Vrijdag 17 november: Dag van de Ondernemer 2023! Op deze dag zette Nederland de ruim 1,5 miljoen ondernemers in het zonnetje.

Door de gemeente Leidschendam-Voorburg wordt goed samengewerkt met onze ondernemers. Toch vindt de VVD-LV dat de ambitie hoger kan en mag. Daarom presenteert de VVD-LV een 5-punten plan om van Leidschendam-Voorburg de MKB vriendelijkste gemeente van Nederland te maken!
 
Ondernemers zijn belangrijk voor Leidschendam-Voorburg. Zij zorgen met hun mooie initiatieven o.a. voor onze bruisende winkelkernen én voor banen. 
VVD LV-woordvoerder Economie Rick de Klerk: ‘’Mkb’ers, of het nu gaat om de bakker op de hoek, de schoenmaker in het winkelcentrum of de ondernemer met een eigen zaak; Leidschendam-Voorburg heeft ze keihard nodig. Zij zorgen voor werk en leefbaarheid in onze winkelkernen en wijken.
 
De VVD-LV is in gesprek gegaan met het MKB Leidschendam-Voorburg. Op basis daarvan is een plan opgesteld dat bestaat uit de volgende 5 punten:
1. Standaard een ondernemerstoets op nieuw beleid.
2. Het Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelcentra en bedrijventerreinen doorvoeren.
3. Realiseren van meer bedrijfsruimte voor MKB en ZZP’ers in Leidschendam-Voorburg.
4. Meer investeren in onze winkelgebieden en bedrijventerreinen.
5. Een tweejaarlijkse evaluatie van het lokale ondernemersklimaat.

"Met het 5-puntenplan zorgen wij ervoor dat ondernemers zich vooral kunnen richten op datgene waar ze goed in zijn: het ondernemen!" De Klerk: ‘’Door samen op te trekken kunnen we ervoor zorgen dat  Leidschendam-Voorburg de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland wordt’ Daarom heb ik op de op de Dag van de Ondernemer de 5 actiepunten overhandigd aan wethouder Economie Astrid van Eekelen en MKB Leidschendam-Voorburg voorzitter Benedikte Zijlstra.
Het MKB, onderschrijft deze punten en wethouder Van Eekelen heeft toegezegd voortvarend met het plan aan de slag te gaan.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht VVD-LV. 
Foto: Rick de Klerk reikt het 5 puntenplan uit aan MKB-LV voorzitter Benedikte Zijlstra en wethouder economie Astrid van Eekelen (foto: Ap de Heus)