De gemeente onderzoekt of een basisschool in Klein Plaspoelpolder (KPP) haalbaar is.

Schoolbesturen konden op basis van een aantal criteria een aanvraag indienen voor de nieuwe school in KPP. Op basis van het te verwachten aantal leerlingen is de uitbreiding van een bestaande school de beste optie. Het college heeft besloten de uitbreiding van de school, onder voorbehoud, toe te wijzen aan CBS De Zonnewijzer van schoolbestuur Lucas Onderwijs.

Wethouder Jeffrey Keus (onderwijshuisvesting): “Elk kind verdient goed onderwijs op een school in de buurt. Er wonen veel jonge gezinnen in de omgeving van het Damcentrum, Damsigt en Sijtwende die een plek zoeken voor hun kinderen op het basisonderwijs. Ook komen er in de toekomst nieuwe woningen bij in KPP en Overgoo, waardoor de vraag alleen maar groter wordt. Er ligt nu een prachtige kans om hierop in te spelen.”

Van kantoren naar groene woonomgeving
Wethouder Astrid van Eekelen (KPP): “Klein Plaspoelpolder verandert de komende jaren van een gebied met grote kantoren en bedrijven naar een groene omgeving waar het prettig wonen en werken is. Het is belangrijk dat in een nieuwe wijk ook voorzieningen komen. Een 2e locatie van De Zonnewijzer zou een mooie toevoeging aan het plan zijn.”

Haalbaarheidsonderzoek
De komende maanden wordt de financiële en ruimtelijke haalbaarheid onderzocht. Hierbij is de input van het schoolbestuur nodig. Ook de klankbordgroep Klein Plaspoelpolder wordt hierbij betrokken. Naar verwachting neemt de gemeenteraad in het derde kwartaal van 2024 een definitief besluit over een school in KPP.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht gemeente Leidschendam-Voorburg
Foto: wethouders Keus en Van Eekelen in Klein Plaspoelpolder (foto: MG Fotografie / Michel Groen)