Frank de Groot, Klaas-Jan de Groot en Johannes Gierl. Ad interim dirigenten waren Stephen Kavelaar, Patrick Pranger, Wim van Herk en Stef Collignon. VJ heeft altijd een breed repertoire gebracht van oude muziek tot en met hedendaagse componisten, zowel a capella als met begeleiding van instrumenten, met speciale aandacht voor 20e-eeuwse muziek van Nederlandse componisten. Het koor maakte in zijn bestaan diverse koorreizen, bijvoorbeeld naar Zweden, Malta, Spanje, Tsjechië, Finland, Hongarije en Engeland (Wales).


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Voix Jolies.