Appeltaartconcert in samenwerking met Stichting Appeltaartconcerten en muzikanten van grote Nederlandse Orkesten in het Alzheimer Café Leidschendam- Voorburg

Op dinsdag 14 november as is er een mooie samenwerking tussen de Stichting Appeltaartconcerten, Alzheimer Nederland en een aantal muzikanten van grote Nederlandse orkesten. Deze avond zal in het teken staan van een muzikale ontmoeting. Appeltaart en klassieke muziek komt naar de bezoekers toe, om ze te raken en te ontroeren. De muzikanten van grote orkesten spelen voor mensen die niet (meer) in staat zijn om naar een concertzaal te gaan.

Mantelzorgers, mensen met dementie en professionals zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom in woonzorgcentrum De Mantel, Klaverweide 54, 2272 BV Voorburg. Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Alzheimer Café Leidschendam- Voorburg
Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg is een lokaal ontmoetingspunt voor mensen met dementie, familie, naasten, hulpverleners, studenten en andere betrokkenen of geïnteresseerden. Maandelijks geeft een deskundige binnen een bepaald thema uitleg en beantwoordt vragen. Dit alles in een ontspannen sfeer. Verder is er informatie aanwezig over de mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening.

U bent elke tweede dinsdag van de maand (m.u.v. juli en augustus) van harte welkom van 19.30 uur (deur open om 19.00 uur) tot 21.00 uur bij het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg, Florence De Mantel, Klaverweide 54, 2272 BV Voorburg. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.
Vragen over het Alzheimer Café? Bel dan met Conny van Dam 0622442139.

Over dementie
Nederland telt zo’n 260.000 mensen die lijden aan dementie, waarbij de ziekte van Alzheimer de meest bekende vorm is. Het is een aandoening die niet alleen de dementerende, maar ook diens omgeving diep treft. Goede informatie over de ziekte en hulpmogelijkheden, lotgenotencontact en het uitwisselen van ervaringen kunnen tot grote steun zijn.

Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg is een samenwerkingsproject van Alzheimer Nederland – regioafdeling Haaglanden, Florence, Welzijn Oud en Jong (Woej), GGZ Rivierduinen en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH).