Ook dit jaar was de lokale politieke partij GBLV/Gemeentebelangen weer van de partij tijdens de Landelijke Opschoondag.

Een delegatie van bestuur en fractie sloot aan bij het opschonen van park Prinsenhof en omgeving in Leidschendam.

Sanja Duijvestijn, GBLV-raadslid: “Wij hebben met enthousiaste bewoners uit Prinsenhof en de SP zwerfvuil opgeruimd. Ook de vijver werd middels een boot door bewoners geschoond. Twee fietsen werden opgevist. Mooi om te zien hoeveel mensen zich inzetten om hun eigen leefomgeving schoon te maken en het was ook nog gezellig!”

GBLV vindt een schone leefomgeving belangrijk en is van mening dat schoon, schoon houdt. Hoe rommeliger een locatie, hoe eerder men geneigd is er rommel bij te plaatsen. Onder het mom van ‘goed voorbeeld, doet volgen en afval hoort in de prullenbak’, ging GBLV voor een schoon LV op 22 mei 2020 van start. Een terugkerende opschoonactie om wijken in onze gemeente zwerfafvalvrij te maken. De actie heeft een ‘zwaan-kleef-aan effect’. Met alle doelgroepen: bewoners, jongeren, ouderen en verenigingen zijn opschoonacties gehouden.

Bent u ook een enthousiaste wijkbewoner die Voorburg, Leidschendam en Stompwijk uniek maakt en wilt u met ons uw omgeving zwerfafvalvrij maken en/of in gesprek gaan met raadsleden/wethouder? Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht GBLV.

GBLV Opschoondag 2024 collage