Zaterdag 18 november is het zover, Sint Nicolaas komt aan met zijn boot in de sluis van Leidschendam (10:00 uur) en in de Huygens Haven in Voorburg (13:00 uur).

Om meer tijd te hebben in Leidschendamdam komt de sint dus al om 10:00 uur aan in de sluis in plaats van 10:30 uur.

Programma Leidschendam 9:45 uur Start optreden Edellieden orkest.
10:00 uur Aankomst bij de Sluis. De Boten komen uit de richting van Voorburg. Let op nieuwe tijd! Sint loopt van de sluis via het Damplein naar de Damlaan. 10:45 uur Start “Pietenparty” op het podium op de Damlaan.
11:20 uur Aankomst Sint bij podium. De Sint wordt hier verwelkomd door de burgemeester.
12:15 uur vertrek richting Voorburg.

Verkeersmaatregelen
De Damlaan is vanaf 9:30 uur tot circa 12:45 uur afgesloten. De brug is afgesloten voor alle verkeer vanaf 09:30 uur tot circa 11:00 uur. Via de Rijnlandstraat kunt u doorrijden tot de parkeergarage onder het Damplein. De Damhoudersstraat is afgesloten vanaf 9:30 uur tot circa 11:30 uur.

Programma Voorburg
12:45 uur Start optreden Edellieden Orkest.
13:00 uur aankomst boten in de Huygens Haven.
13:45 uur Start “Pietenparty” op het podium in de Herenstraat.
14:30 uur aankomst Sint bij podium. Sint wordt ook hier verwelkomd door de burgemeester.
15:15 uur Sint vertrekt richting zijn slaapadres.

Verkeersmaatregelen
Vanaf 12:30 uur tot circa 14:00 uur is de Kerkbrug afgesloten voor alle verkeer. Vanaf de Parkweg kunt u rijden tot de parkeergarage in de Raadhuisstraat.
Voor het laatste nieuws: kijk op de facebookpagina www.fb.com/stichting.sne of kijk op www.digisint.nl. Daarnaast wordt er in de rubriek gemeenteberichten van Het Krantje aandacht besteed aan alle verkeersmaatregelen.

Voorstelling
Ook dit jaar organiseert Stichting Sint Nicolaas evenementen, naast de intocht, in samenwerking met DAPA Musical opleiding, ook weer een leuke Sinterklaas voorstelling met als titel “Pietenpret in het circus”. De voorstellingen worden gegeven op zondag 26 november in Het Veur Theater.
De kaartjes a 12,50 euro per persoon exclusief administratiekosten zijn verkrijgbaar via Het Veur Theater via de website www.hetveurtheater.nl
De intocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Sint Nicolaas Evenementen, Hoogvliet, Winkeliersvereniging Leidschendam Centrum, Winkeliersvereniging Huygenskwartier Voorburg, Jehee Vertelt, Politie Haaglanden, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Yuverta vmbo Westvliet, Dansstudio Interstate, Scoutinggroep Hubertus Brandaan, Monkey Town Den Haag, Angel’s Deli Voorburg,Ziggo, het Rijswijks Jeugdtheater en alle vrijwilligers.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persberciht Digigisint.nl.