Op donderdag 9 november tekende 1828 Groep een samenwerkingsovereenkomst met CompaNanny.

In de vestiging 1828 Leidschendam aan de Vlietweg komen tien appartementen met voorrang beschikbaar voor de jonge medewerkers van deze kinderopvangorganisatie.

De medewerkers van CompaNanny krijgen – net als de andere huurders van 1828 – een zogenaamd jongerencontract. Dat betekent dat ze er 5 jaar kunnen wonen. De woningen die vrijkomen zijn opnieuw bestemd voor een van de jonge medewerkers van de organisatie.

Voor jongeren is het in deze tijd lastig om een woning te vinden. Ook in Leidschendam waar al meer dan 2.850 jongeren als geïnteresseerden bij 1828 Leidschendam staan ingeschreven. “We zetten ons in voor betaalbare huisvesting voor jongeren. Binnen die doelgroep proberen we ook jongeren met een cruciaal beroep een plek te geven, zodat zij dichtbij hun werk kunnen wonen,” zegt Ernest van der Meijde, initiatiefnemer van 1828.

Kinderopvangorganisatie CompaNanny heeft met meer dan 50 locaties in Nederland ruim 1.500 medewerkers in dienst. Bart Grievink van CompaNanny zegt daarover “Alles wat wij doen, begint bij onze maatschappelijke missie. Wij geloven in een betere wereld en bouwen elke dag aan generaties die daar aan bijdragen. In een krappe woningmarkt vinden wij het belangrijk onze jonge medewerkers te helpen met het vinden van betaalbare huisvesting. CompaNanny is dan ook trots om samen met 1828 huisvesting te kunnen realiseren voor deze generatie waardevolle Pedagogisch Medewerkers.”

1828 sloot al eerder soortgelijke overeenkomsten met organisaties als Samen voor Goud, Spaarne Gasthuis, Hartekamp Groep, gemeente Gouda en gemeente Haarlem.

1828 Leidschendam
In 1828 Leidschendam aan de Vlietweg komen naast 138 appartementen, waarvan circa 85% sociale huur, flexibel te huren werk/atelierruimtes. Op dit moment bereidt 1828 zich voor op de aanvraag van de bestemmingsplanwijziging. Als alles volgens planning verloopt worden de appartementen naar verwachting in 2026 opgeleverd. 1828 is een woonconcept voor starters tussen de 18 en 28 jaar. Jongeren huren er een betaalbaar appartement mét eigen keuken en badkamer. Met in het gebouw gezamenlijke ruimtes en gedeelde voorzieningen.

Over 1828 Groep
1828 Groep, een initiatief van ontwikkelaars Wibaut en AIVM, richt zich met het 1828-concept op middelgrote steden. Op dit moment zijn er ook concrete plannen in ontwikkeling in Haarlem, Santpoort-Noord en Gouda.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht CompaNanny,
Foto: ondertekening samenwerkingsovereenkomst door Ernest van der Meijde en Bart Grievink van CompaNanny.