De gemeente werkt aan een nieuwe Cultuurvisie voor Leidschendam-Voorburg. De huidige Cultuurvisie, getiteld "Van Forum tot Universum," stamt uit 2015 en weerspiegelt niet langer de huidige maatschappelijke en culturele ontwikkelingen.

Met een nieuwe Cultuurvisie wil de gemeente een stevig fundament neerleggen voor een dynamisch en inclusief cultuurbeleid dat aansluit bij de behoeften van inwoners, inclusief jongeren en diverse cultuurliefhebbers. Op 12 december werd in de beeldvormende raad een presentatie gegeven over de toekomstige Cultuurvisie.

De gemeente maakt de Cultuurvisie natuurlijk niet alleen. Culturele partners en inwoners worden bij het opstellen van de Cultuurvisie betrokken. Eerder dit jaar is samen met de grootste culturele partners een analyse gemaakt van het culturele veld in de gemeente. Momenteel is de gemeente actief in gesprek met amateurverenigingen, jongeren en vrijwilligers die actief zijn binnen het culturele veld. Al deze discussies en inzichten vormen gezamenlijk de basis voor de toekomstige Cultuurvisie. Het is de bedoeling dat in de zomer van 2024 de nieuwe cultuurvisie ter vaststelling naar de gemeenteraad wordt gestuurd.


Door: Peter van der Aar.
Bron: gemeentelijke website lv.nl.