Voorburg krijgt op 16 december 2023 weer een Santarun. Rotary Voorburg organiseert voor de vijfde keer dit feestelijke event in het Voorburgs Huygenskwartier.
Met deze actie zamelt Rotary Voorburg geld in voor de verbouwing van Vliet en Burgh. 

Na 4 jaar rennen de kerstmannen weer

Door corona vond de Santarun Voorburg sinds 2019 niet meer plaats. Dit jaar dus weer wel, met nieuw elan en met enkele aanpassingen. Zo start de funloop op zaterdagmiddag vanaf het Stationsplein. Wat onveranderd is: honderden verklede kerstmannen die drie kilometer dwars door de oude dorpskern rennen, huppelen, wandelen, rollen of hoe dan ook. Allemaal voor een goed doel.

Goed doel: verbouwing van Vliet en Burgh
Met deze actie zamelt Rotary Voorburg geld in voor de verbouwing van Vliet en Burgh, een jeugdinstelling voor jonge mensen wiens gezinssituatie niet zo rooskleurig is. Het huis aan het Oosteinde is toe aan een verbouwing. Rotary Voorburg maakt zich hard om met de Santarun geld bijeen te lopen voor een paar ‘chillrooms’ die hard nodig zijn.

Sandy en Yolanda van Vliet en Burgh vertellen daar in een video meer over:



Jarige Rotary lanceert de actie
De actie is gelanceerd op zondag 29 oktober. Rotary bestaat 100 jaar in Nederland en daarom is er een bakfiets estafette langs alle Rotaryclubs in Nederland. Op 29 oktober deed de estafette ook Voorburg en Vliet en Burgh aan. Daar sneed Wendy Boog, gouverneur van Rotary district 1600 (Zuid-Holland), een kersttaart aan. En de kinderen van Vliet en Burgh hebben al een beetje hun verbouwde droomhuis kunnen verbeelden door kerst koekhuisjes te bakken.

Vliet en Burgh kreeg van Rotary Voorburg ook een jonge boom, die door de gemeente Leidschendam-Voorburg aan de jubilerende Rotary was geschonken.

Aanmelden voor de Santarun kan al via https://voorburg.rotarysantarun.nl/

Deze actie van Rotary Voorburg voor jeugdlocatie Vliet en Burgh kunt u natuurlijk ook steunen met een donatie. Uw gift is van harte welkom op rekening NL34 INGB 0000 6457 19 t.n.v. Rotaryclub Voorburg.

Rotary Voorburg, ruim 75 jaar jong
Rotary Voorburg is een serviceorganisatie, dat wil zeggen: de leden steunen op verschillende manieren hun medemensen en projecten in de samenleving. Rotary is ook een netwerk waarbinnen de leden bereid zijn hun (vak-)kennis in dienst te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten. Rotary Voorburg is opgericht in 1946, telt ruim 40 leden en maakt deel uit van de internationale Rotaryorganisatie (opgericht 23 februari 1905) met 34.000 clubs in bijna 200 landen en 1,2 miljoen leden. In Nederland heeft Rotary ruim 19.000 leden in ongeveer 500 clubs. Zie ook www.rotary.nl/voorburg.


Bron en foto: Rotary Voorburg.
Door: Lisette Remmerswaal.
Video: José Klaassen.