De intocht van Sint Nicolaas in Leidschendam-Voorburg is dit jaar op zaterdag 18 november. 

De hoofdpiet van Sint Nicolaas heeft vanuit Spanje laten weten dat de stoomboot met Sint en zijn pieten op zaterdag 18 november al rond 10:00 uur aanmeert in de Sluis van Leidschendam. Een nieuwe tijd dus in Leidschendam! Een half uur eerder dan de voorgaande jaren.

Na aankomst wandelt de Sint naar het grote podium op de Damlaan. 

Rond 12.15 uur vertrek de Sint per boot richting Voorburg, waar hij rond 13:00 uur aankomt in de Huygens Haven nabij de Kerkbrug. In de week voor de intocht stuurt de Hoofdpiet het definitieve programma. Voor het laatste nieuws: kijk op de facebookpagina www.fb.com/stichting.sne of kijk op www.digisint.nl.

Leidschendam
10.00 uur Aankomst Sint bij de Sluis in Leidschendam
Grote podium na wandeling Sinterklaas
12.15 uur Vertrek Sint naar Voorburg 

Voorburg
13.00 uur Aankomst Sint in Huygens Haven nabij de Kerkbrug 

Voorstelling
Ook dit jaar organiseert Stichting Sint Nicolaas evenementen, naast de intocht, in samenwerking met DAPA Musical opleiding, ook weer een leuke Sinterklaas voorstelling met als titel 'Pietenpret in het circus'. De voorstellingen worden gegeven op zondag 26 november in Het Veur Theater.

De kaartjes a 12,50 euro per persoon exclusief administratiekosten zijn verkrijgbaar via Het Veur Theater via de website www.hetveurtheater.nl

Intocht Sinterklaas mede mogelijk gemaakt door
De intocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Sint Nicolaas Evenementen, Hoogvliet, Stichting Promotie Leidschendam Centrum, Winkeliersvereniging Huygenskwartier Voorburg, Angel’s Deli, Jehee Vertelt, Ziggo, Politie Haaglanden, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Yuverta vmbo Westvliet, Dansstudio Interstate, Scoutinggroep Hubertus Brandaan, de Scoutinggroep Rijswijkse Meeuwen en Watergeuzen, het Rijswijks Jeugdtheater en alle vrijwilligers.

Wilt u meer weten over de stichting, de intocht of de voorstelling, dan kunt u terecht op www.digisint.nl. De stichting is nog op zoek naar sponsors. Heeft u interesse, dan kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Door: Lisette Remmerswaal
Bron: Stichting Sint Nicolaas Evenementen